Diaantje update

Diaantje update


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Pijn.....

mijn gedicht, geschreven op maandag 5 maart 2018

Naar aanleiding van mijn bovenstaand gedicht over mijn terugkerende pijn, zal ik even wat toelichten. 

Allereerst wil ik iedereen bedanken voor de lieve woorden. Jullie reacties zijn hartverwarmend, voel me ook echt gehoord hier. 

Wat gebeurde er nu precies maandag?

Na een weekje griep/verkoudheid, ging ik maandag weer naar mijn werk. I.v.m. de ACNES werk ik halve dagen en doe ik voornamelijk balie werkzaamheden. Geen zwaar werk dus en ook niet lang staan. Tijdens het klaar maken van de behandelkamers, moet ik ook de unit bijvullen met gedestileerd water. Daar moet ik wel voor door mijn knieën/bukken. Dat was het moment dat ik voor de eerste keer weer de pijn in mijn buik ervaarde. 

Na mijn definitieve blokkade op 25 januari, heb ik eerst ruim 2 weken pijnverergering gehad. Dat is (helaas) normaal. Daarna verdween de pijn en heb ik dus 3 weken geen pijn gehad op de ACNES plek in mijn buik. De plek in mijn rug en lies wordt binnenkort behandeld. 

Maandag voelde ik dus weer die stekende pijn en schrok daarvan. Ik probeerde dit te negeren en ben door gegaan met wat ik moest doen. Alles wat je aandacht geeft groeit en dat kan ook zo met pijn zijn. Ik heb de ochtend dus gewoon verder gewerkt en éénmaal thuis ben ik op de bank gaan liggen. Warmte kussentje aan en dan zakt meestal de pijn ook wel wat. Helaas gebeurde dat nu niet. 

Op dat moment kon ik ook even niet meer positief blijven en liepen de tranen over mijn wangen. Ik strijd al sinds januari 2015 tegen deze stomme ACNES en was zo gelukkig toen ik in september 2016, na een 3e operatie, pijnvrij was. Dat ben ik geweest tot maart 2017.............. In 3 jaar tijd, ben ik dus ongeveer 6 maanden pijnvrij geweest. Ik had mijn leven weer opgepakt. Ik werkte weer fulltime, ik kon weer zumba dansen, ben gaan sporten en op de koop toe nog eens ruim 30 kilo afgevallen! Ik was zo gelukkig!

Het besef dat nu de pijn wederom terug was, deed me verdriet. Ik was boos op ACNES, boos op alles en had even nergens meer zin in. Ik heb het gedicht geschreven, want als ik verdriet heb, kan ik dat vaak verwoorden in een gedicht en lucht het me ook wel op. Vertwijfeling sloeg toe, ga ik ooit nog verlost worden hiervan? Waarom heb ik de pech bij de groep te horen die niet hiervan geneest? Ik heb getracht me met o.a. Yoors bezig te houden, zodat ik meer afleiding had. Helaas werd de pijn maandag zo erg, dat ik mijn laptop gesloten heb en vroeg mijn bed in gegaan ben. 

Gisteren, toen ik opstond, was de pijn minder. Dat is normaal in de ochtend als ik net wakker wordt en ben dus ook gewoon naar mijn werk gegaan. Afleiding is goed voor me. Die ochtend stond toevallig een telefonisch consult met de ARBO arts gepland. Op het moment dat zij me vroeg hoe het met me ging, schoot ik in de tranen. Duidelijker kon ik het haar dus niet vertellen. Zo had ze me nog niet gezien/gehoord. Ik was altijd postitief en vol vertrouwen en nu was daar weinig van over. Misschien ook wel goed dat ze dit een keer hoorde, mocht ze twijfels hebben gehad door mijn instelling. 

Helaas bleef de pijn en ook nu begint het langzaam weer op te komen. Ik heb om 09.00 uur een afspraak bij mijn voetzoolreflex therapeute en ik kan daar altijd heerlijk ontspannen. Ik ga haar ook vragen om extra aandacht te geven aan mijn buik, wellicht helpt het. Dat heeft het al eerder gedaan. Toen was ik een week pijnvrij! 

Hoe nu verder?

Diaantje gaat echt niet bij de pakken neerzitten. Ik blijf doen wat ik kan doen, maar zal wel luisteren naar de signalen van mijn lichaam. Ik ga niet over mijn grenzen heen, dat heb ik wel geleerd in het verleden. Ik probeer zolang mogelijk de ochtenden te blijven werken, want ik geniet daar wel heel erg van. Ook zal ik natuurlijk blijven Yoorsen. Dit is voor mij een veilige plek, ik geniet van alle verhalen en zal absoluut lachend overal op reageren. Tenzij de verhalen om een ander soort reactie vragen natuurlijk. Wordt de pijn te heftig, dan zal ik mijn laptop aan de kant leggen en plat gaan liggen. Na 3 jaar weet ik ondertussen een beetje hoe ik hier mee om moet gaan. Maandag was ik echt in paniek, maar ik ga door. Ik ga niet zielig in een hoekje zitten, daar wordt het ook niet beter van. Ik zal blijven genieten hoor! Als ACNES in mijn leven hoort en ik er niet meer vanaf kom, dan is dat zo en zal ik mijn weg erin vinden.

Donderdag 22 maart krijg ik een laatste injectie, maar die is voor de plek in mijn rug en lies. Ik zal dan wel met het pijnteam bespreken hoe verder betreffende mijn buik, mocht het dan nog niet veranderd zijn. Er is gesproken over de mogelijkheid van een 4e operatie, dus die wil ik dan wel ondergaan. Het zal wel de laatste zijn, dat is me al verteld.

So far mijn update. Ik zal af en toe hierover wat schrijven, maar zeker niet dagelijks. Ik wil vooral gaan genieten van al jullie mooie verhalen en van mijn dingen die ik doe voor Stichting Roparun/Hair4Her! Later vandaag daar meer over, Diaantje gaat door hoor ;) 

Fijne dag allemaal en tot latersssssssssss xxx

ACNES update anno september 2017

Lees hier meer over ACNES, mocht je mij nog niet zo goed kennen. In deze blog leg ik o.a. uit wat ACNES is en wat het met je doet. Ook over mijn behandelingen lees je hier meer.

signup

Word jij ook blogger bij Yoors?

Door het lezen van deze blog ontvang ik punten, die omgezet worden in geld. Dat geld doneer ik aan Stichting Roparun. Wil jij ook gaan bloggen? Wordt dan lid via onderstaande link en ontvang direct 125 YP en daarmee ontvang ik (Stichting Roparun) ze ook! Om te reageren op blogs, dien je lid te zijn. Je kunt ook lid zijn, zonder zelf blogs te plaatsen. 

Aanmelden via Diaantje

Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (22 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Heel veel beterschap gewenst
| 16:39 |
Dank je wel :)
| 23:08 |
Even uithuilen dan weer door gaan xxx vind jou een super sterke vrouw!
| 10:23 |
Precies en dat doe ik dus ook. Life goes on, dank je wel xxx
| 10:25 |
goed zo meis. Je mag altijd ff stoom afblazen tegen mij hoor. Snap best dat je af en toe daar behoefte aan hebt. Love You!!
| 22:31 |
Ah, dank je wel lieverd, wat lief van je xxx
| 06:29 |
(L)
| 16:45 |
Goed weer van je te horen! Een off-day of 2 of 3...heb je soms nodig om weer op te kunnen laden en je positiviteit weer te kunnen voeden. Neem de tijd die je nodig hebt!
| 22:25 |
Natuurlijk hoor je weer van me, Diaantje gaat niet in een hoekje zitten hoor ;) Ik kan jullie allemaal niet missen, maar zal wel de rust nemen die mijn lichaam vraagt. Ik kan relaxed op de bank met de laptop, maar soms is dat ook even teveel. We gaan door, no matter what!
| 06:28 |
Jemig wat heftig zeg, hoop de 4e operatie niet nodig hoeft te zijn. Heel veel sterkte en beterschap!
| 19:49 |
Dat hoop ik ook niet, maar zoals het nu gaat vrees ik dat ik er niet onderuit ga komen. Toch eerst nog even de behandeling van de 22e afwachten en eens horen wat de arts gaat zeggen. Dank je wel voor je reactie!
| 19:53 |
Pijn werkt verlammend. Je kunt je er tegen verzetten, en het ontkennen naar de buitenwereld toe, maar het is heel moeilijk om met een chronische aandoening om te gaan en heel zwaar wanneer daar ook nog eens pijn bij komt kijken. Het vergt veel moed om hiermee naar buiten te treden, het dubbelzinnige wat er van uit kan gaan remt je soms af om geheel eerlijk erover te zijn. Dat ervaart een doorzetterjunk als jij bent, bijna als klagen. En wanneer er iets is waar je niet tegen kunt is zielig gevonden te worden.

Je bent dat ook niet, komt beslist niet over als een of ander iemand die haar leed aan het uitvergroten is. Ik begin je steeds meer te mogen en te waarderen. Diaantje is niet alleen een lief mens, het is ook en vooral een kanjer, in de meest positieve betekenis van het woord.
| 18:51 |
Je kent me gelukkig al aardig goed, dat blijkt uit je geweldig mooie reactie. Je omschrijft echt precies zoals ik het ervaar en ik wil absoluut niet zielig gevonden worden, dat ben ik ook niet. Ja, ik heb pijn en vaak heel veel pijn, maar het leven gaat door en Diaantje dus ook. Thuis in een hoekje gaan zitten, lost het niet op, sterker nog, ik zou nog meer pijn krijgen als ik me er aan toe zou geven. Mocht ik echt niet meer genezen, dan vindt ik mijn weg daar wel in. Die weg zal zeker niet binnen 4 muren zijn ;) Zover is het nog niet en als het aan mij ligt, komt het zover ook niet haha. Dank je wel voor je positieve, mooie en eerlijke reactie.
| 19:03 |
Je bent wel een doorzetter hoor Diaantje! Fijn dat je hier je 'ei' zo goed kwijt kan! Doe vooral rustig aan en dat er maar wat verlichting mag komen in je pijn! Knuff
| 16:03 |
Dank je wel en ik heb ook geen keus ;) Ik doe zeker rustig aan, als ik minder reageer, dan is het dus even niet zo goed. Ik geniet wel van alles hier, dus ik ga zeker zoveel mogelijk hier zijn hoor! #onkruidvergaatniet #jadatzeizeecht #ikkannoglachen
| 16:15 |
Dat begrijp ik, iedereen begrijpt dat wel trouwens!
#Watgebruiktzetochweerveelhashtags ;-)
| 17:55 |
LOL :P
| 18:24 |
Haha! '.o)
| 19:32 |
Bbbrrr, gadverdamme meisje naar om te lezen. Ik hoop er het beste van en hopelijk kom je er eens van af. ;-(
| 15:27 |
Dat hoop ik ook Albert, het is mooi geweest na 3 jaar................... soms is het helaas niet mogelijk om volledig te genezen, daar hoef ik jou niet veel over te vertellen. Ik ben een bikkel en een vechter, maar soms ook even verdrietig en dat mag. Dank je wel voor je reactie X
| 16:13 |
Ik kende het niet... veel beterschap!
| 10:03 |
Met jou heel veel, zelfs huisartsen kennen dit nog niet allemaal en dat zorgt ervoor dat velen met onverklaarbare pijn blijven lopen, soms zelfs voor gek verklaard worden. Daarom hoop ik mede door het bloggen hierover, meer bekendheid te krijgen. Gelukkig is er al meer bekendheid als toen ik het in 2015 kreeg en worden er in steeds meer ziekenhuizen hier behandelingen voor gedaan. Helaas zie je vaak eerst alle afdelingen van het ziekenhuis voor de diagnose gesteld is. Ze hebben me echt destijds binnenste buiten gekeerd, maar werd niks gevonden. Uiteindelijk na zelf googlen en gesprekken met een arts van de pijnpoli, deze diagnose gekregen. Gelukkig genezen de meeste na 1 behandeling, ik heb gewoon pech................... Dank je wel voor je reactie X
| 16:11 |
jeetje, ik had hier nog nooit van gehoord, maar wat naar! Heel veel sterkte!
| 09:50 |
Het is helaas nog steeds een onbekende ziekte, toch al veel meer in de picture als toen ik dit in 2015 kreeg. Steeds meer patiënten krijgen na soms jaren pijn lijden, eindelijk een diagnose. Gelukkig hersteld veel na 1 injectie of operatie, ik heb gewoon pech.......... Dank je wel voor je reactie X
| 16:08 |
Hele dikke knuffel
| 09:39 |
Dank je wel, lief xxx
| 16:06 |
Diaantje mag best wat stoom afblazen op zijn tijd hoor! Het leven is niet altijd gemakkelijk en dat mag ook gezegd/geschreven worden. Natuurlijk blijven we positief, ondanks de omstandigheden, ook ik. Maar soms moet je gewoon ergens neerknallen dat je 'slechts mens bent' en Kwalitatief Uitermate Teleurstellende periodes hebt. Dat maakt jou, eerlijk en oprecht. Heel veel liefs en sterkte!
| 09:13 |
Wat zeg je dit heel mooi Peter en helemaal zoals het is, dank je wel daarvoor xxx
| 16:06 |
Graag gedaan! Niet dat het de pijn wegneemt, maar wel hopelijk wat 'verlichting van geest' ;-)
| 18:30 |
Dat zeker ;)
| 18:40 |
Mooi zo! :-)
| 18:58 |
Een dikke kus van mij. Helaas is dat alles wat ik kan doen.
| 09:11 |
Dat is al heel erg fijn en lief, dank je wel X
| 16:05 |
Wat heftig, ik wens je veel kracht en sterkte
| 09:11 |
Dank je wel, dat is lief X
| 16:05 |
Weet dat ik je op afstand steun. Je mag me altijd contacten als je je hart wilt luchten.
| 09:05 |
Weet ik lieverd en we moeten echt snel daten hoor, Sem ligt hier trouw te wachten ;) xxx
| 16:05 |
Ja moeten we echt doen
| 19:30 |
Heftig om zo elke keer opnieuw geconfronteerd te worden met zo'n ziekte. Ik hoop echt dat het wegtrekt en dat het wegblijft ook
| 09:04 |
Dat hoop ik ook Hans, maar na 3 jaar zakt de moed soms echt wel in je schoenen....... toch ga ik door hoor, want opgeven is geen optie. De dipjes mogen er zijn, maar daarna weer met een opgeheven hoofd en een lach op mijn gezicht verder. Wat me in 2016 overkwam, wil ik nu voorkomen!
| 16:04 |
Uiteraard gun ik het niemand, maar vind het zo rot dat juist jij, een van de liefste mensen die ik ken hier zo onder moet lijden.
Ik hoop dat het snel minder wordt en het liefst kan worden verholpen.
Ik vind je een hele lieve, sterke kanjer!
| 08:59 |
Ah, wat ontzettend lief van je, daar krijg ik gewoon tranen van in mijn ogen............ Diaantje is een bikkeltje en gaat door, maar soms mag ik even huilen. Ik ga nog steeds voor herstel en die dokters moeten maar extra goed hun best doen voor me! Dank je wel xxx
| 16:03 |
XXX
| 16:11 |
Diepe respect voor je verhaal, nog veel meer diepe respect hoe je er mee omgaat!! Wat een power!!
| 08:53 |
Gelukkig heb ik die power inderdaad, dat was in 2016 wel heel anders. Mede door het afvallen en mijn nieuwe levensstijl, sta ik nu heel anders in het leven en dat is echt merkbaar ook in mijn lichaam. Mindset doet echt heel veel met iemand, maar dat houd niet tegen dat ik me zeker soms heel verdrietig voel, maar dat mag ook. Dank je wel voor je lieve reactie X
| 16:01 |
Wat heftig! Sterkte xx
| 08:23 |
Dank je wel xxx
| 16:00 |
Het is zo dubbel... aan de ene kant hoe meer aandacht je er aan geeft hoe erger, aan de andere kant kun je het niet negeren want dan loop je jezelf voorbij.

Vermoeidheid zal beslist een rol spelen als het in de loop van de dag erger wordt. Grenzen bewaken is moeilijk.
Ik hoop dat de voetzoolreflextherapie weer zorgt voor pijnvrij. Wie weet heeft de laatste injectie ook effect op je buik? Het lichaam werkt toch samen. Ik duim voor je!
| 08:14 |
Vermoeidheid speelt absoluut een rol, pijn is nu éénmaal vermoeiend. Ik doe mijn best om mijn grenzen te bewaken en meer kan ik niet doen. Ik ga door en maak er het beste van en ik wacht de volgende injectie af en overleg dan meteen ook voor de buik nu. Dank je wel voor je steun X
| 15:59 |
Jeetje meid, wat een kracht! Wij blijven je steunen, waar we kunnen. Pas goed op jezelf!!
| 08:03 |
Komt goed lieverd, ik pas zeker goed op mijzelf en neem de rust die ik nodig heb X
| 15:58 |
Wat naar dat het nog niet beter gaat. Ik duim voor je dat het toch eens goed behandeld kan worden.
| 08:02 |
Dank je wel, meer kunnen we helaas ook niet doen X
| 15:57 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen