×

Yoors


exit_to_app Inloggen

camera_alt
Afbeelding toevoegen
Krijg nou tieten

Krijg nou tieten


Mijn uiterlijk is altijd punt van aandacht geweest. Ja, ik ben altijd te dik geweest en ja, daar ben ik me enorm van bewust. Als kind al werden er, zelfs door volwassenen, opmerkingen gemaakt. Dat mijn fiets wel dikke banden moest hebben, bijvoorbeeld. Op een gegeven moment is mijn zus flink afgevallen, en alles wat ik om me heen hoorde, is dat ik daar eens een voorbeeld aan moest nemen. 

Toen ik op een gegeven moment 10kg kwijt was, maakte iemand de opmerking dat dit niet genoeg was en er nog maar 10kg vanaf moest. 

Nooit heb ik me goed genoeg gevoeld, zelfs ondanks dat er ook mensen waren die me dat wél vonden. De negatieve reacties waren altijd overweldigend. Van kinderen/leeftijdsgenoten kon het me nooit zo heel veel schelen. Het waren de reacties van oudere, "wijzere" mensen die me het meeste kwetsten. 

Natuurlijk is het ook geen pretje geweest om 's zomers langs een groepje jongeren te lopen en ze heel grappig te horen roepen: "DIIIIIK!" Goh, dat wist ik nog niet. Dank je wel. 

Of na een dag mezelf te hebben uitgehongerd, 's avonds rond 22:00 eindelijk iets eten, op weg naar huis. En dat er dan iemand in het voorbijgaan even de opmerking maakte dat ik dat maar niet moest doen omdat ik al dik genoeg was. 

Het afgelopen jaar ben ik uiteindelijk 20kg afgevallen. Ondanks dat dit soms nog niet helemaal tot me doordringt, heb ik nu een "gewone" maat L/XL, en kan ik voor het eerst in mijn leven kleding kopen in reguliere kledingzaken. 

Met mijn 'transformatie' merkte ik al snel dat er heel anders op je gereageerd wordt wanneer je slanker bent. De eerste warme dag deze lente waagde ik me in een zomers jurkje buiten. Iets wat ik eigenlijk altijd al wel deed, ook toen ik 20kg zwaarder was. Ik heb er dus nooit bij nagedacht dat ik reacties zou kunnen krijgen, anders dan het groepje jongeren die me dik noemden. Bij het passeren van dergelijke groepen krimp ik mentaal nog in elkaar, in afwachting van pesterijen en 'grappig' gedoe. Maar dát gebeurde niet. Ik werd aangesproken, er werd naar me gelachen en gefloten! Ondanks dat ik ook niet houd van dít soort aandacht, geeft dit toch een prettiger gevoel dan het soort aandacht dat ik gewend was. 

Ik hoopte dat de opmerkingen, meningen en grapjes over mijn uiterlijk nu eindelijk verleden tijd waren... Ik heb nu immers niet meer een afwijkende omvang. Maar al snel kwam ik erachter dat niets minder waar is... Mensen zoeken altijd wel iets om opmerkingen over te maken. Zo werkt het schijnbaar in deze maatschappij, en je kan nog zoveel afvallen of veranderen, mensen zoeken iets om over je te zeggen. 

Zo heb ik bijvoorbeeld een aardig forse boezem. Mijn borsten zijn niet gigantisch, maar toch wel redelijk wat forser dan gemiddeld. Dit viel niet perse op toen ik nog zwaarder was, maar nu steekt het redelijk uit. In alles wat niet gewoon een ronde, hoge halslijn heeft, heb ik een decolleté. En ondanks dat ik mijn best doe ze in mijn shirt te houden, valt dit (schijnbaar) op. En ja hoor... Daar komen de grappen, opmerkingen en reacties al. Is het niet tegen mij persoonlijk, is het wel tegen mensen om mij heen. Wat heb ik me dit persoonlijk aangetrokken zeg! Ik ging al op zoek naar manieren om ze te verbergen. De gekste dingen zijn mijn Google-zoekresultaten gepasseerd: wist je bijvoorbeeld dat er tape bestaat om zowel je boezem als je kleding op zijn plaats houdt? De action verkoopt ook gewoon dubbelzijdig hobby tape, een stuk goedkoper en ik vind het net zulke onzin als 'cosmetische' tape. 

