×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
60
Ik ging meedoen aan een schrijfwedstrijd. En toen gebeurde dit.

Ik ging meedoen aan een schrijfwedstrijd. En toen gebeurde dit.


2 jaar geleden had ik een grandioos idee. Ik had het volledig figured out en had mijn nieuwe roeping gevonden. Ik zou een schrijver worden. Yep. I had it covered. Ik zou hopen geld verdienen en uitgenodigd worden bij elke boekenbeurs en elke praatavond bij gelijk welke boekhandel.

Het was ook niet de eerste keer dat ik zo'n grandioos idee had. Eerder zou ik ook al wedding planner worden, zelfgemaakte sleutelhangers verkopen.. En tekenares worden..En nagelstyliste worden..

Bon, het toeval wou net dat mijn stad in die bepaalde periode een schrijfwedstrijd organiseerde. Ik had al een thuiscursus 'Romans schrijven' gekocht online want dat bestaat dus ook. Ik moet zeggen dat ik er geen woord uit geleerd heb en al helemaal niet wou mee discussiëren met medeleerlingen over de cursus op een dood forum. Want dat is ook altijd een verkoopsargument bij elke thuiscursus. " Discussieer gezellig mee op het forum, speciaal voor de studenten van deze cursus." Uiteindelijk is er niets te zien op heel dat forum maar goed, ik wijk uit.

Ik had nog 2 maanden om een stuk in te dienen dus begon ik naarstig te schrijven. Ik gebruikte een oude stadsmythe als basis en begon zo mijn verhaal uit te werken. Mijn werkstuk ging geen Gouden Veer halen maar ik zou toch op zijn minste de top 50 halen. Dat moest toch gewoon?

Uiteindelijk was het moment aangebroken. We stonden in de grote beurshal te wachten op de uitreiking en de namen van de eerste 50 finalisten werden afgeroepen. Mijn naam zat daar niet tussen. Te begrijpen maar ik moest toegeven dat ik mezelf zo geweldig vond en dus ergens wel teleurgesteld was. Ik hield mezelf voor dat ik zeker bij de eerste 100 namen zat. Dit was ook niet het geval. Al gauw ging het naar 150, naar 200.. ik wou niet meer de laatste zijn. Het maakte mij niet uit de hoeveelste ik was maar ik wou echt niet de laatste zijn.

Ik kan jullie zeggen dat mijn dikke nek best een flinke kneep heeft gekregen want ik was bij de laatste 10. De commentaren waren heel erg vaag "Ik voelde het niet.. Er was geen dynamiek.." maar op dat moment wist ik wel dat het geen goed idee was om te zeker te zijn van je stuk. Ik moet wel zeggen dat ik zo in elkaar steek. Als ik iets wil ondernemen ben ik wel het type die de volledige wereld zal veroveren daarmee. Het is niet slecht om eigenwijs te zijn, maar dan moet je er wel tegenkunnen dat je met een harde val op je gat kan vallen. Zeker in het begin. Daarna werd het nog een tikkeltje ongemakkelijker toen ik iemand herkende die ook had meegedaan met de wedstrijd en veel verder was geraakt dan ik.

Uiteindelijk raapte ik mezelf op, ging ik met een opgeheven hoofd en wijnglas verder met mijn leven en ben ik blijven schrijven. Ik weet nog niet goed welke genres ik zou moeten schrijven, maar ik weet wel dat deze tegenslag mij niet heeft belemmerd om verder te gaan met hetgeen mij gelukkig maakt.


