Sportief? Ik? Uh...

Sportief? Ik? Uh...


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Lotte van Mill stelt met regelmaat de vraag van de dag, haar vierde vraag staat hier: Question of the day - 4

Ik ga pogen iedereen te vervelen met mijn antwoorden op haar vragen.

In een ver grijs verleden heb ik wel eens aan sport gedaan. Mijn eerste sportieve uitbarsting die ik me kan herinneren is er eentje aan de waterkant geweest. Vissen met mijn vader. Jeetje wat een conditie moest ik daarvoor hebben, ja, mijn vader hield niet van halfslachtig werk. Alles, van voorbereidingen tot het nagerecht van de definitieve bereiding hoorde erbij. Het begon allemaal met de pierenjacht. Vanzelfsprekend in de regen, want dan was de vangst groter. Pa werkte met het gereedschap, de spade, hij spitte fanatiek de zompige grond los en ik mocht op mijn knieën de wormen vangen en in de potjes doen. We hengelden met bamboestokken waar aan het eind een visdraad zat, met haak uiteraard.

Ik denk er nog wel eens aan terug, de werkelijke vangst was nooit groot, maar het genot des te groter. Heerlijk alleen met mijn vader langs het kabbelende water zitten. Praten deden we nauwelijks, woorden hadden we niet nodig, mijn vader en ik verstonden elkaar wel zonder. Misschien dat ik daarom zijn stem niet meer herinner... maar goed, we hadden het over sport. Terug naar het verleden.

Sportieve uitspatting nummer twee is turnen in de open lucht. Tal van paaltjes en balkjes heb ik bedwongen, er gymnastische toeren op uitgehaald, schommelen kon ik als geen ander, heel hoog en met een nog grotere perfecte afsprong dan Epke ooit gepresteerd heeft. Helaas was van Zetten nooit in de buurt, anders had hij nu zeker nog gestaan.

Verder heb ik gestept, gerolschaatst, geskippybald, geknikkerd en gejojoot en er zullen nog wel wat sportjes zijn die ik uit mijn geheugen heb gewist.


De sport die ik hedendaags nog beoefen is mijn geliefden in de maling te nemen en daarna hartelijk uit te lachen, ook hou ik heel erg van mezelf, dus spaar ik mijn eigen ik hier evenmin bij. Ik kan je verzekeren dat het mijn conditie zeer ten goede komt, dat geschuddebuik levert perfecte buikspieren op en het wegduiken wanneer mijn man mij een schoteltje naar het hoofd gooit (verholen discuswerpen) houdt me soepel en scherp.


Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (12 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Hilarisch zo houdt hij je bezig.
| 12:35 |
Ja, lekker bezig zijn is reuze fijn, Riek
| 13:23 |
Echt wel
| 13:59 |
Mooi opgeschreven weer.
| 10:41 |
Dank je, Referendaris
| 10:53 |
Hahahaha, je hebt het weer mooi verwoord!
| 22:54 |
Dank je, LW
| 10:52 |
:-)
| 10:53 |
En ik zie het weer helemaal voor me. Leuk verhaal.
| 19:09 |
Dank je wel, Forever, soms droom ik er nog wel eens van, op mijn knietjes regenwormen uit de grond vissen.
| 10:52 |
Dat heb je met sportvissers maar zijn niet allemaal het zelfde
| 19:06 |
Op zee vissen lijkt me wel eens leuk, echte sportvissers vissen niet meer met enkel een bamboestokje, wat voor uitrustingen ik tegenwoordig niet allemaal meer langs de waterkant zie.... ongelooflijk, je moet eerst spierballen kweken om het allemaal met je mee te kunnen slepen. Nee, niet alle sportvissers zijn hetzelfde
| 10:51 |
Zee vissen op de boot in de noordzee met windkracht 6/7 is wel een uitdaging hoor heb het een aantal keren gedaan. Maar zeker de moeite waard een hele ervaring om te doen
| 10:54 |
lijkt me ook ontzettend gaaf, Johan
| 11:02 |
Haha, prachtig Daniaans schrijfwerk waar ik weer van genoten heb. :-)
| 18:48 |
Dank je wel, Rudi, prachtig nog wel, blij dat je er van genoten hebt
| 10:48 |
Ja hoor, dank je wel :-)
| 13:16 |
Hahaha, ze noemen het niet voor niets, sportvissen hé. Je moet het maar kunnen.
| 18:29 |
Ja, ik moet er niet meer aan denken, maar ik vond het als kleine meid best wel fijn
| 18:39 |
Als je klein bent is het leven anders. ;-)
| 18:42 |
precies
| 18:46 |
haha leuk om te lezen!
| 18:06 |
Dank je wel, Chaneequa, wat een bijzondere naam
| 18:38 |
Haha leuk geschreven :)
| 17:22 |
Dank je wel, Sabine
| 18:38 |
Opnieuw heerlijk geschreven!
| 16:51 |
Dank je wel, Hans
| 18:37 |
Hahahaha, ik zie het helemaal voor me. Hilarisch weer!
| 16:20 |
Dank je wel, E.... chris, en alsjeblieft (gratis training van de buikspieren)
| 16:27 |
Meer, meer, meer.....
| 16:29 |
pas je wel op voor overbelasting?
| 16:38 |
Oh oh.... Overbelaste buikspieren, da's niet best......
| 16:42 |
Leuk zo leren we weer een beetje beter kennen!
| 15:45 |
ja, dat is een bijkomend voordeel
| 16:00 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen