ACNES, laat je me ooit met rust...

ACNES, laat je me ooit met rust...


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Vandaag een week geleden, kreeg ik een behandeling die mij definitief van de ACNES af moet helpen. Een behandeling die ik nog niet eerder gehad heb. Tenminste niet via mijn rug. Een behandeling die in het begin pijn verergering kan opleveren, iets wat tot wel 6 weken kan duren. 

Ondanks dat ik positief wil blijven, zit in mijn hoofd nog steeds dat stemmetje wat zegt "in het verleden hielp dit ook niet". Maar in het verleden kreeg ik die behandeling ook niet via mijn rug, maar rechtstreeks op de pijnlijke ACNES plek in mijn buik. Dus waarom zou het nu hetzelfde zijn? 

Als je al 3 jaar tegen een ziekte vecht, dan is het misschien niet zo gek dat je er soms even doorheen zit. Dat je even vertwijfeld bent of het allemaal goed gaat komen. Dat er na een blog van Love_D ineens de tranen over je gezicht lopen. Eventjes geconfronteerd worden met jezelf....... 

Mijn verdriet en pijn zet ik vaak om in een gedicht en ik schreef zojuist het hier onder staande gedicht. Ik blijf vechten en geef niet op, maar dit soort momentjes blijven er toch. 

ACNES, laat je me ooit met rust...

 

In 2015 kwam je in mijn leven,

al 3 jaar vechten en niet op willen geven.

 

Vele behandelingen ondergaan,

helaas geen enkele stuurde jou enkel reis naar de maan.

 

Na operatie 3 was ik 5 maanden pijnvrij,

wat was ik gelukkig, wat was ik blij.

 

Toch kon je mij niet met rust laten,

moet ik je sinds een aantal maanden weer vreselijk haten.

 

Nieuwe behandelingen diende zich aan,

ik als vechter zou hier volledig voor gaan.

 

Sinds die behandeling helaas steeds meer pijn,

het is een normale bijwerking en het hoort blijkbaar zo te zijn.

 

Maar ACNES snap je dan niet,

dat ik het liefst weer volop van het leven geniet.

 

Nog 5 weken moet ik wachten op resultaat,

maar ik wil je wel even zeggen dat ik deze bijwerking heel erg  haat.

 

Ik ben je gewoon heel erg zat,

moet het even kwijt, dan weet je dat.

 

Je krijgt me echt niet klein,

ik ga winnen van jouw helse pijn.

 

Dag ACNES, het is tijd voor jou om te gaan,

dan kan ik eindelijk weer voluit lachend door het leven gaan.

 

Genieten van het leven is een echte must,

laat me nu dus maar gewoon met rust!

 


signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (9 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Zou het helpen als wij mees chreeuwen tegen de Acnes, dat hij moet verdwijnen?
Ik duim nog altijd voor je dat het verdwijnt. Ik lees hieronder dat het bij elkaar rapen van een bestelling al extra pijn oplevert...
Als dat zo is, wacht dan aub met mijn bestellinkje inpakken tot het wel gaat!! Ik wacht wel, ik weet dat het goed komt.
Sterkte!
| 11:51 |
Mijn motto is, baadt het niet, dan schaadt het niet ;) Vandaag tot nu toe een "goede" dag, dus dan geniet ik even extra van alles wat me dan wel lukt. Heb zelfs kunnen stofzuigen, dat je daar blij mee kunt zijn is toch wel raar hahaha. Wie weet gaat het nu de betere kant op, dat zou echt super zijn!
| 14:10 |
Duimduimduimduimduimduimduimduimduim!!
| 14:14 |
hahaha super lief XXX
| 14:14 |
Hopen dat 'ie luistert! Er is voor die ziekte geen plaats in jouw leven, weg ermee!!
Mooi geschreven trouwens! ;-)
| 01:04 |
Dat zou nog eens fijn zijn, al ie eindelijk luistert................... dank je wel voor je compliment!
| 08:31 |
Jazeker! Graag gedaan hoor! Hoe gaat het nu? Of heb je liever dat ik dat niet telkens vraag, kan ik me ook voorstellen hoor...
| 12:55 |
Je mag me dit altijd vragen hoor en het is nog hetzelfde helaas. Zodra ik iets meer doe, wordt de pijn direct erger. Niet dat ik nu stil blijf liggen hoor, want dan wordt ik gek. Net alleen een bestelling bij elkaar gepakt en dat is genoeg voor extra pijn. Ik hoef er dus niet heel veel geks voor te doen. Het is zoals het is en ik moet door. Twijfel alleen of ik de volgende PRF nog laat doen, ik wil eerst verbetering hebben. Tevens heb ik ook uitstraling al een tijdje naar mijn been, dus misschien is de plek in mijn rug helemaal geen ACNES, maar een hernia? Ik ga morgen even kijken of ik een afspraak bij mijn huisarts kan maken en daar even mijn twijfels en angsten kan bespreken. Niks doen wil ik niet, maar opgeven wil ik ook niet. Zo dubbel allemaal. Nooit bang geweest voor behandelingen, maar tegen de volgende PRF zie ik wel op, want ik wil niet nog meer pijn krijgen.............. dat gebeurt namelijk altijd na die behandeling, maar dan wil ik eerst zeker weten dat het echt gaat werken in mijn buik. Hoop dat ik het een beetje duidelijk verwoord heb haha, ik blijf mijn best doen om te lachen en Yoors en vrienden zoals jij helpen me daar gelukkig heel goed bij xxx
| 15:47 |
Je hebt 't zeker duidelijk verwoord hoor! Vroeg me alleen af waar PRF voor staat? Dat snap ik dat veel dingen dubbel zijn; je wilt door maar ook niet meer pijn en twijfel is er eigenlijk ook altijd bij behandelingen. Zal ik wel, zal ik niet... Maar is pijnbestrijding helemaal niet mogelijk dan? Ook daar zijn medicijnen voor te krijgen die goed schijnen te werken maar misschien is dat bij jouw ziektebeeld anders?
| 19:00 |
PRF (Pulsed Radio Frequency) Dat is dus de afkorting ervoor ;) Staat ergens in mijn lange ACNES blog haha. De enige medicatie die de pijn licht verminderd is Oxycodone en in het verleden heb ik die veelvuldig geslikt. Ik wil die niet meer innemen nu, het hielp niet volledig, hield pijnaanvallen ook niet tegen en je wordt er een anders mens door. Ik ben nu zo gelukkig met hoe ik me geestelijk voel, dat wil ik niet kwijt. Als ik dagelijks meerdere aanvallen ga krijgen, dan zal ik wel moeten. Ik zing het nu uit en heb gelukkig (nog) niet dagelijks aanvallen. Wel 24/7 pijn, maar daarnaast kun je dus ook nog de aanvallen krijgen. Het gevoel dat er een mes in je buik zit, wat dan ook nog eens aangedraaid wordt. Zo omschrijf ik het maar. Het is echt een hele scherpe, gemene en felle pijn. Kan er een boek over schrijven geloof ik haha
| 19:12 |
Ok, duidelijk wat betreft de afkorting :-) Je wilt helder van geest blijven, dat snap ik. Want ik wou zeggen; er zijn ook opium-achtige medicijnen tegen pijn maar als die niet helpen dan heb je er ook niet zoveel aan. Het enige wat ik voel aan pijn is 's morgens vaak buikkrampen, dat is heel pijnlijk en dan kan ik ook niet meer rechtop staan. Maar zo'n 'steek' duurt dan maar 10-20 seconden en herhaalt zich een aantal keer. Te snel gegeten of zo. Maar dit is dus nog lang niet vergelijkbaar wat jij hebt neem ik aan. Dan kan ik me er enigszins wel een voorstelling van maken. Maar 24/ pijn én de aanvallen erbij lijkt me echt verschrikkelijk! Sterkte hoor! XXX
| 21:51 |
Als ik een echte pijnaanval krijg, dan duurt dat 3-4 uur voor hij helemaal weg is. Dus is zeker heel heftig. Toch is pijn altijd erg, of het nu 20 seconden is of een paar uur. Pijn is gewoon k*t, ander woord is er niet voor ;) Tijdens een aanval kan ik ook verder niks hoor, lig ik echt plat en lopen er af en toe tranen over mijn gezicht. Ik probeer zo normaal mogelijk alles te doen, je zult aan mij niet heel snel merken hoeveel pijn ik heb. Behalve dan als ik een aanval krijg. Ik hou hoop en blijf vechten, komt goed, dank je wel xxx
| 22:00 |
Pijn is inderdaad 'Kilo Utrecht Tango' ja, goed gezegd!
Dat begrijp ik wel dat je dan niks kunt. Alleen 'uitzingen'.
Zeker vol blijven houden en blijven vechten!
XXX Knuff!
| 18:45 |
Yep XXX
| 18:51 |
Big hug for you sweetie. Over een paar weken zal hopenlijk blijken dat de behandeling heeft geholpen.
| 23:42 |
Wat lief, dank je wel! En dat hoop ik ook!
| 06:11 |
Ik duim!!
| 11:22 |
Toppie!!!
| 15:09 |
Heel veel sterkte!Xx
| 20:21 |
Dank je wel xxx
| 21:44 |
Ik hoop zo hard dat je binnen 5 weken hier een berichtje post met goede nieuws: ik ben pijnvrij het heeft gewerkt!
| 12:01 |
Dat hoop ik met je mee inderdaad, ik spring een gat in de lucht denk ik dan haha. Dank je wel voor je lieve reactie xxx
| 13:11 |
Heel veel steun toegewenst, ik hoop dat het je met rust laat en je pijnvrij bent.
Knuffel en xx
| 09:00 |
Dank je wel xxx
| 09:35 |
Ik leef en lijd met je mee. Ik hoop van harte dat je niet echt nog 5 weken moet wachten op verbetering. Vraag mij ook af hoe ze dat weten van een nieuwe behandeling maar ook waarom het eerst erger wordt. Wat veroorzaakt die vreselijke pijn? De laatste stribbelingen, het laatste verzet van ACNES?
| 07:53 |
De zenuw wordt gereset door deze behandeling en dat is blijkbaar een proces wat een paar weken duurt en/of kan duren. In het verleden dezelfde behandeling ook gehad, maar dan via mijn buik en rechtstreeks op de zenuw. Heel pijnlijk! Mijn ervaring was toen, ook pijn verergering, maar tevens ook geen resultaat. Na die 6 weken bleef ik extreme pijn houden. Ik had dus zo gehoopt dat het met de behandeling via mijn rug, beter zou gaan. Puur omdat hij nu niet rechtstreeks op de zenuw gedaan werd. Het is zoals het is, maar dat stemmetje is heel aanwezig................
| 07:59 |
Zou uitschakelen niet haalbaarder zijn? Die hele behandeling klinkt afschuwelijk net als de pijn. En wat als er verkeerd geprikt is? Ik hoop echt dat je snel resultaat hebt.
| 08:04 |
Dat heb ik ook wel eens gedacht, maar het is een hele zenuwbaan die vanaf de rug dus naar de buik gaat en als ze hem uitschakelen, voel ik ook geen andere pijn meer, mocht er in dat gebied dus iets gebeuren............ is en blijft een lastig iets. De zenuwbeknelling is ook al 3 keer verwijderd en maar 1 keer met succes. Na elke operatie ontstaat dan weer littekenweefsel, wat dus ook weer rondom een zenuw kan gaan groeien. Bij mij blijft het ook op die ene plek en dan sinds een paar maanden ook dus een zenuwpunt in mijn rug. Dus ik heb 2 ACNES plekken. Zolang het nog een relatief onbekende ziekte is en niemand echt weet hoe het ontstaat, zal behandeling altijd moeilijk blijven denk ik. Gelukkig is het merendeel na 1 injectie al pijnvrij of na 1 operatie. Ik heb gewoon pech dat ik bij die 20% hoor waar het niet bij helpt. Maar het kan nog goed komen, dat mag ik niet vergeten natuurlijk.
| 08:09 |
Speelt dat littekenweefsel ook een rol nu?
| 08:11 |
Dat zou kunnen, maar is niet goed zichtbaar van buitenaf, ook niet op echo's.
| 08:11 |
Ik heb in het verleden een keizersnede gehad en baarmoeder verwijdering, allemaal in mijn ACNES gebied. Vermoedelijk is één van die operaties de grondslag, maar niemand kan dat met zekerheid vertellen. Zelfs voor de chirurgen is het een vraagteken.............
| 08:13 |
Dat is heel goed mogelijk het zal ergens door getriggerd zijn. Ook weer extra littekenweefsel. Het zal ook moeilijk op te lossen zijn zolang de oorzaak onbekend is. Ik duim voor je.
| 08:16 |
Dat is lief, dank je wel xxx
| 08:23 |
Ik kan het alleen maar heel erg met Marijke eens zijn. Acnes het is echt tijd om Diaantje te gaan verlaten, ga maar snel voor wij met jou komen praten.
| 06:43 |
Ah, ook al zo lief, dank je wel xxx
| 07:35 |
lieve Acnes ik verzoek je zeer dringend deze lieve dame te gaan verlaten.
Als je het niet doet kom ik eens ernstig met jou praten!!
| 01:04 |
Ah wat lief, dank je wel xxx
| 05:57 |
(L)
| 15:44 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen