×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Serene rust

Serene rust


De stralen van de opkomende zon worden langzaam sterker en warmer. Stofdeeltjes dwarrelen dansend in fantastische lichtbanen die door gaten in het bladerdak van de mangobomen als natuurlijke schijnwerpers willekeurige plekken om me heen belichten.  De schaduwen van de mangobladeren dansen hun eigen ritme op een muur, uit de maat maar in balans met het gefluit, het getjilp en het gekwetter van de vogels die zich onzichtbaar in het dichte donkergroene bladerdak van de mangobomen ophouden. 

Trage veeggeluiden bereiken mijn oren  vanaf het erf van de buren. Een haan kraait. Zijn roep wordt in de verte beantwoordt. Ik zit op de veranda voor mijn huis en geniet op een intense manier van de geluiden en beelden waarmee de ochtendstilte zich manifesteert. 

Mijn waarnemingen treden buiten de tijd. Zo nu en dan streelt een zachte bries liefkozend mijn huid. Ik besef het geluk dat ik ervaar en direct daarop besef ik dat ik dit geluk elke dag ervaar. Je zou het bijna routineus kunnen noemen, maar dan wel op een ongedwongen manier. Geluk als een vanzelfsprekendheid. Geluk dat in al z'n diversiteit steeds hetzelfde is zonder ooit te gaan vervelen. Geluk dat in staat is om zich op ontelbare manieren en op de meest onverwachte momenten te manifesteren. Geluk dat zich niet alleen manifesteert in de geluiden en beelden van de natuur, maar ook in onverwachte ontmoetingen met mensen, ontmoetingen die even onverwacht en divers zijn als de manifestaties van de natuur die ik dagelijks beleef, ontmoetingen waardoor geluk en welzijn mij weer op een fantastische manier ten deel vallen. Ik ervaar die manifestaties met de regelmaat en zekerheid waarmee de golven op en van het strand rollen, met de regelmaat waarmee het droge en het natte seizoen elkaar afwisselen, met de regelmaat waarmee de zon op en onder gaat. 

Serene rust. Ik leef een leven waarin ik moeiteloos kan léven, écht leven, leven zonder te hoeven overleven. 

Serene rust.

© Dewaputra

 expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties