Diaantje op bezoek bij Mary-José, deel 2


Diaantje op bezoek bij Mary-José, deel 1

Lees hier deel 1 van mijn mini vakantie bij Mary-José.

Dag 2 brak natuurlijk aan en ook die hebben we heel goed besteed. Na een heerlijk ontbijt mocht ik van Mary-José een heerlijk "Aromatouch massage" ontvangen. De link is klikbaar en dan kom je uit op de website van de praktijk van Mary-José waar je alles leest over deze massage.

Dat ik ervan genoten heb, mag duidelijk zijn. Een uur lang genieten van heerlijke oliën en de warmte van Mary-José. Ik ben heerlijk weggedoezeld, al heb ik alles wel volledig meegemaakt. De oliën heb ik ook de hele dag in moeten laten werken. Ik mocht dus niet douchen. Mijn haren waren ook wat vettig, maar ach, ik moest mijn "verleidelijk kort" van Andrelon er nog in doen. Viel dus gelukkig niet zo op haha.

Dag 2 zouden we naar Urk gaan. Gelukkig was het weer ons nu goed gezind en scheen er een heerlijk zonnetje.

Als eerste zijn we gaan genieten van een heerlijke lunch, want ons maagje wilde toch ook wel weer iets.

Ik koos voor een heerlijke baguette met haring. Ik ben dol op haring en op Urk moet je toch op zijn minst ook genoten hebben van een lekker visje!

Mary-José had een portie kibbeling met frietjes.

Na de lunch zijn we lekker Urk gaan verkennen en getracht op te letten of we Neance tegen zouden komen. Ik dacht namelijk dat zij nog steeds op Urk woonde. Later kwam ik er door een post van mij op Instagram erachter, dat ze daar dus niet meer woont. Geen wonder dat we haar niet tegen kwamen haha.

Met het zonnetje op onze bol hebben we heerlijk door de straatjes gewandeld en wat winkeltjes binnen gegaan. Ik heb een leuk jurkje en t-shirt gekocht en een magneet voor op de koelkast. Een leuk souvenir van Urk.

Als ik dan zo'n bord tegenkom, dan moet ik daar natuurlijk gebruik van maken. 

Helaas geen man en kind bij de hand, dus ik sta er een beetje alleen op zo. Het maakte verder geen verschil met de lol die we hadden.

Het zonnetje ging ook lekker steeds meer schijnen en mijn jas hoefde ook niet eens meer dicht.

Langzaam wandelde we verder en ondertussen genietend van al het moois wat we zagen. Toen ik de eerste keer op Urk was, had ik niet zo goed nagedacht over de dag. Ik was namelijk destijds op een zondag gegaan. Dan is er op Urk niks te beleven, want alles is dan gesloten en gaat iedereen netjes met een hoedje op naar de kerk.

Natuurlijk moest ook de kerk op de foto. Dit is de Bethelkerk en dit is een gereformeerde kerk. 

Kijk eens hoe blauw die lucht en wat een mooie haven. Heerlijk om daar te vertoeven.

Urk is natuurlijk een echt vissersdorp en overal kom je dit soort visnetten tegen. 

Natuurlijk moest er ook een "ussie" gemaakt worden en we vonden de vuurtoren daar wel een mooie locatie voor.

Blijft altijd een dingetje zo'n foto maken, maar het is absoluut zichtbaar dat we samen genieten en veel lol hebben. 

Je kijkt daar mooi uit over het IJsselmeer en het blijft prachtig om te zien.

Water heeft altijd iets magisch en met zo'n lekker zonnetje erbij, maakt het net helemaal compleet. 

Eventjes fotomodel spelen hoorde er ook bij natuurlijk hahaha. 

Ik vond dit een heel leuk plekje en Mary-José was zo aardig om van mij een paar leuke foto's te maken.

Ik ga ze niet allemaal laten zien, maar deze vond ik zelf heel erg mooi. 

Het IJsselmeer op de achtergrond, de visnetten op de voorgrond en ik........... er ergens tussenin! 

Hieronder zal ik nog een paar foto's laten zien, maar zoveel als op dag 1 in de Orchideeën hoeven heb ik er niet gemaakt.

Langzaam naderde ook het einde van de dag en moesten we ook weer richting huis.

Bij Mary-José natuurlijk eerst nog even iets gegeten. Ik koos voor een makkelijke hap en we aten samen een heerlijke tostie met zalm en kaas. Nog nooit gedaan zelf, maar dit was heel erg lekker! 

Gelukkig had ze nog extra toetjes gemaakt, dus ook vandaag heb ik nog zo'n heerlijk toetje gegeten.

Weggooien of Mary-José alles alleen op laten eten kon ik toch ook niet maken...........

In de regio St. Jansklooster zie je veel ooievaarsnesten. 

Tja, je zult hier toch wonen hahaha

Ik kreeg van Mary-José ook nog deze mooie vlinder oorbellen. Die had ze gekocht bij de Orchideeën hoeven. Ik heb er thuis hangertje van gemaakt, want stekertjes willen mijn oren niet.

Ik kijk terug op een paar heerlijke dagen en ik ga zeker nog een keertje terug. We zijn nog lang niet uitgepraat en er is nog zoveel moois te zien in die omgeving. In mijn omgeving ook wel natuurlijk, maar dit is echt zo'n mooi stukje natuur en dan zo'n super lieve gastvrouw! 

Dank je wel Mary-José voor al je lieve woorden, je warmte en gastvrijheid.