×

Yoors


Inloggen
×

Yoors
#

0 volgers
notifications_noneadd
Geleid door een verlangen

Geleid door een verlangen


Aangetrokken door een verlangen naar spontaniteit en levensvreugde ben ik jaren geleden het pad van zelfontwikkeling op gegaan. Ik ervaarde het leven toendertijd als oppervlakkig en saai. Mijn grootste angst was om net zo te eindigen als mijn eigen moeder. Mijn moeder die alles leek te hebben en ondertussen zo diep ongelukkig was dat haar hele leven geen zin meer had.

Voor mijn moeder was er geen andere uitweg dan een zelfgekozen dood. In mijn leven kreeg ik andere kansen. Ik snap mijn moeder. Ik ben zelfs blij met haar voorbeeld, want door haar heb ik zo ontzettend veel mogen leren. Ik heb mogen meemaken hoe het is om opgesloten te zitten in een leven wat geen voldoening geeft. Wat een pijn dat doet en hoe machteloos je daardoor kunt raken. "Dankjewel lieve mama dat je mij voor dat leven gewaarschuwd hebt, want jij en ik lijken op elkaar". Gelukkig ben ik wel een ander mens en hoewel ik me vanbinnen voel zoals jij ga ik er anders mee om.

Mijn grootste wens was moeder zijn. En in tegenstelling tot mijn eigen mama genoot ik enorm van het grootbrengen van mijn jongens. Zij waren een enorme bron van vreugde voor mij een gaven mijn leven zin. Mijn leven kreeg uiteindelijk een steeds mooiere vorm, alles wat ik wilde had ik. Maar ondertussen ontstond er van binnenuit steeds meer onvrede. Een oud gevoel van iets missen, maar geen idee hebben van wat dat was.

Maar ik werd geleid, mijn moeder nam me bij de hand en samen gingen we op onderzoek uit. We hebben wat gezocht samen. We dachten dat de oplossing te vinden was in het hebben van een eigen bedrijf. Een succesvol bedrijf trouwens. Maar dat bleek het niet te zijn want dat liep alleen maar bij me weg. Het moest iets anders zijn, hoewel dat bedrijf een prachtige manier was om die zoektocht een vorm te geven.

Uiteindelijk kwam daar de oplossing. De oplossing die er al die tijd al was. Jarenlang heb ik gezocht naar de veiligheid buiten mezelf zonder het besef van de bron van veiligheid die ik al heel lang bij me droeg. Ik moest dat zelf ontdekken, dat kon niemand voor me doen. Ik heb me laten leiden naar de plek waar alles zich afspeelt. De aanwezigheid in mezelf. Mijn kleine meisje zat verstopt achter een dikke muur te wachten totdat ik haar vinden zou. Mijn jongentje hing verveeld ergens achter een andere muur.

Ik heb eerst wat muren af mogen breken en mijn angsten onder ogen mogen komen voordat ik de sprankels in mezelf toe kon laten en #dekrachtvanzacht mocht ontdekken. Maar het was het meer dan waard. Tijdens deze weg voelde ik me geleid. De gedachte dat mijn moeder me leidde voelt fijn voor mij. Of het waar is of niet, dat doet er niet toe. Deze gedachte geeft me een goed gevoel en helpt me om door te gaan, ook op de momenten dat het moeilijk is.

Inmiddels is het 35 jaar geleden dat zij afscheid heeft genomen van het aardse leven en al die tijd heb ik haar niet gemist. In de tijd daarvoor hebben we samen heftige momenten meegemaakt. De pijn in haar was te heftig om te dragen en ik hoewel ik er alles aan deed om haar te ontlasten, heb ik mogen leren dat ieder haar eigen pijn te dragen heeft. Haar pijn heb ik jaren geleden al teruggegeven zodat ik met mijn eigen pijn aan de slag kon. Deze weg loop ik nog steeds, maar nu met dankbaarheid in mijn hart waardoor ik steeds meer kan verzachten en opener word voor alle facetten van het leven. En soms loop ik een stukje met iemand mee om de weg naar binnen te wijzen. 


Word lid en beloon de maker en jezelf!