Toevallig regende het.

Toevallig regende het.


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

We waren allang niet meer naar het buitenland geweest, ik keek er naar uit, was die fietsvakanties wel beu. Geen vliegreisje, in onze portemonnee zat letterlijk geen enkele euro. Nou was dat ook weer niet zo verwonderlijk in het guldentijdperk. Maar serieus, echt rijk waren we niet. We keerden ieder dubbeltje om voordat we het uitgaven. Ik met mijn vingers, mijn man (in verband met zijn enorme smetvrees) door middel van zijn pincet.

'Hans,' zei ik tegen mijn man, 'we gaan niet moeilijk doen, geen geklaag, anders blijf ik net zo lief thuis.'

'Goed. Maar je snapt toch wel dat ik enkele voorwaarden heb? Ik moet wel van een schoon bestek gebruik kunnen maken, en echt schoon wordt het pas, wanneer ik mijn eigen afwasborstel gebruik.'

'Uitstekend.'

'En een week lang geen bloemkool.'

'Is ook prima!'

Ik pakte de vaatkwast van Hans, kleding voor warme en koude dagen, kampeerspulletjes en toiletgerei en zorgde voor genoeg wegwerpondergoed, want ik weigerde elk tussentijds handwasje, propte alles in de vouwcaravan en haakte die achter de auto. We vertrokken de volgende dag richting Oostenrijk.

Hans wilde perse één dag over de heenreis doen en dus kwamen we die avond laat aan op de uitverkoren locatie. Ik had thuis al een simpele maaltijd in elkaar geflanst, zodat ik de eerste avond geen potje hoefde te koken. Hans mopperde wat over de zompig geworden walnoten in de salade, maar toen ik hem aan onze klaagafspraak herinnerde, klemde hij braaf zijn kaken opeen.

Halverwege de vakantie sloeg het weer om. Regen, regen en nog eens regen. We waren doorweekt, kregen de kleren niet meer droog en de weinige wasknijpers om ze op te hangen, waren ook zo opgebruikt.

'Zullen we voor de laatste dagen een hotelletje pakken?' vroeg ik voorzichtig.

'Ja, uitstekend idee.'

's Avonds in de hotelbar kwamen we aan de praat met een ander Nederlands stel die op hetzelfde idee gekomen waren om halverwege kampeervakantie de tent te verruilen voor een hotelkamer.

En dat waren niet de enige overeenkomsten. Zij waren van onze leeftijd, de vrouw blond, de man donkerharig. Precies zoals het bij ons het geval was. Wat helemaal een opmerkelijk toeval was, was dat zij dezelfde voornamen hadden als wij.  Iedere volgende avond sloten wij af met een gezamenlijke borrel en bij het afscheid waren zij er ook van overtuigd dat het uitwisselen van adressen onzinnig was en dat het toeval zou bepalen of we elkaar ooit nog eens weer zouden zien.

 

Thuiskomen was wel weer fijn. Op het plein leek niets veranderd. Alleen was het bij onze buren wel erg stil. De benedengordijnen waren gesloten en automatisch keek ik naar de bovenverdieping. Kaal! Er hing niet alleen niets voor, ook de prullaria in de vensterbank waren weg. Onze buren waren tijdens onze vakantie met de noorderzon vertrokken.

Het huis heeft twee weken leeg gestaan. Toen kwamen de nieuwe buren. Hij donkerharig, zij blond. Hij heette Hans en zij Dana. Ze waren twee week geleden teruggekomen uit Oostenrijk. Het toeval had bepaald.    


 


Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.9 / 5 (14 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Erg mooi geschreven!
| 21:58 |
Leuk verhaal weer
| 09:31 |
Dank je wel, Wakeupkitty, ik lig achter met lezen, maar de invullingen van de uitdagingen van Frutsel en Hans haal ik nog in hoor.
| 18:51 |
Ach dat komt allemaal wel.en anders toch niet. Het moet leuk zijn
| 20:28 |
Ja, dat hou ik wel altijd in het achterhoofd, leuk moet voorop staan. Dat geldt voor zowel het schrijven als het lezen. 
| 09:45 |
Leuk verhaal en grappig dat je dat grote deels hebt meegemaakt.
| 02:36 |
Ja, echt, het schoot me gelijk als eerste te binnen. Ik heb zoveel toevalligheden meegemaakt, dit is er slechts één voorbeeld van
| 18:31 |
Dat is wel heel toevallig, maar ja, toeval bestaat niet............. Goed geschreven en leuk verhaal! 
| 15:06 |
Dank je wel, Diaantje
| 18:30 |
Wat heb je dat prachtig geschreven
| 14:45 |
Dank je wel Loes
| 18:30 |
Toeval bestaat niet ;)
| 09:01 |
Ik geloof dat toeval wel bestaat, niet altijd is het toevallig dat gebeurtenissen plaatsvinden, maar soms is het gewoon louter toeval en hoef je er niets achter te zoeken. Soms ook wel. Ja, toeval bestaat,daar geloof ik toevallig wel in
| 18:30 |
Dit las als een autobiografisch verhaal, en dat blijkt het ook deels te zijn lees ik.
Smetvrees lijkt me verschrikkelijk lastig! Ook om als partner mee om te gaan.
| 01:43 |
Ja, dat is het ook. Gedurende ons huwelijk is het wel minder geworden, of ik kon er beter mee omgaan, dat kan ook. Er schiet me ineens een ander toevallig voprval door mijn hoofd. Iets noodlottigers.
| 05:10 |
Ik wacht rustig af...
| 11:36 |
dit is wel een heel bijzonder toeval. Zoiets bestaat alleen in verhaaltjes😉
| 23:46 |
Mijn hele leven is een verhaal. 
| 05:04 |
dat verbaasd me niet echt.😜
| 20:20 |
Erg leuk, zijn het goede buren gebleven? 
| 17:29 |
Nee. We zijn beide verhuisd en ik ben daarbij ook nog een gescheiden. Mijn huidige man heet Geert. Daar gaat toevallig het volgende verhaaltje wat ik van plan ben om te schrijven over. 
| 17:50 |
Toeval bestaat niet, maar dit is wel heel frappant.
| 16:54 |
Toeval bestaat wel degelijk, toevallig lijdt ik er zelf met regelmaat aan 
| 17:47 |
Tsja... contextueel gezien kwam ik toeval als kwaal niet tegen in het verhaal.
| 18:06 |
o foei mezelf, lijdt met dt, brrrr. Kijk nou eens wat toeval met me doet, frappant zeg 😜 (je hebt helemaal gelijk)
| 18:09 |
🙏
| 18:12 |
wat betekend dat tekentje?
| 18:23 |
Het waren twee handen met de palmen tegen elkaar. Het systeem maakt daar blijkbaar iets anders van.
| 18:30 |
Als je het vergroot op het scherm, dan zie je die twee handjes nog wel maar het systeem heeft er een mannetje met een kale kop en een blauw jasje achter geplakt. Misschien ligt het aan Yoors, er gebeuren wel vaker vreemde dingen.
| 18:32 |
dank je voor je heldere uitleg
| 18:51 |
Je schreef 'lot' verkeerd ☺️
Tijdens het lezen schoot me te binnen dat ik als kind op de camping, waar mijn grootouders een vakantiehuisje hadden, mijzelf eens voorstelde aan een ander kind. We bleken allebei Ingrid Jacobs te heten.
| 16:47 |
Het lot heeft hier niets mee te maken. Gewoon leuk toeval. 
| 17:11 |
Wat Dewaputra hierboven zegt.
| 17:13 |
Dewaputra heeft ook niet de wijsheid in pacht (toevallig, grinnik) 
| 17:48 |
Nou........???? :)
| 18:11 |
Nou, mijn eigen wijsheid wel hoor 😁
| 18:13 |
je hebt een spatie teveel tussen eigen en wijsheid 😳 
(Toeval als woord bestaat ook, en niet alleen als kwaal) 
| 18:23 |
Die spatie teveel is toeval. 
| 18:27 |
LOL 👍😄
| 18:35 |
Dat klinkt heel autobiografisch. Zuiver waar gebeurd?
| 16:43 |
Niet helemaal zuiver. Ja, mijn ex heet Hans, ja, hij heeft donkerhaar, ja en ook smetvrees, ja en  ook een pincet en hij gebruikt graag zijn eigen afwaskwast. Ja, we zijn op vakantie naar Oostenrijk geweest en ja, halverwege  dreven we onze tent uit en ja, toen zijn we de laatste dagen in hotel geweest. En ja, ik was destijds (zo goed als) blond. En ja, het stel is ook geen woord over gelogen. Maar het plein... is niet helemaal waar. We woonden in een flat. De dichte gordijnen beneden is dan ook dichterlijke vrijheid.  
| 17:10 |
Dichterlijke vrijheid maakt het alleen maar echter :-)
| 18:37 |
Ik moet ineens aan de film de bodyschnatsers denken. Vraag me niet waarom!! 
| 16:09 |
Ik zal het niet vragen
| 16:16 |
Oké. 
| 16:52 |
je zal maar naast jezelf wonen he
| 15:49 |
Het was echt bizar. Wel jammer dat we zelf niet al te lang daarna verhuisd zijn, zij zijn ook naar een andere woonplaats vertrokken en ik ben allang niet meer getrouwd met Hans 
| 15:56 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen