Verlossing van mijn 'bietenhoofd'

Verlossing van mijn 'bietenhoofd'


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Gecombineerde uitdaging

Drie uitdagingen ineen.

*  Aprilplaatjesuitdaging van Schrijvelarijfacebookpagina Schrijf een verhaal bij het plaatje

* Weefuitdaging van Marion   Het complete verhaal                                                                                                                                               * 140 yw uitdaging van Miranda Het verhaal minus de schuingedrukte tekst 

Toen ik vanmorgen opstond voelde ik het al. Het zou een héél bijzondere dag gaan worden.

Ik slingerde mijn benen over de rand van mijn bed, vandaag kon ik het me niet permitteren verlaat aan te komen kakken. Het ochtendritueel werd zelfs omvergegooid, de yogaoefeningen moesten maar een keer verschoven worden. Voor extra tijdwinst had ik de vorige avond de  ontbijttafel al gedekt, al wat nog restte was de rechtsdraaiende Yoghurt bij de muesli te kiepen.

Zou het lukken om af komen van dat akelige gevoel dat vanaf mijn pubertijd mijn leven al beheerste?  Mijn handen  klam van het zweet, mijn hart alsmaar bonkend, mijn hoofd steevast structureel bietengekleurd en bovenal dat nare gevoel in mijn buik. Het moest afgelopen zijn met dat alles.

Mijn vingers drukken aanhoudend op de bel. Gebrom en gemopper aan de andere kant van de deur die uiteindelijk open zwaait. Oog in oog sta ik nu met de man. Mijn stoutste verwachtingen worden overtroffen en mijn ogen daadwerkelijk geopend, als blijkt dat zelfs adonissen er ongeschoren, ongewassen en onuitgeslapen onappetijtelijk uitzien. Nu de proef op de som nemen en mijn mond ook openen. Het lukt, de vlinders vliegen naar buiten. Eindelijk verlost van verlammende verliefdheid.

foto van Trudy Brinkman.
Plaatje van de apriluitdaging van schrijvelarij op facebook
Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (14 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Zo makkelijk kan je verlost worden dus.
| 10:21 |
Vind je verliefd zijn niet leuk? Ik vind het heerlijk! Maar dat terzijde. Heerlijk verhaal ! Die vlinders komen vast mijn kant op :-D
| 18:37 |
Ook onbeantwoorde verliefdheid? Onbereikbare? Nee, dank je, dat mag gerust mijn lijf overslaan. Intens houden van, de verliefdheid voorbij, dat is wat ik heerlijk vind. Maar dit terzijde, bedankt voor je compliment, ik zal ze jou kant opsturen, ze luisteren vast
| 20:02 |
Nee de onbeantwoorde en onbereikbare is niet leuk. Houden van is heel mooi en diep. Maar verliefdheid ging er bij mij wel aan vooraf.
| 20:43 |
Ik ben een aantal keren verliefd geweest, hopeloos, de liefde laat me opbloeien. Maar bovenstaande is slechts een verhaaltje, een echte puber ben ik nooit geweest en een bietenhoofd heb ik nooit gekend (raar gevoel in mijn maag wel)
| 23:15 |
Oh ik was vreselijk toen ik jong was. Kon echt niet een beetje jokken....:-D
| 23:43 |
Daniaans mooi en grappig. :)
| 22:31 |
Dank je wel voor het herkennen van wat Daniaans is, Nele
| 11:09 |
Jij kan wel meesterlijk schrijven,ben fan van jou
| 21:31 |
Dank je wel voor je compliment, Sofie, ik zit hier met een glimlach van jewelste
| 21:34 |
Wat lief! Ik zie je echt al glimlachen,ben een beelddenker he
| 21:46 |
Mooi........ Vooral de laatste twee zinnen: Meesterlijk!!!
| 16:38 |
Ja, daar ging het tenslotte allemaal om, de vlindervrijheid en ik verliefdheidsvrij
| 21:13 |
Hihihi... gelukt (?)
| 22:40 |
De vlinders zijn eruit, al wat rest is de liefde
| 12:15 |
Ook dat zeg je mooi...
| 14:34 |
Wat een spannend verhaal
| 16:43 |
Dank je, Kim
| 21:12 |
Dat heb je weer knap gedaan Dana :-)
| 11:12 |
Dank je wel, zonnebloem
| 21:12 |
Bijzonder geschreven weer.
| 22:39 |
Dank je, LW
| 21:12 |
Weer heel knap om drie uitdagingen in één keer tot een succes te brengen. Chapeau!
| 17:20 |
Dank je wel, Hans, waardeer je reactie en je cadeautje
| 21:12 |
:-)
| 22:00 |
Heb je weer heel leuk gedaan!
| 13:57 |
Dank je
| 21:11 |
Helemaal leuk weer!! Super! Dank je voor het meedoen! :-)
| 13:20 |
Jij bedankt voor je leuke uitdaging, ik heb nog veel meer plaatjes liggen (maar de bijbehorende extra's maken ze niet zo heel erg geschikt voor een combi... alhoewel dat natuurlijk weer een extra uitdaging met zich meebrengt)
| 13:28 |
Wat Miranda zegt (en nog bedankt voor je cadeautje)
| 11:57 |
Dank je, ik hou van handwerken op schrijfgebied, en zie voor de rest wat ik bij Encaustrichris gezegd heb
| 13:26 |
Hartje voor jou!
| 17:13 |
Ik hou wel van vrije vlinders. Dat heb je goed gedaan!
| 11:41 |
Ik hou ook superveel van vlinders maar niet in mijn buik, verliefd zijn kan ook best zonder
| 13:25 |
Wow, drie in een. Knap gedaan weer! (En dank voor je eerder-op-de-dag-kadootje!)
| 11:20 |
Daar hoef je me niet voor te bedanken, het cadeautje was voor een steuntje, toen ik het even nodig had en je weet inmiddels wel hoe leuk en ontspannend ik het vind om uitdagingen te combineren.
| 13:23 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen