Hij vraagt of ik gereserveerd heb


Het vorige deel: 

Hier begon het verhaal: 

 

Even later sta ik voor ‘The Guinea’.  Buiten, bij de entree, staat een kerstboom met rode, witte en zilveren ballen en een piek met een gouden ster. Ze zijn hier al helemaal in de kerstsfeer. Van buiten oogt het zaakje niet al te groot. Ik ben benieuwd hoe het er binnen uit ziet.

Ik open de deur en maak mijn entree. Binnen word ik door de gerant opgevangen. Hij vraagt of ik gereserveerd heb. Mijn antwoord is uiteraard ontkennend. Gelukkig blijkt dat geen probleem te zijn. De gerant meldt dat over een half uur er een tafeltje vrij komt. Als ik wil, kan ik in de tussentijd een aperitief gebruiken aan de bar. Nou, dat wil ik wel. Dat is eigenlijk heel fijn geregeld, dat ik aan de bar kan wachten. Misschien kan ik daar al wat te weten komen.


© Dewaputra | afbeeling: londonist.com

Lees verder:

 

Bovenstaand deel van dit vervolgverhaal  past in de 140 woorden uitdaging van december van FrutselenindeMarge. Hierbij dient een verhaal van precies 140 woorden te worden geschreven waarin het woord 'piekfijn' in voorkomt, maar dit mag ook in delen in andere woorden verwerkt zijn.