Eenzaam Rood in het verleden

Eenzaam Rood in het verleden


Als toegift, een "Eenzaam Rood" uit het verleden: de geiser. Ken je die nog? Als je onder de douche ging dan kwam er altijd zo'n dun, lullig straaltje heet water uit de douchekop. 

Dat werd later dan weer door de boiler verholpen. Die leverde tenminste een goede harde straal heet water. 

Wij hadden een 50 liter boiler. Nadeel van de boiler was dan weer dat als je lang onder de douche bleef staan, het water snel op was. En dan moest je de klok weer zetten. Na twee uur was er dan weer 50 liter heet water.

 
 

Beloon de maker en jezelf

Word gratis lid.


Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.9 / 5 (9 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Dit kan ik me vooral heel goed herinneren van het huis van mijn grootouders. Leuke afsluiter van jouw bijdrage aan deze challenge :)
| 22:19 |
Dank je wel!
| 04:55 |
dat zie je hier niet meer denk ik
| 19:20 |
Heel weinig inderdaad. Dank voor je reactie!
| 04:55 |
Een boiler hebben wij thuis nooit gehad, wij hadden al de "luxe" van een geiser die onbeperkt warm water leverde, en een flinke straal ook nog. Maar wat ik me nog heel goed kan herinneren is dat we lang geen bad hebben gehad, en douchen vinden kinderen nooit zo leuk ... dus mijn zus en ik mochten dan in bad, ... in een wasteiltje. Elke week 'vechten' wie er met de knieën onder water mocht zitten.
| 17:58 |
Dank voor deze uitgebreide reactie!
| 04:54 |
oja dat weet ik ook nog goed.
| 14:10 |
Dank voor je reactie!
| 14:13 |
Nostalgie ken het nog van vroeger haha
| 13:47 |
Haha... ja da's zeker nostalgie!
| 13:54 |
geweldig het is voor mij nog niet zolang geleden klein halfjaartje toen woonde ik nog op flat ;)
| 11:44 |
Dank voor je reactie.
| 12:02 |
Ik ken hem nog, jarenlang gebruikt. Overigens hebben we nu nog een geiser.
| 09:53 |
Dank voor je reactie!
| 10:34 |
Mooie bijdrage. Ik ken de boiler nog al te goed. We hadden in een gezin van 8 allemaal onze douchedag want was te weinig warm water voor meer douchebeurten. Alleen als er een feestje of zoiets was werd de boiler nog een keer overdag aangezet. Ik zou zoiets nog wel willen hebben voor mijn zoon, die zo twee uurtjes onder de warme douche blijft staan.
| 09:52 |
Dank voor deze uitgebreide reactie!
| 10:34 |
Een mooie invulling.
| 09:49 |
Dank je wel!
| 10:35 |

Yoors Nieuws
Wat is Yoors?
Wat is Yoors?
Boeken & Taal
Kolja
Kolja
 

×

Yoors


exit_to_app Aanmelden