OMG, Sint krijgt het zwaar

OMG, Sint krijgt het zwaar


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

'Mogen gastarbeiders ook niet, dan?'

Vertwijfeling klinkt door in mijn stem, ik weet het, maar ik kan er niets aan doen, Ten einde raad ben ik, het liefst loop ik in sneltreinvaart door deze maand. Jammeren helpt niet, daar zijn anderen beter in, ik moet het hebben van mijn geduld en evenwichtigheid. Maar 't geduld is zo langzamerhand ver te zoeken, ik ontplof bijna van boosheid en teleurstelling. Moet ik dan alles in mijn eentje klaren? Wat ik ook verzin, ik stoot altijd wel iemand tegen de borst. En daarbij heb ik ook nog eens te kampen met cashflow problemen.

Verdrietig kijk ik naar mijn spiegelbeeld. Een trieste oude man staart me aan. Weg vitaliteit. Kritisch beoordeel ik mezelf. Er moet iets veranderen. Ik zie er niet uit. Mijn baard pluizig wit, hij lijkt wel vol roos te zitten, onverzorgde haren, borstelige wenkbrauwen en dat pak wat ik draag, kan echt niet meer. Mijn eens zo mooie rode mantel, tot bijna de grond, glimt van de vale plekken. Ik verberg mijn staf eronder, schaam me ervoor. Vroeger had ik nog status, door mijn hoofddeksel. Een gouden kruis prijkte erop, zwarte Pieten waren mijn gevolg. Ik was de goedheiligman. Ze hebben mij gedegradeerd alsof ik een ordinaire viespeuk was. Ze hebben mij mijn knechtjes afgepakt. Alsof ik niet goed voor ze was, ze als slaven gebruikte. Verdorie, ik ben toch niet een een slavendrijver? Ik ben toch niet een beul? Ik heb ze altijd goed behandeld, vroeg ze om raad, gaf ze hun natje en droogje. Gaf ze onderdak. Gaf ze vrijheid. Ze hadden altijd volop pret, maakten gein. Ze waren mijn vrienden. Ze hebben mij mijn vrienden afgenomen.

De baard gaat eraf, ik borstel mijn wenkbrauwen glad in model, kam mijn haren, het resultaat mag er wezen. De rode mantel verruil ik voor een sportieve joggingpak, zit nog lekker ook. Tevreden bekijk ik mijn nieuwe look.

Ik pak de verlangens van het volk erbij. Kinderwensen zijn niet meer wat ze geweest zijn. Het kan niet op. Van modelautootje met in precisie nagebouwde miniatuur dashboards tot speelgoedrobots die kinderen leren bouwen en programmeren. Dat kan ik niet bekostigen, ik ben toch zeker sinterklaas niet, nou ja, eigenlijk moet ik er nog wel voor doorgaan. Maar het echte sintgevoel is allang verdwenen.

Dan maar roeien met de riemen die ik nog heb en er het beste van maken. Simpele geschenkjes als sinaasappels in een netje, knikkers en tegoedbonnen om bedtijd een uurtje op te schuiven. Het wordt mijn belangrijkste taak dit jaar, tevredenheid onder de burgers eerlijk verdelen.Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (6 reviews)
expand_more
Verberg reacties
pst, je vergat de tag "yoors sinterklaas wedstrijd"
| 13:31 |
O ja, maar deze had ik al voor de wedstrijd begon geschreven, Ingrid
| 13:33 |
Dit verhaal is bedekt met de mantel der liefde.
| 13:29 |
Dank je wel, Ingrid
| 13:33 |
Het gaat dus al de goeie kant op ! Fantastisch en vooral blijven participeren maar.
| 12:18 |
Dank je
| 13:33 |
Mooi geschreven, Dana!
| 23:50 |
Dank je wel, Joar
| 09:33 |
Wat een leuk verhaal
| 09:41 |
Dank je, Forever
| 19:31 |
Heel leuk en intelligent verhaal.
| 09:35 |
Intelligent nog wel, zo wat een compliment, vooral omdat je het leuke ook benoemt, dank je wel, Henkjan :D
| 19:31 |
Vooral dat laatste. Prachtig verhaal.
| 09:25 |
Dank je wel, Elisabeth
| 09:28 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen