Diaantje op bezoek bij Mary-José, deel 1


Maanden keek ik er naar uit en niet alleen ik. We zouden elkaar een paar weken geleden al zien, maar toen was Nederland een groot wit tapijt. Nu ik de wegen heb bereden, ben ik blij dat ik toen heb gekozen om niet te gaan haha. Vanaf de snelweg niet de ideale weg om te berijden als hij wit en glibberig is! Gelukkig konden we op relatief korte termijn een nieuwe datum prikken en hebben we meteen besloten er een overnachting bij te doen. Geen haar op mijn hoofd die ook maar twijfelde of dat wel goed zou gaan. We hadden virtueel al een goede klik en die bleek in real life nog hechter te zijn.

19 maart 2019

Al vroeg was ik wakker en ben ik lekker gaan douchen. Je wilt toch fris zijn als je ergens de eerste keer heen gaat haha, niet dat ik anders niet fris ben natuurlijk! Beneden mijn ontbijtje genuttigd en nog even met Joep gewandeld. Daarna mijn spulletje bij elkaar gepakt en toen was ik klaar voor vertrek. Volgens de ANWB was er wel wat opstopping en ben ik wat vroeger vertrokken. Uiteindelijk, na een rit van 2 uur, reed ik Sint Jansklooster binnen. Een prachtig dorpje in Overijssel. Prachtige huizen en vele met rieten daken. Helaas daar geen foto van gemaakt, maar gelukkig wel heel veel andere foto's! 

Na een liefdevolle omhelzing, dronken we samen een lekker kopje thee. Ook daarin bleek onze smaak hetzelfde! Heerlijke gesprekken samen gehad en toen vroeg Mary-Jos√© wat ik graag wilde doen. Helaas werd ik door het weer niet zo warm onthaald als door Mary-Jos√©, het goot echt! Gelukkig is er veel moois te zien in de omgeving en besloten we een bezoekje te brengen aan de orchidee√ęnhoeven! We begonnen daar met een lunch en die was erg lekker. Hieronder zal ik een aantal mooie foto's laten zien. Mary-Jos√© heeft er al wat laten zien, maar ik heb er ook vele gemaakt haha.¬†

Heel veel koi karpers en schildpadden waren er. De vissen kon je voeren. Er stonden automaten waar voedsel in zat en voor ‚ā¨ 0,50 kreeg je een mooi handje vol. Natuurlijk waren er vooral orchide√ęn en ik zal (zonder tekst) hieronder een aantal mooie foto's laten zien. Allen gemaakt met mijn telefoon, want ik was zo slim om mijn camera thuis te laten........

Natuurlijk zijn er daar ook heel veel mooie vlinders. Die op de foto zetten viel nog niet mee. Vooral de grote blauwe vlinders, waren zo snel, dat een mooie duidelijke foto niet lukte. Toch heb ik een aantal vlinders kunnen fotograferen en die laat ik hieronder graag zien. 

Buiten bloemen en vlinders, waren er nog meer dieren. Er was ook een overdekte vogel hal, maar Diaantje is panisch voor losvliegende  vogels, dus die hebben we overgeslagen. Hieronder de dieren die we wel zagen. 

Ik heb natuurlijk nog veel meer foto's gemaakt, maar dit zijn toch wel een aantal die laten zien hoe mooi het daar is. Ik was er nog nooit geweest, maar had er al wel veel over gehoord.

Nadat we thuis bij waren, hebben we eerst naar het journaal gekeken. Heel heftig wat er in Utrecht gebeurd was die dag.

Daarna ging Mary-José koken en dronken we al een lekker glas Chardonay. Ik mocht niks doen, maar moest me volledig laten verwennen.  Niks voor mij, maar oké, ik gaf me over ben lekker op de bank blijven zitten.

Ze kookte een heerlijke pastaschotel met zalm en heerlijk gewokte garnalen erbij. Het was echt overheerlijk en ik heb nog een 2e keer opgeschept!

Er is geen foto's van gemaakt, maar ze had toch ook zo'n lekker toetje gemaakt. Een mouse met o.a. mango, passievrucht en limoen. Zo heerlijk! Hele frisse smaak en ik zou er zo een hele liter van op kunnen hahaha. 

Na het eten zijn we gezellig onder het genot van nog een aantal glazen Chardonay op de bank gaan praten. We konden uren praten, maar de alcolhol werkte toch slaapwekkend en ik geloof dat we rond 22.30 al richting ons bed gingen.

Ik sliep op zolder en die was prachtig ingericht als logeerkamer. Ik heb geslapen als een roosje! 

Wat we verder gedaan hebben, vertel ik in een volgende blog. Deze is nu al lang genoeg haha. 

Het mag duidelijk zijn dat we het samen erg goed gehad hebben en we absoluut dit nog een keertje over gaan doen!

Voor nu sluit ik dus af en wellicht dat ik morgen een tweede deel maak. Dat zal pas later op de dag of avond zijn, maar komt vanzelf. Vrijdag ga ik een weekend weg, dus wil het graag daarvoor af hebben. Heerlijk al die mini vakanties! 

foto's zijn natuurlijk allemaal zelf gemaakt! 

Diaantje op bezoek bij Mary-José, deel 2

lees hier het vervolg van mijn mini vakantie