Slecht bevallen

Slecht bevallen


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Bloems ‘Slecht bevallen’ bevalt niet slecht.

Het was een list. Ondanks dat ik haar gelijk doorzag, deed ik gedwee wat van me verwacht werd. Toehappen. Me vereerd voelen. Het voelde goed. Ik draaide ook mezelf een rad voor ogen. Het ging haar slechts om één ding: mij haar boek laten lezen. En ze wist dat ik één ding niet kon weerstaan: schrijven, dus maakte ze het mij makkelijk. Lezen, met als lokkertje, erover schrijven.

Het schrijven van een recensie heeft voor- en nadelen. Het grootste nadeel is dat je wanneer je het goed wilt doen, je het hele boek aandachtig door moet lezen. Dit nadeel ervoer ik meteen als voordeel. Bloem schrijft op een zo eerlijke open manier, dat je aandacht vast gehouden wordt door de schrijfster en je als lezer helemaal geen extra moeite moet doen.

Dit is zeer prettig. Je blijft als lezer bij het leven van Rosa. Je voelt de pijn en vooral het chronische optimisme waarmee de hoofdpersonage hier mee omgaat. Het hele boek door is ze vastberaden de pijn te verslaan. De teleurstellingen die ze keer op keer te verwerken krijgt lijkt ze te negeren. Toch voel je hoe het haar langzaam aan zelf boven het hoofd groeit. De moeilijk verteerbare medische missers, de verslaving. die voortkomt uit de vlucht van de eeuwige pijn, de huwelijkscrisissen die daar weer het gevolg van zijn, drijven haar tot op het randje van vertwijfeling. Op intrigerende wijze geeft Bloem ons een portret van een vechtende vrouw, die niet eens de kans krijgt om tot volledige bloei te komen, doorspekt met een heerlijke zelfspot sleept ze de lezer door haar leven.

 

Meer over Corina Bloem en haar boek ‘Slecht bevallen’:  Slecht bevallen
Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.6 / 5 (10 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Nu nieuwsgierig om het boek te willen lezen
| 14:55 |
Mooie recensie geschreven. Hoefde geen moeite te doen 'm aandachtig te lezen ;-)
| 16:56 |
Dank je, Ref
| 21:31 |
Ik noteer. Zelfspot doe ik soms ook aan (vroeger meer).
| 13:58 |
Echt een aanrader, goed eerlijk boek, de zelfspot is niet te overdreven, lekker subtiel
| 21:31 |
Dankjewel Dana.
Wat de cover betreft zijn we het eens hoor. ;-)
| 15:20 |
Graag gedaan, Corina, verrassend je hier te zien
| 15:23 |
Ik schrik er zelf ook van.
| 17:19 |
Mooi geschreven recensie, Dana. :-)
| 14:03 |
Dank je, Rudi
| 14:08 |
:-)
| 14:12 |
Heel mooie recensie
| 12:51 |
Niet zo moeilijk naar aanleiding van het boek. Vaak kan ik wel enigszins wat opbouwende kritiek er aan toevoegen. Maar dat was bij dit boek geenszins het geval. De omslag vond ik het minst aansprekende. De rest is simpelweg: TOP!
| 13:13 |
Dank je. Deze recente nodigt beslist uit tot lezen
| 12:40 |
Dat is de bedoeling helemaal niet geweest, Marion (eh, grinnik?)
| 12:45 |
Hehe..
| 12:51 |
Ik hoop niet dat de recensie mooier is dan het boek
| 12:52 |
Zeker niet, ik heb me bewust wat ingehouden
| 13:09 |
Oh..ok haha
| 13:12 |
Mooi en uitnodigend geschreven, Dana
| 11:43 |
Dank je, Hans
| 12:44 |
Moet ik ook eens lezen
| 11:25 |
Niet aarzelen, gelijk doen
| 12:44 |
Oh dit zou ik ook willen lezen.
| 11:06 |
Het is echt een aanrader, zeer inzichtverrijkend, en ook prettig te lezen.
| 11:15 |
:))
| 22:41 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen