×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Eerste blog De witte veer

Eerste blog De witte veer


Hoi allemaal,

via deze weg wil ik mezelf, mijn massage praktijk en massage in het algemeen een gezicht geven.

Allereerst wil ik me voorstellen:

Mijn naam is Ellen en ik ben 47 jaar, moeder van 3 kinderen en eigenaar/ masseuse bij De witte veer in Koog aan de Zaan. Ruim 2 jaar geleden ben ik begonnen met mijn eigen praktijk, nadat ik eerst een jaar of 15 masseerde voor de lol. Ik heb diverse massage cursussen gevolgd in de loop der jaren, en nu dus van mijn hobby mijn werk gemaakt.

Hier volgt een korte introductie, over het hoe en waarom van massages, ook te vinden op mijn site: www.dewitteveer.nl

Massages.

Massage is momenteel erg populair bij grote groepen mensen.  Het wordt al eeuwenlang door allerlei culturen toegepast, in het oude Rome bijvoorbeeld werd massage door de rijke bovenlaag van de bevolking gebruikt ter ontspanning. Het huidige leven is ingewikkelder, gehaaster en stressvoller dan toen... Vandaar dat juist nu een massage een extra boost kan geven!

Massage wordt ervaren als erg prettig, verkwikkend en ontspannend. Het bevordert het geluksgevoel en verbetert de weerstand. Mensen uit alle lagen van de bevolking weten inmiddels hun weg te vinden naar het diverse aanbod van massages, vandaar dat ik verschillende massages aanbied.

Onderzoek heeft aangetoond dat massage een mens gezonder maakt. Het heeft een positief effect op het immuunsysteem en vermindert stress.

Bij 'De witte veer' worden massages gegeven vanuit een holistische kijk op de cliënt. Holistisch komt van het woord Holos dat ‘heel’ betekent. Een holistische massage neemt dan ook de hele mens als uitgangspunt. Een mens heeft niet alleen een lichaam maar bestaat ook uit een emotioneel, mentaal, sociaal en spiritueel deel. Al deze delen samen maken dat de mens tot wie ze zijn als persoon. Ervaar je spanningen, lichamelijke problemen, blokkades op een bepaald gebied dan zal dat zijn weerslag hebben op alle andere gebieden en dus ook op je lichaam. Als de balans tussen de delen onderling verstoord is en kunnen  er bepaalde klachten of zelfs ziektes ontstaan. Bij een holistische massage worden deze klachten gebruikt om inzicht te krijgen in jezelf. Het zijn de signalen die je lichaam uitzendt om iets onder de aandacht te brengen wat opgemerkt en gevoeld wil worden. Het is iets wat aan je aandacht, je bewustzijn ontsnapt. Het lichaam is in staat om gevoelens, gedachten en ervaringen vast te houden en op te slaan, maar kan deze ook weer los laten. Door de zachte aanrakingen krijg je de mogelijkheid om te voelen waar je eerst niet bewust van was. Door te ervaren wat zich laat zien en daar met aandacht bij te blijven kun je contact maken met datgene wat de klacht je te vertellen heeft. Dit kan verheldering geven waardoor je dichter bij de basis, de oorzaak, van je klacht kan komen.

Ik hoop dat jullie het interessant vonden om te lezen. Wie weet tot ziens bij De witte veer, en anders tot het volgende blog,

Groetjes,

Ellen

Jill Blogt
Welkom en veel plezier hier! Ik ben benieuwd naar je blogs, ik ga je volgen!
09-05-2017 14:11
09-05-2017 14:11 • Reageer