Hoe ziet de ideale homepage eruit?


Ik vind de opzet van de huidige homepage niet echt ideaal. 

Waarom niet?

Ik vind de homepage niet echt overzichtelijk met al die tabs waar je omhoog en omlaag naar toe moet scrollen.

Ik scroll me letterlijk en figuurlijk het heen en weer tussen al die tabs. Ik vind de tabs ook niet echt fijn werken. Ik moet meestal twee keer klikken voordat een tab opent, en dan moet ik weer gaan scrollen. Als je per ongeluk meerdere tabs open hebt staan, dan verspringt de pagina steeds als de feed wordt aangevuld. Weer extra scrollen. M'n rechter wijsvinger klaagt al wat over lichte RSI klachten.

Hoe moet het dan wel?

Daar heb ik over na zitten denken en dat resulteerde in wat gefröbel. 

In plaats van Tabs gewoon een aantal knoppen op een rijtje, die als je er op klikt het betreffende overzicht toont.

Het rijtje met knoppen blijft dan ook zichtbaar boven het zojuist geselecteerde en geopende overzicht, zodat je makkelijk en snel tussen overzichten kunt switchen. Naar mijn smaak is dit gebruikersvriendelijker.

De homepage zou er dan als volgt uit kunnen zien, en de overzichts pagina's identiek (eventueel zonder de blog slider)

Voorbeeld:

 

En een voorbeeld van de geselecteerde feed pagina:

Misschien is dit een goed idee?