Wat, waarom, wie, waar en hoe ik schrijf

Wat, waarom, wie, waar en hoe ik schrijf


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Wat? Nou, gewoon dat!

Mensen die me al een beetje leren kennen, weten al dat ik dramatisch dwangmatig veel schrijf. Meestal erg kleine stukjes, veel onzinnigheden, inhoudelijk niet veelzeggend, soms grappig en soms juist helemaal niet. Tragisch, lachwekkend, belabberd, sprookjes, af en toe een romantische nootje, hier en daar een tranentrekkertje en ook wel eens uit het leven gegrepen. Samengevat: het is nogal een bij elkaar geraapt zooitje, wat ik schrijf.

Waarom? Duh, daarom, natuurlijk!

Wanhopig was ik op zoek naar iets, de iemand had ik al gevonden, dat is natuurlijk mijn grandioze kanjer, maar het ‘iets’ was moeilijker. Daarvoor moest ik dieper graven, in mezelf. Ik schreef wel vaker iets op, om het gewoon van me af te gooien, maar verder niets. Aarzelend heb ik eens een verhaaltje in een groep geplaatst ergens in het sociale mediacircuit. Ik ontdekte bij mezelf iets waar ik voor die tijd geen weet van had. De reacties die ik erop kreeg, werkten als geweldige stimulans. Meer en meer begon mijn dwang naar schrijven te groeien. Meer en meer snapte ik de inhoud van het woordje ‘zin’. Zin is synoniem aan lust. Ik vond mijn belangrijkste reden; reacties van lezers gaven mij bevrediging. De wanhoop verwerd tot verleden tijd.

Wie? Ik, lijkt me logisch.

En met mij alle personages die ik maar kan verzinnen. O, hoe leuk is het om in de huid van iemand anders te kruipen en vanuit die persoon een verhaal te vertellen. Eén van de belangrijkste redenen waarom ik zo graag de ik-vorm bezig.

Waar? Hier!

Het ligt eraan wat je onder waar verstaat. De waarheid is relatief, waar is synoniem voor echt. Echt waar? Ja, heus. Goederen zijn ook waren, en het enkelvoud van goederen is goed. Dus waar is ook goed. Echt is ook goed. Maar fantasie is vaak niet echt, toch kan het goed zijn. Beter zelfs dan de echte gebeurtenis. Mooier, slechter, leuker om te lezen, smeuïger, fraaier… Samengevat: overtreffender. O, natuurlijk, waar kan ook een plaatsaanduidingsvraag zijn. In dat geval, gewoon achter mijn bureau, daar zit ik het liefst te schrijven, hier dus.

Hoe? Zo!

Hoezo hoe? Wat houdt hoe in? Hoe ik letterlijk schrijf? Op een toetsenbord. Hoe mijn schrijven tot leven komt? Doordat mijn lezers erop reageren.
Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (8 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Leuk die gedachtenkronkels :)
| 13:55 |
dank je wel, Sabrina
| 14:03 |
Hihihihi leuk gedaan
| 02:27 |
dank je en 't is nog allemaal waar ook :-)
| 10:51 |
Hartstikke leuk weer. Du schreibst ja LUSTig!
| 20:59 |
Dank je, Ingrid
| 07:56 |
Leuk om te lezen, Dana, keep writing :-)
| 12:34 |
Doe ik, Rudi
| 13:20 |
:-)
| 13:21 |
Dat dus, dat is onze Dana hihi leuk om te lezen
| 12:32 |
Ja? Herken je me er nu al in, Annet? Smile
| 13:20 |
Dit vind ik leuk om te lezen. Waar jij je inspiratie vandaan haalt.
| 08:32 |
Dank je wel, Elisabeth
| 08:50 |
Wauw, hele mooie blog!
| 07:19 |
dank je, eerlijk en oprecht vind ik dat mijn schrijven door mijn lezers tot leven komt
| 07:26 |
Dat geloof ik, al die reacties motiveren en inspireren enorm! Ik denk ok vaak± ach, wat heb ik nou te vertellen, maar als ik dan iets laat lezen.... Ga vooral door!
| 10:21 |
Een wisselwerking maar het bedenken doe jij zelf toch maar mooi :D
| 20:58 |
En weer een leuke blog
| 23:06 |
Gewoon eens een eerlijk simpel vertelseltje tussendoor, dit keer niet op waarheid berust, maar 100 % autobio
| 07:25 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
private lease goedkoop
private lease goedkoop
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen