Wat een vreemd toeval


Dit ging hieraan vooraf dan wel parallel:

Hier is het voor mij begonnen:

 

Ik zit in de bar van mijn hotel een Southern Comfort met ijs te drinken. Dat hele gedoe met dat geheimzinnige kistje en die koerier die dat morgen komt ophalen intrigeert me. Het is  wel een prima plek voor zo’n overdracht, bedenk ik. Want bij Madame Tussauds is het natuurlijk altijd druk met mensen die komen en gaan. 

Terwijl ik zo met mijn ellenbogen op de bar en mijn hoofd in het kommetje van mijn handen zit te mijmeren, krijg ik ineens een zetje van een vrouw met gewatergolfd haar. Ik kan nog net m’n glas Southern Comfort redden. De vrouw trekt op een nogal luidruchtig manier de aandacht van de barman en bestelt een dubbele gin. Als ik ze zo hoor praten, is ze behoorlijk tipsy. Ze lijkt wel wat op een tante van me, grinnik ik bij mezelf. 

Ik besluit dat het genoeg is geweest voor vanavond. Nadat ik nog een mineraalwatertje heb gedronken, reken ik af bij de barman en keer terug naar mijn kamer. Ik negeer het lonken van de dame met gewatergolfd haar. 

Met een aantal andere gasten stap ik in de lift. Een van die andere gasten komt me vaag bekend voor. Peinzend kijk ik de man even aan. Waar ken ik dat gezicht toch van? Ineens weet ik het. Ik heb hem een paar maanden geleden in Nederland gezien. Een vreemde kerel. Hij droeg toen een zonnebril terwijl er buiten een herfststorm woedde. Wat doet die vent nu hier?

 Samen met een vent die snipverkouden is stapt hij ook uit op de zesde verdieping. Ik zie ze bij kamer 672 naar binnen gaan, twee deuren verder dan de mijne. Wat een vreemd toeval.

(wordt vervolgd)

© Dewaputra | afbeeldingen: unsplash.com

Lees verder:

 

Bovenstaand dubbele episode van het vervolgverhaal  past (2x) in de 140 woorden uitdaging van februari van FrutselenindeMarge.

Meeschrijven of reageren?

Log snel in! (het is gratis)