×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Sportief? Ik? Uh...

Sportief? Ik? Uh...


Lotte van Mill stelt met regelmaat de vraag van de dag, haar vierde vraag staat hier: Question of the day - 4

Ik ga pogen iedereen te vervelen met mijn antwoorden op haar vragen.

In een ver grijs verleden heb ik wel eens aan sport gedaan. Mijn eerste sportieve uitbarsting die ik me kan herinneren is er eentje aan de waterkant geweest. Vissen met mijn vader. Jeetje wat een conditie moest ik daarvoor hebben, ja, mijn vader hield niet van halfslachtig werk. Alles, van voorbereidingen tot het nagerecht van de definitieve bereiding hoorde erbij. Het begon allemaal met de pierenjacht. Vanzelfsprekend in de regen, want dan was de vangst groter. Pa werkte met het gereedschap, de spade, hij spitte fanatiek de zompige grond los en ik mocht op mijn knieën de wormen vangen en in de potjes doen. We hengelden met bamboestokken waar aan het eind een visdraad zat, met haak uiteraard.

Ik denk er nog wel eens aan terug, de werkelijke vangst was nooit groot, maar het genot des te groter. Heerlijk alleen met mijn vader langs het kabbelende water zitten. Praten deden we nauwelijks, woorden hadden we niet nodig, mijn vader en ik verstonden elkaar wel zonder. Misschien dat ik daarom zijn stem niet meer herinner... maar goed, we hadden het over sport. Terug naar het verleden.

Sportieve uitspatting nummer twee is turnen in de open lucht. Tal van paaltjes en balkjes heb ik bedwongen, er gymnastische toeren op uitgehaald, schommelen kon ik als geen ander, heel hoog en met een nog grotere perfecte afsprong dan Epke ooit gepresteerd heeft. Helaas was van Zetten nooit in de buurt, anders had hij nu zeker nog gestaan.

Verder heb ik gestept, gerolschaatst, geskippybald, geknikkerd en gejojoot en er zullen nog wel wat sportjes zijn die ik uit mijn geheugen heb gewist.


De sport die ik hedendaags nog beoefen is mijn geliefden in de maling te nemen en daarna hartelijk uit te lachen, ook hou ik heel erg van mezelf, dus spaar ik mijn eigen ik hier evenmin bij. Ik kan je verzekeren dat het mijn conditie zeer ten goede komt, dat geschuddebuik levert perfecte buikspieren op en het wegduiken wanneer mijn man mij een schoteltje naar het hoofd gooit (verholen discuswerpen) houdt me soepel en scherp.expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties