×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors
Geen Tijd


GEEN TIJD (1)

Geen tijd” is een uitdrukking die in het algemeen een negatieve connotatie heeft en een sfeer van ‘druk-druk-druk’ uitstraalt. Een resolute afwijzing. Een onherroepelijke 'neen. Voor mij heeft deze uitdrukking 'tegenwoordig echter een positieve connotatie, waarbij ik het, feitelijk, nooit echt druk heb en een continue relaxed gevoel ervaar.

Ik raak er daarom ook steeds meer aan gehecht, aan het geen tijd hebben. Niet in die algemene zin dus van ‘geen tijd hebben’ als in ‘iets niet kunnen doen omdat de tijd me ervoor ontbreekt’ - integendeel.

Zonder tijd heb je geen agenda, geen lijst met dingen die moeten worden afgehandeld. Zonder tijd heb je absolute vrijheid.

Als je op deze manier ‘geen tijd hebt’ betekent dat in feite dat je je ‘ buiten de tijd’ bevindt.

Zonder tijd (buiten de tijd) gebeurt alles op het juiste moment. Zo ervaar ik dat elke dag weer opnieuw. Alles wat voor mij belangrijk is, manifesteert zich altijd onverwachts, altijd op het juiste moment, maar nooit ongelegen. Daardoor kan ik datgene wat zich manifesteert direct en moeiteloos afhandelen.

Informatie die nodig is om bepaalde problemen op te lossen, bereiken me onder andere via ‘ingevingen’. Bijvoorbeeld, het gebeurt regelmatig, onverwachts en op het juiste moment, dat ik door de juiste ingegeven zoekwoorden op Google los te laten direct het juiste artikel vindt waarin de benodigde informatie helder staat beschreven. Zonder vooraf te piekeren of me zorgen te maken. Het gebeurt gewoon, moeiteloos.

GEEN TIJD (2)

Ik heb, hoe bestaat het, derhalve dan ook geen tijd meer (die met die negatieve connotatie) om me met conventionele agenda’s en to-do-lijstjes bezig te houden. Die leggen alleen maar druk op, vaak ook de nodige zorgen en daardoor ongezonde stress. Allesbehalve relaxed dus. Ik ben dan ook blij dat ik me moeiteloos van lineaire tijd kan onthechten, de tijd die me dwingt om me met ervaringen uit het verleden of met plannen voor toekomst bezig te houden.

Waarom moeilijk blijven doen als het, persoonlijk bewezen, ook moeiteloos, beter en gemakkelijk kan?

GEEN TIJD (3)

Lineaire tijd heeft natuurlijk zeker z’n nut – het is immers een attribuut van de fysieke werkelijkheid omdat het verbonden is aan beweging, waarbij het bewustzijn een centrale rol speelt. Bijvoorbeeld, als je straks om acht uur je tante wilt bezoeken, dan moet je op tijd van huis vertrekken om daar op tijd aan te komen. Ook ik maak gebruik van dergelijke lineaire tijd, alhoewel ik geen horloge draag. Toch ben ik altijd op tijd.

GEEN TIJD (4)

Nawoord

‘Geleerden’ die de hier boven beschreven persoonlijke ervaringen als onzin en ‘verzonnen’ bestempelen, doen er het beste aan om geen tijd te vinden om te reageren. Het heeft namelijk geen enkele zin om mensen die niet goed bij hun verstand zijn [….] de les proberen te lezen. Andersom lukt immers ook niet ;)

© Dewaputra

 expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente posts