×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors
notifications_noneadd
23-11-2018 00:34
1 volger , 1 antwoord
camera_alt
Afbeelding toevoegen

Waarom zag ik het niet?


Ik zal hier een jaar of 4 zijn geweest. In de ban van Sinterklaas. Als ik naar de foto kijk, zie ik dat Sint mij stevig bij mijn arm pakt. Zodat ik niet weg zou kunnen lopen. Of omdat ik even moest draaien voor de camera, dat kan ook. Hij was een beetje streng, deze Sint. 

Hoe dan ook, echt blij kijk ik er niet bij. Waarom is het altijd zo spannend geweest, om bij die Goede Sint (je beste Vrind) op schoot te komen? En waarom moest je trouwens altijd op schoot, terwijl je eigenlijk helemaal niet wilde? 

Waarom zag ik het niet? Mijn tante was op bezoek, maar mijn oom kon niet komen. Het waaide zeker flink buiten, want Sinterklaas zag er nogal verward uit toen hij binnen schreed. Een rare man met scheve bril, die Sint. Hij leek niet op de deftige, aardige en lachende Sint van TV. Maar wat geeft het. Als hij maar kadootjes heeft meegenomen. Zou ik dat misschien gedacht hebben? 

Het is al 45 jaar geleden.. 1972 ongeveer, wat ging er in mijn koppie om? Kon ik nog maar even terugkijken in dat hoofdje van mij.  Ik denk dat het voor mij niet hoefde, ik zat er niet op te wachten. Al dat spannende gedoe, een echte Sint op bezoek vond ik vast niet nodig, eerder een vervelende bijkomstigheid. Op schoot bij een vreemde man? Liever niet. 

Later, toen de Sint al een tijdje weg was, kwam mijn oom ook nog even op onze pakjesavond. Hij kon nog net zien, dat ik mijn leuke grote kado uitpakte, die ik van de enge Sint gekregen had. Het was een prachtige pop met een blauwe poncho aan, met een wit bontje en een witte broek. Ze was geweldig mooi. Heb er jaren mee gespeeld en heel veel plezier mee gehad. Dank u wel, Sinter..oom!
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente posts