10x waarom je groene thee moet drinken!

10x waarom je groene thee moet drinken!


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Image title


Ik ben bijna acht maanden geleden gestopt met het drinken van cola omdat ik dit echt te veel dronk (jaa, je raad het goed, acht maanden geleden was met oud & nieuw, een van mijn succesvolste goede voornemens voor het nieuwste jaar! Haha) en sinds die tijd drink ik overdag alleen nog maar groene thee en water (en heel soms jus d’orange) en in het weekend natuurlijk ’s avonds een lekker wijntje (maar nooit meer dan twee of drie). Door de naam “groene” thee begon ik mij af te vragen wat voor gezonde werkingen de thee dan zou hebben, en daardoor ben ik dit gaan opzoeken een tijd geleden, en ik vind steeds meer en meer waar groene thee wel niet gezond voor is!


1. Groene thee vermindert risico op kanker, hart- en vaataandoeningen (angina pectoris, hartkramp), beroertes en hartinfarcten vanwege de antioxiderende, LDL-cholesterolverlagende en HDL-cholesterol verhogende werking.


2. Het stimuleert de spijsvertering, de werking van het afweersysteem en stimuleert de antibiotische werking tegen virussen en schimmels.


3. Het bevordert de huidbescherming tegen gifstoffen in het milieu en felle zon. Dit door de verwerking van extracten van de theeplant in cosmeticaproducten. Groene thee helpt hierdoor ook rimpeltjes en andere tekenen van huidveroudering tegen te houden.


4. Het bevordert de alertheid, het creatief vermogen en de concentratie.


5. Het stimuleert de versterking van het kraakbeen in gewrichten.


6. Het werkt als insulinebooster, wat het koolhydraatladen na het sporten verbetert. Extracten uit groene thee maken cellen tot 15 keer gevoeliger voor insuline dan normaal.


7. Groene thee zou ook een fijne antidepressiva zijn. Theanine is een aminozuur dat zich van nature in theeblaadjes bevindt. De substantie geeft een relaxend en rustgevend effect.


8. Het stimuleert de vetverbranding door de lever.


9. Groene thee is ook het ideale drankje voor diabetici, of mensen met een snel schommelend bloedsuikerspiegel. Groene thee reguleert namelijk het glucoseniveau in je bloed en zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel niet extreem snel stijgt nadat je iets gegeten hebt. Een schommelend bloedsuikerspiegel kan bijvoorbeeld zorgen voor gewichtstoename, vermoeidheid en acne.


10. Wetenschappers denken dat het de ziekte van Alzheimer en Parkinson vertraagt.

Wisten jullie al dat groene thee drinken zo goed voor je gezondheid is? Ik lees steeds meer positieve dingen over deze thee soort! Komt mij goed uit, want ik ben werkelijk waar echt helemaal verslaafd zijn aan groene thee! Ik vind het zo lekker dat ik het zelfs met ruim 30 graden buiten nog de hele dag door drink.


Image title


 


Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.4 / 5 (34 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Wow goed hoor helemaal geen cola meer !! Ik drink het nog in het weekend (en ik was echt superverslaafd dus ben best trots)!!