En als ik alleen maar hoge tops zou gaan dragen, dan kon ik wel afstand doen van 3/4e van mijn garderobe. 

Toen ik een groep dames op whatsapp om tips vroeg, kwam mijn beste vriendinnetje wel met een paar hele goede tips (ik kopieer letterlijk): 


"Je kan er wat aan doen door ze weg te stoppen, maar ik betwijfel of dat de gewenste resultaten geeft. Als het 30 graden is, zit je vast niet te wachten op een corrigerend hemd. 1. Pas je niet aan, aan wat een ander wil. En dus vecht tegen je onzekerheid. T zijn maar tieten, niet een of andere geheime code die de wereld vernietigd. Mensen maken anderen graag t leven zuur, geef ze die kans niet.


2. Verzoek de mensen niet naar je tieten te staren, dan hebben ze er ook geen last van als je tieten de behoefte hebben aan de vrijheid waar ze zo hard hebben gevochten.


3. Yoloooo"En dat is eigenlijk het beste advies geweest dat ik me had kunnen wensen. Yolo. Ik ben ik, mét tieten. Mét een buikje. Met een grote bek en een klein hart. En met een paar geweldige mensen om me heen, die me weer met beide benen op de grond krijgen, wanneer ik me gek laat praten. 


You know who you are... Dank je wel!

