Crea Diaantje (12) #AHtas

Crea Diaantje (12) #AHtas


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Een paar jaar geleden was het een echte hype, maar nog steeds worden dit soort tassen gemaakt. Ik heb als voorbeeld een AH tas, maar er zijn vele winkels die dit soort jute tassen verkopen en ook in verschillende maten. Het begon ook met een tas voor mijzelf en dat is de tas die hieronder in de fleurige kleurtjes, natuurlijk hahaha!

Je kunt er enorm mee variëren en met diverse materialen werken. Helemaal onderaan staat de laatste tas die ik gemaakt heb en die heb ik afgelopen zomer periode gehaakt. Dat was een opdracht via een haakgroep en een zogenaamde CAL. Wekelijks verschijnt er dan een deel van het patroon. Deze tas is gehaakt met katoen en was ook extra veel werk haha. Het patroon en kleuren van de tas, bepaal je helemaal zelf. Je haakt als het ware een hoes en die bevestig je later aan de tas. 

Nadat je de buitenkant eerst gehaakt hebt, ga je hem aan de jute tas vast naaien of haken. Als ik hem vast haak, dan maak ik eerst met een gaten tang in bovenste rand kleine gaatjes en haak ik daardoor de tas vast. Je kunt het ook met naald en draad doen, ik gebruik dan wel de draad waarmee ik gehaakt heb. Niet echt fijn voor je vingers, want je moet soms flinke prikken. 

Je kunt er ook later voor kiezen om de tas te voeren. Dat staat voor de laatste tas ook nog op de planning, maar ik heb nog steeds niet het juiste stofje gevonden daarvoor. Was wel onderdeel van het patroon. 

Dit is de basis van zo'n tas. Gewoon een simpele jute tas, die daardoor extra stevigheid bied aan je gehaakte tas. 

Crea Diaantje (11) #kadopotten

Lees hier deel 11 van deze serie

Wie is Diaantje? 
 

Diaantje is een spontaan persoontje, die zich inzet voor Stichting Roparun en dit doet door het verkopen van handgemaakte creaties en bloggen op Yoors. Wil je nog meer weten, lees dan mijn bio Wie is DiaantjeBeoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (10 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Dat ziet er mooi en degelijk uit! ;-)
| 02:53 |
Dank je wel, dat is het ook :)
| 06:33 |
ik had niet anders verwacht! ;-)
| 21:42 |
Kijk, dat is nou eens een toffe reactie hihihi, Diaantje staat voor kwaliteit ;)
| 21:54 |
Daar hou ik van!!
| 00:06 |
Blijft bijzonder om zo'n tas te haken
| 22:05 |
Ja, afgelopen zomer dan die CAL gedaan (onderste foto) en dat was echt wel weer leuk om te doen. Kleuren komen op de foto niet goed tot zijn recht, want zijn veel feller.
| 07:37 |
leuke tassen. Roparun zal der niet bij zijn.hihi Ik vind die tas onder Roparun het leukst.
| 21:46 |
Ah, ja de post tas haha, die heb ik meerdere mogen haken ;)
| 21:48 |
zou wat voor mijn schoondochter geweest zijn. Zij doet/deed veel met postzakken.
| 23:03 |
Voor deze persoon heb ik er meteen 2 moeten maken haha en later is er 1 door een hond kapot gebeten en mocht ik weer nieuwe maken. Ze gebruikt ze dagelijks en dat is wel een goed gevoel. Zijn gewoon sowieso fijne tassen ;)
| 06:45 |
leuk ook hé dat ze dagelijks gebruikt worden. Dan ist heel leuk maken!!
| 19:33 |
Ja, heb ook bij de laatste voortaan mijn label erop gezet "handmade by Diana". Zijn van hout en voor tassen goed geschikt ;)
| 19:36 |
oh das heel slim ja.
| 22:58 |
Wat een leuk idee! Jouw postzak-tas is veel leuker dan de postnl-uitvoering!
| 18:41 |
Ja hè hihihi
| 18:43 |
Echt wel!
| 18:58 |
Leuk idee is dit! Roparun tas is super ;)
| 11:50 |
Ja, die gebruik ik altijd als ik naar een Roparun activiteit ga haha :)
| 18:34 |
Ontzettend leuk! Hou er van!!
| 11:48 |
Ik ook hahaha, dank je wel :)
| 18:34 |
Die zijn superleuk zeg
| 10:22 |
Dank je wel, zoveel mogelijkheden ook :)
| 18:34 |
Ja ik kan t niet maar vind het wel leuk al die haak creaties
| 20:48 |
Die zijn super leuk
| 09:45 |
Ja, gebruik de mijne heel vaak en krijg ook nog wel eens complimentjes gelukkig ;)
| 18:33 |
Ik maakte zulke zonder versteviging. Granny's aan elkaar.
| 09:42 |
Wordt hij dan niet heel slap? De mijne, die gele met wit, zijn ook granny's, maar zonder zou hij toch wel slap zijn haha
| 18:33 |
Niet geschikt voor zware boodschappen inderdaad, lol.
| 19:00 |
Heel erg leuk.
Even een opmerking over jou verhaal over lid worden van Yoors. Er staat alleen maar aanmelden. Zo krijg jij toch geen punten? Je kunt er beter jou persoonlijke link bijzetten.
| 09:00 |
Ja er ging iets mis en die ander link ging weg. Dacht dat deze hetzelfde was haha. Dank je voor de tip, haal ik dit even weg en moet ik het de volgende keer goed doen ;)
| 09:15 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
private lease goedkoop
private lease goedkoop
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen