×

Yoors


Inloggen
×

YoorsWarm lopen

Warm lopen


Deze blog is geschreven naar aanleiding van de WAAR LOOP JE WARM VOOR UITDAGING van Passionfilm.

 

Waar loop ik warm voor, wat is mijn passie?

Ik heb verschillende passies, ik loop dus warm voor een aantal dingen. De titel van deze blog, “WARM LOPEN”, kan in dit verband, en in verschillende opzichten, heel letterlijk genomen worden. Het zijn twee woorden die elk een aparte passie verkondigen en daarnaast ook prima te combineren zijn, voor mij althans.

WARM

Leven in een streek waar het altijd warm zomerweer is, is van kinds af aan altijd al een droom van mij geweest. Ik heb een gruwelijke hekel aan kou, maar ik voel me als een vis in het water als het warm is. Heerlijk. De passie voor warmte wordt nu gelukkig al weer meer dan 15 jaar bevredigd, sinds ik in 2003 verkast ben naar Bali. Ik loop het hele jaar door op blote voeten, met meestal enkel een kort sportbroekje aan. Een sportbroekje inderdaad omdat dat nauwelijks iets weegt en niet knelt. Het geeftt je een heerlijk vrij gevoel . En dat sportbroekje brengt me dan gelijk op een andere passie.

LOPEN

Lopen, en dan voornamelijk hardlopen, is ook een passie van mij. Al sinds mijn schooljaren. Toen ik nog in Nederland woonde, liep ik elk weekend wel ergens in Nederland een halve marathon. Weer of geen weer. De kou kon ik eigenlijk alleen maar tijdelijk, tijdens het hardlopen verdragen, als de lichaamstemperatuur door de inspanning richting de 38-39 graden was gestegen. Dan zorgde de kou voor een heerlijke natuurlijke afkoeling waardoor het hardlopen nog aangenamer werd dan het al was. Maar ook nu ik in Bali woon, loop ik nog steeds 4-5 keer in de week hard, met een buitentemperatuur die het hele jaar door rond de 31 graden Celsius ligt. Door die warmte loop ik natuurlijk minder snel en kortere afstanden, maar de passie voor het hardlopen is nog altijd onverminderd.

WARM LOPEN

Met recht is Bali voor mij dus in meerde opzichten een omgeving die uitermate geschikt is om WARM TE LOPEN. 

 

Dewaputra