oefenen met HDR

oefenen met HDR


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Deze is gemaakt in de fotostudio van Fotoclub.nl. Deze is gemaakt met 10 foto's e bewerkt met de Nik collection van Google in Lightroom. Dit is mijn allereerste HDR foto ooit! Voor de mensen die denken huh HDR wat is dat dan, zoals je ziet op de 10 fotos hierboven is geen van deze foto's goed belicht, op l deze foto's is een gedeelte van de foto wel goed belicht, voeg je ze samen naar een HDR foto krijg je een foto die overal goed belicht is. HDR staat voor High Dynamic Range. Voor meer info zie dese wiki pagina: https://nl.wikipedia.org/wiki/High_dynamic_range

Met hemelvaart naar een camping in België geweest. Ik heb een HDR foto van de caravan gemaakt. Hij bestaat uit 8 foto's en is verder niet bewerkt. Dit is mijn 2de HDR foto, er zullen er vast nog meer komen :)


#fotografie #HDR #fototechniekBeoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (3 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Kan je niet beter meteen een goede foto maken hihi
Maar wel onwijs handig als er eentje mislukt is die je persé wilde hebben.
Op mijn tablet zitten twee keuze mogelijkheden. Automatisch en HDR. Ik fotografeer alleen nog maar met HDR optie, want dan krijg ik goeie foto's.
| 16:56 |
Hihi helaas is dat niet mogenlijk meteen een goede. de hdr functie op een telefoon of tablet werkt wel anders dan hoe ik het hier toepas, opde telefoon en tablet is het softwarematig en worden er niet meerder fotos gemaakt.
| 18:12 |
Nee dat snapte ik wel. Je uitleg was duidelijk !
| 19:25 |
:) fijn om te horen
| 19:37 |
Leuke techniek, ik maak meestal een rijtje van 5, maar 10 geeft nog meer dynamisch bereik.
Hoever + en - ben je gegaan met deze serie ?
| 20:05 |
Ik ben van -5 tot +5 gegaan en daarna heb ik de te donkere en te lichte fotos verwijderd dus ik weet niet meer precies hoeveel + en - het is uiteindekijk misschien de volgende keer eens noteren :)
| 20:14 |
Dank je voor het antwoord
Onderstaande is gemaakt met mijn hele oude Pentax en samengesteld van -2.5 tot +2.5 Er was nog wat licht dus kon ik het met 5 foto´s wel redden.
Samengesteld met Photomatix, tegenwoordig gebruik ik het open source en gratis Luminance HDR
yoo.rs/albert.van.den.berg/photo/zonsondergang-1486896930.html?Ysid=31546
| 21:53 |
Mooie foto :) ik ga je volgen!
| 21:55 |
Ooh haha ik volg je al
| 21:57 |
Hahaha, wij elkaar al een poosje :-)
| 21:59 |
Wat houdt dat in? HDR en dat het uit meerdere foto's bestaat?
| 16:58 |
Heb de pagina bewerkt en een link van Wikipedia toegevoegd ook zie je nu de losse foto's waaruit de grot foto's bestaan :)
| 17:00 |
Oh super, bedankt :)
| 17:01 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen