×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Het leven is een snoepwinkel

Het leven is een snoepwinkel


Een van de uitgangspunten van #dekrachtvanzacht is dat het leven een soort van snoepwinkel is waar je kunt kiezen welk gevoel je wilt hebben.

Hoe werkt dat dan? Het klinkt voor jou misschien ook wel een beetje belachelijk. Want als je gestresst bent voel je gewoon #spanning en kun je niet gewoon kiezen voor een #blij gevoel. Toch?

Maar waarom niet? Spanning kan inderdaad aanwezig zijn, MAAR dat hoeft niet te betekenen dat je ervoor kiest om je bezorgd te voelen, of geïrriteerd, of een ander soort emotie. Je kunt er ook voor kiezen om je af te stemmen op andere gevoelens die ook aanwezig zijn. Er is bijvoorbeeld ook altijd #dankbaarheid aanwezig of #blijheid.

Hoe ik dat doe? Ik gaf al aan dat ik het leven zie als een soort van snoepwinkel waar ik kan kiezen welk gevoel ik wil hebben. Wanneer ik #spanning opmerk laat ik de identificatie ermee los door met mijn mind te bedenken dat ik spanning ERVAAR. Ik BEN niet gespannen. Ik ERVAAR spanning. En dan dwing ik mijn mind te bedenken dat ik buiten die spanning OOK nog steeds #dankbaarheid ervaar. Dankbaarheid en spanning zijn op hetzelfde moment allebei AANWEZIG. Het is sowieso zo dat ALLES tegelijkertijd aanwezig is en je kunt gewoon kiezen waar je je aandacht op richt.

Dus als je #spanning ERVAART, ervaar je tegelijkertijd ook #dankbaarheid of #plezier of #zachtheid en je kunt KIEZEN waar je op dat moment op reageert.

Als dit je aanspreekt en je hebt het gevoel dat het bij je past om zo te denken. Wees je er dan wel bewust van dat dit een hele nieuwe manier van denken is die je jezelf echt eigen moet maken. Wanneer ik rustig in mijn bed lig en ik voel spanning zonder dat daar een reden voor is, dan is het best makkelijk om me af te stemmen op een ander gevoel. Maar wanneer ik me middenin een stresssituatie bevind dan wordt het een stuk lastiger om me er bewust van te zijn dat er ook andere gevoelens aanwezig zijn waar ik me op kan afstemmen. En zelfs als ik me er op dat moment bewust van ben is het bijna onmogelijk om me op een ander gevoel af te stemmen. Dat geeft natuurlijk niet. Wanneer de stresssituatie is afgenomen pak ik het weer op. En dat gaat steeds makkelijker en sneller.

Het gaat er dus om waar je op oefent. Wanneer je blijft oefenen op je te laten meesleuren met spanning en daar een bepaalde reactie op te hebben zal je daar steeds beter in worden. En als je al heel lang een bepaalde reactie hebt geoefend en je wilt een nieuwe reactie oefenen dan vergt dat een heel wat doorzettingsvermogen. Maar het levert je ook op dat je het gevoel hebt dat het leven een snoepwinkel is, waar jij mag kiezen welk snoepje je wilt. Het ligt voor je klaar, je hoeft er alleen maar op af te stemmen.

Word lid en beloon de maker en jezelf!
Sabrina van den Heuvel
Dat klopt helemaal idd!
09-04-2018 21:40
09-04-2018 21:40 • Reageer
VanAgnes
Het leven is één groot feest, alleen je moet zelf de slingers ophangen ;-)
12-01-2018 12:13
12-01-2018 12:13 • 1 reactie • Reageer
Denise Boomer
Yeahhhhh zo is het En natuurlijk is het fijn als er iemand is die je laat zien hoe je die slingers ophangt
12-01-2018 12:53
12-01-2018 12:53 • Reageer