Forever FeelGood
Wat een prachtige blog, goed verwoord. Je bent mooi zoals je bent en probeer je niks van de buitenwereld aan te trekken. Maar ja dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Wel geweldig hoor dat je zoveel bent afgevallen, het komt je gezondheid ten goede!
02-07-2017 09:27
02-07-2017 09:27 • Reageer
LWAlmanak
I love it! Ik bedoel: goede blog, het is wat het is en je bent die je bent. Goed genoeg dus!
13-06-2017 21:42
13-06-2017 21:42 • Reageer
Bloggerda
Meid, wat ben jij een mooi mens. Gevoelig, dat ben je ook en daarom komt het ook zo hard aan wat mensen tegen je zeggen. Vergeet echter nooit dat mensen gewoon dom zijn, die mensen die jou kwetsen, dat doen ze omdat de aandacht dan van hen zelf af is en hoeven ze hun eigen pijn niet te voelen. Jij bent jij en dat is goed, supergoed zelfs.
10-06-2017 20:10
10-06-2017 20:10 • Reageer
Froukje Lieven
Ik heb je altijd een mooie meid gevonden, met en zonder de 20 kg en ook met tieten, want die horen er nou eenmaal bij :) Helaas is onzekerheid iets waar je niet zo even overheen stapt, en ook helaas heel herkenbaar. Maar ook al was je zelfverzekerd geweest, de opmerkingen die sommige mensen maken kunnen je op het bot raken, ook al bedoelen velen het niet zo. Blijf gewoon lekker jezelf Valerie, en kijk en luister naar de mensen die je kennen en die om je geven. De rest kan gewoon de pot op!
10-06-2017 10:33
10-06-2017 10:33 • Reageer
Gertiena
Goede blog heb je geschreven, ach en weet je het is nooit goed te dik of te dun of perfect het is nooit goed. Je bent zo als je bent maar ik snap wat je voelt.
09-06-2017 19:44
09-06-2017 19:44 • Reageer
_PetitCorbeau_
Heel goed geschreven!
09-06-2017 10:02
09-06-2017 10:02 • Reageer
Albert van den Berg
Tip 1 van je Pas je niet aan, aan wat een ander wil. Vat eigenlijk alles samen, leef je eigen leven en verzamel mensen om je heen die van je houden.
09-06-2017 09:36
09-06-2017 09:36 • 1 reactie • Reageer
Di_Va
Dank je wel!
09-06-2017 09:37
09-06-2017 09:37 • Reageer
Walkoflife
Over mij zeiden ze altijd dat ik te dun was. Liet ik eens een gebakje staan zeiden ze: je kunt het wel hebben hoor! Hoe vaak ik niet gehoord heb dat ik anorexia zou hebben. Knap dat je zoveel bent afgevallen, maar het belangrijkste is dat je je er goed bij voelt. Geloof in jezelf en hou van jezelf, dan kan niets en niemand je uit je evenwicht brengen. Want wie je ook bent wat je ook doet het is voor een ander vaak toch niet goed.
09-06-2017 05:16
09-06-2017 05:16 • 1 reactie • Reageer
Di_Va
Het is nooit goed. Jammer dat je zulke reacties krijgt!! Bedankt voor je reactie
09-06-2017 06:15
09-06-2017 06:15 • Reageer
Walkoflife
Over mij zeiden ze altijd dat ik te dun was. Liet ik eens een gebakje staan zeiden ze: je kunt het wel hebben hoor! Hoe vaak ik niet gehoord heb dat ik anorexia zou hebben. Knap dat je zoveel bent afgevallen, maar het belangrijkste is dat je je er goed bij voelt. Geloof in jezelf en hou van jezelf, dan kan niets en niemand je uit je evenwicht brengen. Want wie je ook bent wat je ook doet het is voor een ander vaak toch niet goed.
09-06-2017 05:15
09-06-2017 05:15 • Reageer
DidI'Ms world
Gewoon zorgen dat de dames vol vertrouwen de wereld inkijken dan kijk je vanzelf vol vertrouwen mee. Rug recht, schouders naar achter en borsten vooruit ...........
08-06-2017 23:51
08-06-2017 23:51 • 1 reactie • Reageer
Di_Va
:) dank je wel
09-06-2017 06:15
09-06-2017 06:15 • Reageer
Robynn
In de foto zie ik alleen een prachtige dame waar niemand zo stom op zou moeten reageren. Je bent fantastisch zoals je bent, laat de anderen maar lekker.
08-06-2017 21:46
08-06-2017 21:46 • Reageer
Soberana
Valerie, even 3 opmerkingen: 1. je beste vriendin heeft 100% gelijk 2. Marion Wever heeft ook gelijk 3. Zoals jij er op de foto uitziet, dat beschouwen wij op de Antillen als MOOI SLANK! Iedereen hier die dunner is dan jij, doet haar uiterste best om aan te komen, koopt een push-up bh met vulling en push-up slips met vulling om haar billen wat dikker te doen lijken!
08-06-2017 21:21
08-06-2017 21:21 • 1 reactie • Reageer
Di_Va
Dank je wel!! Ik vind het super jammer dat mensen elkaar zo graag naar beneden halen. Zelf ben ik inderdaad aan het leren het naast me neer te leggen en me lekker op mijzelf te richten. Ik hoop hiermee ook misschien maar een beetje, andere mensen ook te kunnen helpen. X
09-06-2017 06:18
09-06-2017 06:18 • 1 reactie • Reageer
Marion Wever
Herkenbaar..grote borsten vindt men over het algemeen mooi merk ik. Hele leuke jurk trouwens en wat een topprestatie dat afvallen. :-)
08-06-2017 20:11
08-06-2017 20:11 • Reageer
Marilyn - Beauty by Lynn
Heel vervelend wat je moest doormaken. Maar u bent een mooie vrouw en ieder is mooi op zijn eigen manier. Wat mij opvalt is dat mensen altijd wel iets zoeken om een ander zwart te maken om zichzelf beter te voelen.. Geef niet op uiteindelijk kom je er wel, 20 kg is al heel wat!
08-06-2017 19:55
08-06-2017 19:55 • 1 reactie • Reageer
Di_Va
Dank je Meis! (En je hoeft geen u te zeggen hoor Hahaha) Het is inderdaad zo, er wordt altijd wel een reden gezocht. Te dik, te dun, te lang, te kort, te donker, te bleek... Gewoon zijn wie je bent!!
08-06-2017 20:07
08-06-2017 20:07 • Reageer