×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Vandaag is het zo'n dag

Vandaag is het zo'n dag


Vandaag was een dag die gelukkig bijna om is. Vandaag was het een dag vol zelfmedelijden.  Vol verdriet, vol zorgen. Die dagen zijn niet mijn dagen. Dat zijn dagen waarop alles fout gaat. Ik reageer dan volslagen verkeerd op wat er gebeurt. Ik maak onnodig ruzie, ben boos, ben verdrietig en heb het gevoel:" Het ligt ook altijd aan mij, ik heb het altijd gedaan." En vragen stellen???? Dat vergeet ik dan. Ik trek mijn (verkeerde) conclusie, voel mij ontzettend beroerd en zwelg in zelfmedelij. Ja. Zo'n dag was het vandaag.

Tot daar ik wijze woorden kreeg van een vriendin. Ik kreeg even eenspiegel voorgehouden. Ilse waar ben je mee bezig!? Dat dacht ik toen. Kotsmisselijk was ik van alle emoties. Maar na de wijze woorden van mijn vriendin, toen wist ik het weer. Is dit de Ilse die ik wil zijn? NEE!!!! Deze Ilse vind ik helemaal niet leuk! Waar is de Ilse die mindfull is? Waar is de Ilse die positief is? Waar is de vrouw die ergens haar schouders onder kan zetten? Bijna zou ik mijzelf verliezen. En dat wil ik niet!

Ik heb met mijzelf een afspraak gemaakt. Ik ga mijzelf weer in de ogen kijken. Eerlijk zijn naar mijzelf. Elke dag mag ik een moment voor mijzelf nemen. Lang leve de smartphone en de apps. Mijn mindfullness app staat weer op mijn telefoon. De adem oefenig heb ik gedaan. Vanavond voor ik slapen ga, doe ik de bodyscan. Een belofte aan mijzelf.

Ik wil sterk zijn, mindfull en zeker. Die gekke Ilse die zich van alles in haar hoofd haalt, ik dacht dat die verleden tijd was.  

Ik mag er zijn! Ik ben een leuk mens. Ik mag goed voor mijzelf zorgen! En dat laatste was ik even vergeten....

Hans van Gemert
Natuurlijk mag je er zijn!
13-06-2017 16:25
13-06-2017 16:25 • 1 reactie • Reageer
Ilse
Thanx
13-06-2017 17:01
13-06-2017 17:01 • Reageer
_PetitCorbeau_
Je mag er zeker zijn!
13-06-2017 11:06
13-06-2017 11:06 • 1 reactie • Reageer
Ilse
Dankjewel dat je mij dezexreactie geeft. Dat voelt fijn en warm
13-06-2017 13:51
13-06-2017 13:51 • Reageer