Roodkapje
Gewoon doorgaan, ik heb ook, voor de lol een keer meegedaan, tot mijn verbazing won ik zomaar 25 euro! Ik had een artikel geschreven over het hart. Ik had niet gedacht bij de winnaars terecht te zullen komen, was echt een verrassing!
02-05-2017 11:43
02-05-2017 11:43 • Reageer
MissWriter
Goed dat je gewoon door gaat! Ik had 17 april de deadline 'korte verhalen 1500 woorden max!' Nu de 28ste april krijgen we de uitslag. Ik hoop bij die tien kandidaten te eindigen en de nummer één krijgt zelfs een coache. Ik hoop natuurlijk als ik die coache zou winnen dat ik mijn biografie kan geven. Diegene is ook uitgever, kan die hem gelijk lezen. Dit is natuurlijk mijn wens. Maar ik zou al heel blij zijn als ik bij de tien kandidaten zo behoren. Die komen ook in een bundeltje! Ik denk bij mezelf dat ik heel graag zou winnen maar dat het ook niet uitmaakt als ik er niet bij zit. Dan ga ik toch gelijk door naar de volgende schrijfwedstrijd. Ooit ga ik eentje winnen, maakt niet uit welke. Deze van nu is van het Literatuurhuis in Utrecht! Spannend!!! En jij ook succes bij jou volgende wedstrijd!!! ;-)
26-04-2017 02:10
26-04-2017 02:10 • Reageer
LivingThaGoodLife
Inderdaad niet opgeven!
27-03-2017 14:44
27-03-2017 14:44 • Reageer
Hpj Goossens
Inderdaad gewoon lekker doorgaan, je schrijft gewoon lekker. Misschien dat de pet van de beoordelaar de verkeerde kant op stond...
15-01-2017 11:39
15-01-2017 11:39 • Reageer
Rudi
Je moet zeker en vast doen wat je gelukkig maakt en al doende leert men. Ik zie dat je in het begin een aantal Engelse termen door het Nederlands gooit. Als je schrijft mag je dat zeker niet doen, dat is een tip dat ik je geef. Het is een verschil als een buitenlands persoon iets zegt en dat je dat in de vreemde taal overneemt, dan dat je midden een Nederlands stuk Engels begint te praten. Dat is de enigste opmerking dat ik heb over dit stukje. Je schrijft vloeiend en interessant, dus dat zou normaal gezien geen obstakel mogen zijn. Blijf schrijven en vergeet niet te herlezen en als nodig te schrappen en te corrigeren als je vindt dat het niet goed klinkt. Schrijven kan je niet uit boeken leren, je kan wel veel boeken lezen en op die manier ontdekken hoe een boek spannend wordt of juist langdradig. Hoop dat je hieraan wat hebt. :)
08-12-2016 11:12
08-12-2016 11:12 • 1 reactie • Reageer
Delphine
Bedankt voor de feedback Rudi. Leren uit boeken is inderdaad niet zo gemakkelijk, heb ik ondervonden uit mijn 'cursus' schrijven.
08-12-2016 12:00
08-12-2016 12:00 • 1 reactie • Reageer
vlindertje73
In ieder geval al goed van je dat je die stap waagde! Ik heb ook al een paar keer aan schrijfwedstrijden meegedaan en het geeft echt een KICK. Eén verhaal is zelfs uitgeven in een bundel....Was ik zó trots op. :)
08-12-2016 10:17
08-12-2016 10:17 • 1 reactie • Reageer
Delphine
Ja dat ging met die eerste 50 verhalen ook gebeuren. Ik kan me goed inbeelden dat het een kick gaf. Ik denk dat een nieuwe wedstrijd er in de toekomst wel nog in zit.
08-12-2016 10:54
08-12-2016 10:54 • 1 reactie • Reageer
Petrage
Goed zo, gewoon door
07-12-2016 23:05
07-12-2016 23:05 • Reageer
Haleykopter
Heel goed, nooit opgeven en altijd in jezelf blijven geloven :)
07-12-2016 12:06
07-12-2016 12:06 • Reageer
LWAlmanak
Gewoon overstappen op bloggen dan maar ;-)
07-12-2016 11:13
07-12-2016 11:13 • Reageer
notifications_noneadd
02-11-2018 15:42
1 volger , 1 antwoord