Crea-challenge december 2018


En dan is het al de laatste keer van de Crea-challenge 2018 die door Ingrid georganiseerd is.

Een jaar lang elke maand een kadootje maken voor iemand, zodat je op het eind van het jaar 12 leuke kadootjes klaar hebt. Het was super leuk om te doen en ik wist tot voor kort nog niet wat ik wilde gaan maken.

Gelukkig werd ik hier "per ongeluk" in geholpen door The Original Enrique met zijn vraag in de blog van Simple YulEn Tintje OYV

Quote

Kan ik misschien meteen een oproep doen: Wie zou die kunnen of willen haken? 

The Original Enrique 

Nu is Enrique één van de Yoorsianen waar ik een zwak voor heb haha, dus ik bood natuurlijk aan om die voor hem te gaan haken. Even later bedacht ik me, dat dit wellicht een leuke Crea-Challenge voor december zou kunnen zijn. Ik stuurde hem dus een privé bericht met de vraag of hij dit goed vond. Geen probleem, was zijn antwoord. 

Onder één voorwaarde zei ik...

 De challenge houd namelijk in dat je een kadootje voor een ander maakt, dus ik wilde hem dit Maria beeldje heel graag schenken. Gelukkig vond hij dat goed (zie link van zijn blog onderaan) en zo geschiede en ging ik aan de haak. Hieronder laat ik in een paar stapjes zien hoe ik dat gedaan heb. 

Wat heb je nodig? 

Katoen in de kleuren, huid, wit, lichtblauw en goud. Een haaknaald maat 2,5 en een schaartje. Ook vulling en nog iets, maar dat zie je zo. 

Zodra je de bodem rond gehaakt hebt en je een klein stukje omhoog gaat met het lijfje, leg je op de bodem een rond kartonnetje. Dit zorgt ervoor dat ze goed blijft staan 

Ik heb er ook nog wat rijst in gedaan en dat doe ik altijd in een pantykousje. Dat mag elke soort rijst zijn. Het is droog en kan geen kwaad. Het pantykousje zorgt ervoor dat het niet naar buiten kan komen. 

Vervolgens haak je het hoofdje. 

Het hoofdje naai je op het lijfje en dan ziet het er zo uit.

De mantel heb ik iets aangepast, want de "muts" was veel te groot. Hij is lichtblauw, maar op deze foto niet goed zichtbaar. Natuurlijk omhaakt met een gouden draad. 

Het kroontje haak je ook met hetzelfde gouddraad. 

De handjes zijn een hel om te haken en bewaar ik dus ook tot het laatste. Ik haat inimini dingen haken! 

Als je alles klaar hebt, ziet Maria er zo uit. Nu moet je nog met zwart en rood er een gezichtje op borduren. Ik gebruikte daar borduurzijde voor. 

Het resultaat!

Ik vind het zelf erg goed gelukt en ben er best trots op! Enrique heeft haar inmiddels al ontvangen, maar die had van mij de boodschap gekregen haar nog aan niemand te laten zien tot ik vandaag de Crea-Challenge zou plaatsen. 

Dus lieve Enrique je mag haar vanaf nu aan iedereen laten zien! 

Ondertussen haak ik verder, want ik kreeg natuurlijk meer verzoekjes om zo'n mooi Maria beeldje! Verzoekjes daarvoor mogen nog steeds gedaan worden, maar die gaan zeker niet meer voor kerstmis lukken...... Je bent toch al snel zo'n 5 uurtjes in totaal bezig met 1 zo'n Maria beeldje. Ik ben verder geen fan van haken met katoen, want ik krijg er altijd kramp van haha. 

Dit was het dan, deel 12 van een super leuke creatieve uitdaging. Dank je wel Ingrid voor dit geweldige idee! 

Heart of Mary

Lees hier wat The Original Enrique er van vond