×

Yoors


Inloggen
×

Yoors


#

0 volgers
notifications_noneadd
Prelude - Erfenis van een dakloze

Prelude - Erfenis van een dakloze


Gaandeweg twintigtwaalf hoopte ik erachter te komen hoe diep de put is die ik tot nu toe ‘David’ noem. Ik kom tot de conclusie dat hoe langer ik kijk, hoe dieper het lijkt te zijn. De afleveringen op mijn 10e, 12e, 15e en 19e zijn nog leesbaar in mijn ogen, althans voor mezelf, en maken het een klotefilm die ik gedwongen bekijk. De film is niet ondertiteld omdat de taal niet bestaat, de beeldkwaliteit is bagger omdat er geen kleuren bij passen en de meeste ervaringen nog wazig zijn, en de regie van de film is in handen van iemand die het zelf slecht kan volgen. Ik dus.

Maar kijken moet ik. Ik kan de taak overlaten aan een of andere geestwroeter die ik niet vertrouw, die voor een paar honderd euro per uur mijn profiel in een boekje probeert te vinden en waarbij ik met allerlei vooroordelen aan tafel schuif. Zo’n gesprek heeft geen zin, en wordt gevuld door vragen die ik niet wil horen waardoor ik antwoorden geef die niet kloppen. Nu ik een paar jaar bezig ben om mijn hoofd te legen op het beeldscherm, en de puzzel meer en meer gevuld wordt met lelijke stukjes, begin ik te merken hoe zwaar de bagage is. Anderen, die van een afstandje of van dichtbij de rand zien die ik durf te tonen, haken af en daar geef ik ze groot gelijk in. Sterker nog; dat advies geef ik graag. Theater heeft een prijskaartje en mensen die persoonlijk betrokken raakte, hebben daaraan meebetaald. Dat hebben ze beseft, gevoeld, gehoord en gelezen.

 Soberana
Ik sluit me aan bij de reactie van Ingrid.
24-02-2016 16:54
24-02-2016 16:54 • Reageer
Ingrid Tips en meer
Nu heb ik nog moeite met het tussen de regels door lezen, in dit artikel dan. Herken wel dat ik een therapeut niet zinvol vind omdat je het uiteindelijk zelf moet doen.
24-02-2016 12:08
24-02-2016 12:08 • Reageer