De barman vindt hem een vreemde kerel


Het vorige deel:

Hier begon het verhaal:

 

Fijn, knik ik, doe mij daar dan maar een pint van. Intussen pieker ik hoe ik het beste iets te weten kan komen. De barman pakt een glas en haalt de hendel van de tap naar zich toe. Het donker gekleurde bitter ale stroomt het glas in dat hij schuin onder de tap houdt.

Terwijl het glas zich vult, vertel ik dat ik onderweg in het vliegtuig  een merkwaardig verhaal over The Guinea heb gehoord. De barman trekt geïnteresseerd een wenkbrauw op. Welnu, iemand vertelde me dat er hier in The Guinea zo nu en dan een excentrieke gast schijnt te komen met een opvallende naam, Chester 'the wig'.

De barman knikt en reikt me een tot aan de rand toe gevulde pint bitter aan.

“Chester, vreemde kerel. Die komt hier iedere avond rond zes uur. Je herkent hem meteen.”


© Dewaputra | images: fouresquare.com

Lees verder:

 

Bovenstaand deel van dit vervolgverhaal  past in de 140 woorden uitdaging van december van FrutselenindeMarge. Hierbij dient een verhaal van precies 140 woorden te worden geschreven waarin het woord 'piekfijn' in voorkomt, maar dit mag ook in delen in andere woorden verwerkt zijn.