×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


#25kilochallenge deel 1

#25kilochallenge deel 1


Tijdens mijn ziekte (ACNES) ben ik door het niet kunnen bewegen en het gebruik van de nodige morfine, ruim 25 kilo aangekomen. Vorige week heb ik de intake gehad met mijn voedingsconsulente Claudia. Ik heb haar leren kennen via mijn werk, ze is een patiënt bij onze tandartspraktijk. Een aantal jaren geleden heeft zij voor zichzelf een manier gevonden om haar overtollige kilo's kwijt te raken en dit is zo succesvol geweest, dat ze daar nu een bedrijf voor heeft. Er komt een andere naam, maar op dit moment heet het Bourgondisch afvallen. Na het lezen van haar website en haar blogs, was ik om. Dit was de manier die mij aansprak. Niks moeilijke dieëten, maar "normaal" blijven eten, alleen rekening houden met de calorieën die bij jouw lichaam passen. Tevens een heel stuk psychologische begeleiding erbij, want afvallen is niet alleen een kwestie van anders eten. Daar komt blijkbaar heel veel meer bij kijken.

Die kilo's wil ik dus op haar manier gaan verliezen. Of me dit gaat lukken zal de tijd moeten leren, want afgelopen maandag is mijn ziekte weer terug gekomen in mijn leven. Nog niet zo erg, maar het begin is er. Na even een flinke dip, heb ik met mijzelf afgesproken dat ik wederom positief wil blijven en dus door wil gaan met alles wat ik nu doe. Dus ook die kilo's verliezen. Ik ga hierover bloggen en zal steeds het woord #25kilochallenge gebruiken.

Vandaag het eerste "echte" consult. Ik moest de afgelopen week een eetdagboek bijhouden en dat hebben we samen bekeken. Tot mijn grote verbazing blijk ik te weinig te eten....... ja, dat kan dus blijkbaar ook. Vooral mijn ontbijt en lunch, mogen meer gevuld worden. Ik eet volgens Claudia verder goed gezond, maar moet dus die calorieën in de gaten houden. Gezonde vetten en suikers op de juiste momenten, brengen meer balans in je leven en ga je je lekkerder voelen. Meer energie krijgen etc. Op advies van Claudia ga ik o.a. ontbijten met bijvoorbeeld yoghurt en dan daar een toevoeging in. Ik hou niet van muesli, maar daar had ze een oplossing voor, namelijk speltvlokken. Dus die heb ik vanmiddag nog gekocht. Verder is afwisseling belangrijk, dus niet elke ochtend hetzelfde eten.

Het weegschaal moment was toch even een dingetje, want ik zat boven de 100 kilo en dat vond ik zo erg. Dat wist ik al, dus doordat ik daar ook op de weegschaal moest was dat even een extra confrontatie met mijzelf. Haar overredingskracht en het stimuleren, geeft me de moed om hier vol overtuiging mee aan de slag te gaan. Ik wil weer in de spiegel durven kijken, ik wil weer leuke kleding aan kunnen en in de zomer een bikini. Dat kan namelijk best als je 50 bent hahaha. Ben echt geen "hotter than my daughter" typetje, maar laten we eerlijk zijn, welke vrouw ziet er nu niet graag mooi en een beetje sexy uit ;) Ik in ieder geval wel.

Ik moet nu een moodboard gaan maken met daarop plaatjes zoals ik mijzelf wil zien, hoe ik er weer uit wil zien. Toen ik mijn man leerde kennen woog ik 63 kilo en ik hoef echt niet naar dat gewicht terug, maar ik zou zo graag toch naar de 75 kilo willen. Dus ik ga op zoek naar mooie plaatjes op internet en misschien ook wel een foto van mijzelf in die tijd. Dit moet ik in huis ophangen en daar dagelijks naar kijken. Dit is mijn doel en daar leef ik naar toe. Tja, het is echt een mind dingetje toch wel. Blijkbaar kun je door anders in het leven te gaan staan en je bewust te worden van wat je eet, kilo's af gaan vallen. Om de 3 weken heb ik een consult bij Claudia en dan wordt ik ook gewogen natuurlijk. Tussentijds hebben we minimaal 1 keer telefonisch contact. Dan kan ik vragen stellen of gewoon even vertellen hoe het gaat. Verder mag ik Claudia zo vaak als ik wil bellen, mailen, appen etc.

Het voelt goed deze methode en de toekomst zal uitwijzen of ik het kan volhouden, zeker gezien het feit dat ik dus de eerste verschijnselen van mijn ziekte weer heb. Ik kan niet in de toekomst kijken en weet dus niet of ik wederom morfine nodig zal hebben en/of bedlegerig ga worden. Wat ik wel weet, is dat ik met de volle 100% deze #25kilochallenge aan ga en ik positief in het leven wil blijven staan. Dat zal niet altijd makkelijk zijn en daar zal ik ongetwijfeld nog wel eens een blog aan wijden, maar voor nu gaat het nog goed.

Lange blog is dit geworden, maar het is de eerste en de volgende zal beslist minder lang zijn hahaha

Diaantje gaat er voor en opgeven is voor mij geen optie, nu niet en nooit niet!!!
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties