Passie voor het schrijven

Passie voor het schrijven


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Voorwoord

Ik beschouw mezelf niet als iemand die per se gepassioneerd is om te schrijven, alhoewel ik wél met passie schrijf, als ik eenmaal schrijf.

Hoe zit dat dan?

Wel, de passie is bij mij al aanwezig vóór het schrijven. Ik ben onder andere gepassioneerd van spiritualiteit en filosofie en ik vind het heerlijk om deze passies op een creatieve manier te uiten. Schrijven is voor mij één van de middelen die ik gebruik om een boodschap over te brengen; foto art en web design bijvoorbeeld, zijn dat voor mij ook.

Passie

De passie is in feite een energie die je [letterlijk] in het middel stopt waarmee je je uit: in het geschreven woord, in het beeldmateriaal en in andere grafische elementen, en in de manier waarop je de boodschap presenteert (het design of de cosmetica van een pagina met informatie).

Het accent ligt bij mij dus op de passie voor een onderwerp en de implementatie van dat onderwerp in een communicatiemiddel en niet zozeer op het  communicatiemiddel ‘an sich’ dat die passie overbrengt.

Ik ben wat dat betreft overigens beter in schrijven dan in praten. Ik kan me beter uitdrukken in het geschreven woord dan in het gesproken woord. Waarschijnlijk komt dat omdat ik als ik schijf, ik al mijn gedachten kan ‘uitschrijven’ voordat er gereageerd kan worden.

In discussies wordt mijn gedachtegang vaak voortijdig onderbroken door opmerkingen of vragen, waardoor de discussie vaak op zijsporen beland en ik de draad van mijn oorspronkelijke betoog kwijtraak. Dat ervaar ik vaak als frustrerend en soms als irritant. Ik ben wat dat betreft een slechte spreker.
Als ik schrijf, behoud ik de focus op mijn onderwerp. Meestal schrijf ik intuïtief, dat wil zeggen dat als ik begin te schrijven, de woorden en zinnen als vanzelf via mijn vingers en het toetsenbord op het scherm verschijnen.

Triggers

Ook wordt ik vaak creatief geactiveerd door wat ik eerder in andere artikelen, of in commentaren heb gelezen. Dan duikt er iets op wat actueel is en wat prima past in de lijn van het betoog wat ik voor ogen heb.

Ik zit ook heel goed in mijn vel als ik in korte tijd en ‘out of the blue’ iets uit mijn mouw moet (of kan) laten rollen. Creatieve schrijfopdrachten, zoals die hier op Yoors regelmatig te vinden zijn, vind ik dan ook heerlijk om me op uit te leven.

 


Beoordeel

Reviews en Reacties:

4.9 / 5 (9 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Ik herken mezelf helemaal in je tekst hierboven. Praten over iets en van de hak op de tak springen en je oorspronkelijke onderwerp vergeten, maar ook dat het schrijven je beter lukt dan het praten... Heel herkenbaar :)
| 13:46 |
Dan zitten we wat dat betreft 'in dezelfde hoek' :) Dank voor je reactie!
| 14:06 |
in antwoord op uw schijven ja,,t triggert en dan ga je weer door en pik je deeltjes mee en intuïtief schrijven gebeurt mij veel als ik in schrijf gesprek emt vrienden ben..lastig vind ik ook een gesprek dat steeds van de route afwijkt..toch, als iemand een heel lang betoog houd, moet ik wel onderbreken om t even binnen te laten komen voor er weer iets komt .. leuk dit
| 20:42 |
Dank je wel. Lange, gesproken betogen, daar kan ik ook mijn aandacht niet zo goed bijhouden.
| 09:59 |
Dat is leuk om te lezen, Dewaputra. Ik heb ook wel zo'n momenten, alhoewel er soms veel in mijn hoofd eerst rondspookt om dan in een stortvloed uit mijn vingers op papier te vloeien. Ik ben van nature geen spreker, alhoewel als ik in het juiste gezelschap ben wel heel veel spreek en het woord neem. :-)
| 19:00 |
Dat heb je duidelijk uitgedrukt :) Bedankt voor je reactie!
| 10:53 |
:-)
| 13:15 |
Vroeger was ik ook beter in schrijven dan praten. Ik was een verlegen meisje dat zich uitte in ellenlange (en dan bedoel ik echt 23 kantjes tellende) brieven. Tegenwoordig ligt dat op gelijk niveau voor mijn gevoel.
| 10:56 |
Dat is heel mooi als je zowel met schrijven als praten goed uit de voeten kan. Dank voor je reactie!
| 11:04 |
Graag gedaan.
| 11:20 |
Dit is een site waar schrijvers graag belesen worden
| 09:52 |
Zo is het. Zou een schrijver niet gelezen worden dan schrijft hij slechts voor zichzelf.
| 11:04 |
Precies
| 12:14 |
Heerlijk dan toch dat je je hier ongestoord kan uitleven.
| 23:50 |
Zo is het! Bedankt voor je reactie.
| 07:50 |
Ik ben juist beter in praten dan schrijven
| 22:23 |
En fotograferen, daar ben je ook behoorlijk goed in!
| 07:50 |
Dank je wel
| 08:28 |
Ik kan je in veel dingen de hand schudden, ik kan mijn mondje ook veel beter roeren op het scherm. Schrijfuitdagingen vind ik jummie jummie om te smullen en heerlijk om te doen
| 22:21 |
Dank je wel voor deze instemmende reactie!
| 07:49 |
Je schrijft echt lekker. Soms moeilijker stukken maar dat vind ik niet moeilijk, behalve 's morgens. Dan lees ik alleen maar luchtigere zaken.
| 17:44 |
Dank je wel voor deze reactie!
| 07:49 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
private lease goedkoop
private lease goedkoop
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen