×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors
De Knutseljuf in de (eier)dop? - Pasen


Mijn ouders ruimen een beetje de boel op. De hele zolder moet leeg. En dat is ook logisch.... als je 50 wordt moet je je eigen spullen maar 'ns opslaan.. :)  Al een tijdje geleden kreeg ik een grote doos mee.


Vanavond heb ik eindelijk een beetje bekeken wat erin zit.  Allerlei schoolspulletjes van mezelf, van vroeger. Reken-schriftjes, schrijfschriftjes, dictee-schriftjes, themaboekjes, wat verjaardagskaartjes, verzonnen verhaaltjes, lieve moederdagversjes en gedichtjes voor vaderdag. Ook leuke tekenboekjes, schetsblokjes en losse papieren knutsels. Wat neemt een kind een hoop spullen mee van school. En mijn moeder heeft niet eens alles bewaard, alleen de leuke dingetjes.


Kon je toen al zien, dat ik Knutseljuf zou worden? Zie je, in die tekeningetjes en knutseltjes, al De Knutseljuf in de dop? Als ik eerlijk ben... nee. Zeker niet. Ik denk niet dat ik mooier kon tekenen dan een ander kind van die leeftijd. Ik vond het wel superleuk. Ik denk wel dat ik het leuker vond dan andere kinderen. Maar dat is dan het enige.


Enkele dingen heb ik uit de doos gevist om binnenkort nog eens goed te bekijken. De rest gaat weer terug in de doos en komt er waarschijnlijk pas weer over een paar jaar uit. 


En omdat het nu bijna Pasen is, hier alvast een paasgroet van mij aan jullie, maar dan uit het jaar 1978.. ik was toen 9 of 10 jaar. De woorden Zalig Pasen, in zo'n lief schoolhandschrift, dat maakt het af.. :), vind je niet?  

Zalig Pasen. allemaal!
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente posts