Ik wist dat groene thee goed was, maar niet alle dingen :)Thanks!
| 19:37 |
Dat word nog meer groene thee drinken voor mij :)
| 21:15 |
Ik vind groene thee ook erg lekker! En wist dat dit gezond voor je was.. ik moet er alleen altijd zo veel van plassen.. Leuk artikel!
| 23:05 |
Ik houd zoveel van groene thee en het is ook leuk dat het ook nog is gezond is!
| 21:04 |
Alertheid en concentratie is echt waar, ik merk dat wanneer ik groene thee drink. Leuk artikeltje!
| 17:31 |
Leuk om te weten! Vraag me af hoeveel invloed het echt heeft, maar het lijkt me in ieder geval eerder gezond dan ongezond ;)
| 12:16 |
Wow wist niet dat groene thee voor zoveel dingen goed was! Leuk artikel!
| 21:34 |
Groene thee is er inderdaad goed voor!
| 09:34 |
Ik ben persoonlijk niet heel erg van de thee in zomer maar in de winter vind ik het heerlijk. Misschien toch maar wat vaker in de zomer nemen :)
| 00:53 |
Groene thee is ook mijn favoriet! Een win-win situatie dus aangezien al deze voordelen er ook nog eens aan zitten haha
| 18:53 |
Ik vind zelf die van Pickwick erg lekker! En een Chinese groene thee ook, die heb ik in een Mövenpick hotel gedronken (zo ben ik verslaafd geraakt aan groene thee haha) deze was erg lekker, vergeet alleen elke keer de naam van de thee! Dit jaar ga ik weer, dan zal ik eens goed opletten! @Lissa
| 11:58 |
Ik ben dol op groene thee. Leuke feitjes heb je erbij gezet, sommige kende ik nog niet.
| 11:57 |
Ik hou van groene thee, alleen is m'n favoriete theemerk: FairTrade van de AH, uit het assortiment. Heeft iemand nog tips?
| 10:10 |
Nice! Ik drink nu vooral koffie, erug slecht, misschien maar ns wat vaker thee gaan drinken(:
| 08:45 |
Groene thee is ook nog eens heel erg lekker. Ik drink het erg vaak.
| 22:12 |
Leuke blog! Ik stap ook over op de groene thee
| 20:27 |
Interessant, sommige dingen wist ik wel maar er staan ook een paar dingen tussen die nieuw voor me zijn.
| 17:39 |
Mooi duidelijke bloge weer wat ge leert.
| 21:26 |
Ik ben dol op groene thee! Yummmm
| 18:05 |
Klopt Maddy, helaas vind ik Rooibosthee niet lekker.. heb al meerdere merken geprobeerd :)
| 14:12 |
Klopt Maddy, helaas vind ik Rooibosthee niet lekker.. heb al meerdere merken geprobeerd :)
| 14:12 |
Klopt Maddy, helaas vind ik Rooibosthee niet lekker.. heb al meerdere merken geprobeerd :)
| 14:12 |
Dank je wel voor deze nuttige blog
| 22:42 |
BEdankt voor de leuke blog!
| 18:54 |
Ik lust zo geen groene thee
| 20:17 |
Ik drink ook veel thee, vind het lekkerder dat gewoon water. Dit is water met een smaakje. Nu schijnt zwarte thee en witte thee ook goede eigenschappen te hebben, soms in minder maten dan groene. Ook hebben zwarte thee en withee een aantal aspecten wat grone thee niet zou bevatten. Maar groene thee blijft wel de beste.
| 19:44 |
Ik ben dol op thee! Vooral om de smaak, maar dat het goed voor je is, is een leuke extra. Ik wist alleen niet dat het ZO goed voor je is. Leuke post om te lezen.
| 19:39 |
het is lekker, het is dorstlessend en ook nog goed voor je, heerlijk groene thee
| 19:26 |
Goede post. Leuk om te weten dat het de spijsvertering regelt.Ik ga maar gauw inkopen doen.
| 18:57 |
Groene thee is zeer rijk aan tannines. De voornaamste bestanddelen zijn theophylline en theobromine, en er zitten ook hoge concentraties cafeïne, theïne en vitamine C in. Daar moet je dus mee uitkijken, want de stimulerende werking daarvan kan slaapstoornissen veroorzaken!

Rooibosthee zou ik eerder aanraden.
| 18:45 |
Klinkt logies bedankt voor je leuke blogpost
| 18:30 |
Ik drink graag thee, en ook vaak groene thee!
| 17:50 |
Leuke blog. Ik zal het ook een keer proberen om te drinken. Ik heb het namelijk nooit geprobeerd.
| 17:49 |
Ik wist dit allemaal al....en ja...je hebt helemaal gelijk.

Ook ik drink heel veel groene....maar ook witte thee. En dan ook nog eens de BIOLOGISCHE versie.

SUPERGEZOND! Goede post Karin. Goed om te lezen voor iedereen die dit nog niet wist. ;-)
| 17:42 |
Vooral groene thee met citroen vind ik erg lekker.
| 17:40 |
Ik drink het alleen als ijsthee. Warm vind ik het niet lekker, maar met dit weer gaat er zo een liter thee doorheen!
| 17:36 |
Leuk artikel! Ik ben een enorme fan van groene thee, en dit maakt me gelijk enthousiast om nog meer te gaan drinken.
| 17:32 |
Goed geschreven! Groene thee is echt heerlijk :3
| 17:25 |
leuke blog! idd goed dat je met cola drinken gestopt bent!
| 17:11 |
Goed dat je met cola drinken bent gestopt. Groene thee bevalt mij niet. Best jammer omdat het inderdaad gezond is..
| 16:40 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen