Overvallen door noodweer

Overvallen door noodweer


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Het is al ver na middernacht als ik enigszins beneveld op mijn fiets stap en naar huis rijdt. Ik grinnik nog na om de weddenschap die ik in het café gewonnen heb. 100 Euro mee gewonnen (van vijf vrienden elk 20 Euro). Ik had gewed om 20 Euro dat ik met een pincet een vlieg uit de lucht kon halen en verdomd, het is me nog gelukt ook!

 Ik ben nog maar net onderweg of een verschrikkelijk noodweer barst lost. Het water valt met bakken naar beneden, ik ben direct door en door nat. Gevorkte bliksemschichten schieten door de inktzwarte lucht waardoor de omgeving telkens even voor korte tijd fel verlicht wordt. Telkens na zo'n bliksemschicht zie ik een vreemd gekleurde planeet in de lucht. Misschien toch wat te veel gedronken. Oorverdovende, krakende donderslagen verscheuren de duistere nacht.

Gelukkig hoef ik niet ver meer. Mijn huis bevindt zich even verderop, aan dat plein daar dat zich in het felle licht van de bliksem telkens even aftekent. Plotseling klinkt een gigantische klap en alles is gelijk pikkedonker. Straatverlichting, de lichten in de huizen, mijn fietslamp, alles is uit. De duisternis is nu ondoordringbaar geworden en de regen klettert nog altijd onverminderd voort. Ik ben blij als ik eindelijk mijn huis heb bereikt.

Ik open de voordeur en ik waag me in het zwarte gat waar de hal zich moet bevinden. Ik trek op de mat mijn doorweekte kleren uit en schuifel op de tast naar de kapstok. Ik hang mijn natte jas aan een haak. De overige kleding belandt onder de kapstok op een hoopje op de grond. Het heeft geen zin om ze met wasknijpers aan de lijn te hangen, althans niet zolang het regent. Bovendien, er is toch niemand die er wat van zegt. Ook al heb ik nu mijn natte kleren uit, ik ben nog steeds kletsnat. Ik voel me als een afwasborstel die in de gootsteen ligt uit te druipen.

Voetje voor voetje schuifel ik verder de hal door, in de richting van de keuken. Plots verlies ik mijn evenwicht. Ik ben op iets kleins en houterigs gestapt. Met een klap beland ik op de vloer. Ik tast met mijn handen om me heen en ontdek dat er een stuk of wat walnoten liggen. Dat moet het werk van Flupke zijn geweest, bedenkt ik me direct (Flupke is mijn 2 jaar oude kat). Hartelijk dank, Flupke! roep ik de duisternis in.

Ik ben inmiddels in de keuken aangekomen. Daar hangt nog steeds de lucht van bloemkool die ik vanavond had klaargemaakt. Ik krijg gelijk weer trek. Er staat nog een restje gekookte aardappelen en bloemkool in een pannetje op het fornuis, herinner ik me. Lekker om zo even op te bakken!

Plotseling springt het licht weer aan. Ik knipper met mijn ogen tegen het felle licht. Flupke springt van het fornuis af en vliegt de woonkamer binnen. Het pannetje ligt op de grond. Dan gaan we maar voor die pasta met zalm en spinazie die ik voor morgen had klaargemaakt (met dank aan Elizabethskitchen).

© Dewaputra

 
 
signup

Word lid, schrijf mee en beloon de maker en jezelf!

 


Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (24 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Haha, mooi zakcentje! En leuk geschreven.  De 'gevorkte bliksemschichten' kan ik waarderen.
| 17:21 |
Dank je wel.
| 17:50 |
haahahah n heerlijke avond en en stevige nacht dus. dat werd smullen
| 13:48 |
Dank je wel voor je reactie!
| 13:58 |
Leuk verhaal. Ik heb de vlieg 'geleend' voor mijn versie:
yoo.rs/naturefreak/blog/er-was-eens-een-vlieg-1528476138.html?Ysid=48826
| 11:55 |
Dank je. Knap gedaan om er zo met mijn vlieg vandoor te gaan :)
| 12:53 |
Heel leuk geschreven
| 09:40 |
Dank je wel
| 12:53 |
Heerlijk geschreven, zo lekker beeldend, maar opgebakken bloemkool? Brrr. 
| 21:52 |
LOL :)) Dank voor je reactie!
| 07:15 |
het duurde even voor ik wist dat je een 'verhaal' aan het schrijven was hihihi.....  ik kon het niet direct met Bali rijmen. Mooi!
| 14:13 |
Idem dito toen Soberana het las. Dank voor je reactie!
| 14:24 |
graag gedaan .. oh ja ik lees het nu ook. een dubbel compliment ana jou dus !
| 14:45 |
mooi heb je dit geschreven leuk verhaal.
| 17:26 |
Dank je wel
| 08:59 |
Lekker, vlotte schrijfstijl. Alle steekwoorden zijn ook heel logisch erin geplaatst. Het belangrijkste, leuk om te lezen. 😄
| 23:15 |
Dank je wel voor het compliment.
| 08:45 |
Bij de eerste alinea lag ik al in een deuk met die weddenschap. Hoe bedenk je het. Wat een heerlijk verhaal. Genoten !!
| 17:56 |
Prachtige reactie, dank je wel.
| 08:46 |
Knap in elkaar gezer. Je kunt ook walnoten eten.
| 17:44 |
Dank je wel. Walnoten eten had inderdaad ook gekund ja,
| 08:47 |
Ik vroeg me al af: draag je op Bali een jas, woon je tegenwoordig alleen en aan een plein, is bloemkool op Bali niet vreselijk duur (want ingevlogen)? Toen had ik door dat het een schrijfuitdaging betrof.😄
| 17:43 |
Dan kwam het blijkbaar levensecht over, dank voor het compliment! In het berggebied van Bali worden veel 'westerse' groenten geteeld, zoals bloemkool, broccoli, wortelen, sla, boontjes, koolsoorten, aardappelen, uien, tomaten, enz. En zelf aardbeien. :)
| 08:50 |
Wow! Ja jullie hebben natuurlijk een berggebied, waar de temperaturen 'on-tropisch' zijn. Hier worden 'noordelijke' groenten ingevlogen. Een paar keer per jaar ga ik me, heel decadent, te buiten aan speciaal bestelde asperges: een dure uitspatting😀
| 18:14 |
Hij is helemaal leuk! Goed geschreven en zeker met de afsluiter haha
| 11:15 |
Dank je wel :)
| 12:41 |
Heel leuk geschreven!
| 10:15 |
Dank je wel.
| 12:41 |
Oei, walnoten onder je blote voeten...... de Balinese variant op een legoblokje? 
| 00:34 |
Geen idee, ik heb nog nooit op legoblogjes gestaan :)
| 08:50 |
Heel erg leuk 
| 23:54 |
Dank je wel
| 08:49 |
Hahaha leuk gevonden
| 23:17 |
Dank je wel
| 08:49 |
Leuk gedaan. Heel creatief
| 20:37 |
Dank je wel
| 08:49 |
Heel mooi geschreven
| 19:59 |
Dank je wel
| 08:49 |
Mooi geschreven , leuk !
| 19:51 |
Dank je wel
| 08:49 |
Mooi geschren en ook echt wel herkenbaar
| 19:10 |
Dank je wel Johan.
| 19:28 |
Graag gedaan ook
| 19:29 |
Jij ziet ook wel eens een vreemde planeet? ;)
| 19:31 |
Yep. Wie niet he
| 19:32 |
Hahaha hilarisch. Ik schoot telkens (!) in de lach. Bij de planeet lag ik om!
| 18:45 |
Ja gek hè, van die planeet. Het was net of ik hallucineerde.
| 19:28 |
😂
| 19:31 |
Geweldig, een vreemde gekleurde planeet,  en die foto! Hoe verzin je het allemaal. Heel leuk geschreven!
| 17:15 |
Dank voor het compliment!
| 17:50 |
Ik vind het knap. Niet alleen je verhaal, maar ook dat je met een pincet .... 
| 17:09 |
Dat lukt me alleen maar als ik gedronken heb hoor :)
| 17:50 |
Een goede reden voor een biertje!
| 18:43 |
Oh spannend verhaal. Die Flupke toch. Dank je wel voor het linken! 
| 16:47 |
Dank je wel! En geen dank! :)
| 17:50 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
private lease goedkoop
private lease goedkoop
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen