×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Diaantjes 2e vakantieweek

Diaantjes 2e vakantieweek


En zo is inmiddels ook onze 2e vakantieweek voorbij gevlogen, want wat gaat het toch snel. Nog maar 1 weekje tegoed en dan begint het werkende leventje weer voor ons. 

De afgelopen week stond vooral wel in het teken van vriendschap en gezelligheid met elkaar. Wel een week dat ik het zonder mijn bestie moet doen, want die zit lekker een hele week op Texel. Gelukkig komt ze morgen weer thuis! 

Zondag stond in het teken van de Formulie 1. Onze goede vriend en buurman (paar deuren verder) is helemaal fan van Max Verstappen. Samen met vrienden kijkt hij altijd de races in zijn tuin, de tv zo ingesteld dat ze dit buiten kunnen zien. Ik mocht erbij zijn deze keer en mijn mannetje ook!

Ik ben later op de middag, nadat Max eruit lag, 1 deur verder gegaan. Daar woont mijn bestie en ze zou maandag op vakantie gaan. Dus nog even qualitytime. 

Maandag besloot Peter om nog eens een lekker stukje vlees te gaan roken. We hadden zondags bij de LIDL een kilo Ardeens gebraad mee genomen. Veel te veel natuurlijk voor ons tweetjes, dus de buurman ook uitgenodigd. 

Het kost wat tijd, maar dan heb je ook wat! Na bijna 4 uur, was dit het resultaat. Een heerlijk en vooral erg mals stukje vlees. 

Dat we gesmuld hebben mag duidelijk zijn. Echt, je eet bijna je vingers er bij op. Ik bof maar met zo'n culinaire man hahaha. 

Ondertussen loopt overal de temperatuur behoorlijk op en gaan we een 2e hittegolf tegemoet. Via FB kwam ik deze foto tegen en ik vond hem zo sprekend en duidelijk wat de zomer momenteel inhoud.

We zijn allemaal slapjes, leeg gezweet en extreem moe. Ik ga daar verder niet over klagen, want ik ben een zomer mens. Al hoeft voor mij 38 graden ook niet hoor!

Gelukkig was dinsdag een wat koelere dag en heb ik die maar even besteed aan wat huishoudelijke klusjes. Die gaan ook gewoon door. Verder de dag samen doorgebracht. Was ook de enige dag de afgelopen week! 

Woensdag begon mijn dag, net als de andere dagen, in het zwembad. Sinds ik het weer kan (lichaamlijk) geniet ik daar elke dag van.

Die dag kregen we bezoek van een goede vriendin van  mij met haar gezin. Ze woont helaas ver bij mij vandaan, dus we zien elkaar niet heel veel. We waren ooit lotgenootjes, maar gelukkig is zij inmiddels helemaal ACNES pijnvrij. Ik heb er nog minimaal last van, maar dat komt goed. De osteopaat doet echt wonderen.

Het was ook een bloed hete dag, dus ideaal om vooral lekker in de lounge bank te zitten/hangen en gezellig bij te kletsen. Haar man praat echter alleen maar Broeklands dialect en dat is soms best lastig te verstaan. Dan is Belgisch toch een stuk makkelijker hahaha. 

Donderdag zijn we naar vrienden van ons in België geweest, maar daar heb ik geen foto's gemaakt. Dus dan maar een zonnige foto van mijzelf erbij!

Het was een super gezellige dag en we hebben vooral ook genoten van het zonnetje. Ze hadden een zwembad in de tuin staan, dus daar heb ik natuurlijk ook gebruik van gemaakt.

's-Avonds zijn we lekker uit eten geweest en dat was natuurlijk erg lekker. Ik had lasagna gekozen. De serveerster waarschuwde me nog voor het warme "pannetje", maar toch ging het mis. Tijdens het snijden tikte ik met mijn rechterarm tegen de "steel" aan en nu heb ik een brandplek op mijn rechterarm. Hij lijkt een beetje op een hartje haha. Ach, het deed niks af aan een hele gezellige vrienden dag! 

Ook vrijdag stond in het teken van vriendschap en lekker eten!

We waren bij een andere buurman uitgenodigd en die had voor ons op zijn "ei" een heerlijk biefstukje bereid en later volgde ook nog zelfgemaakte hamburgers.

Ik had voor de salades gezorgd en dat maakte het allemaal weer compleet. Zo heerlijk om in een wijk te wonen, waar je zoveel leuke contacten hebt. 

Zwaar relaxed om regelmatig samen een gezellige avond te hebben en vaak ook gecombineerd met heerlijk eten. Na deze vrijdag volgde namelijk ook gisteren, de zaterdag. Een dag waarop ik eens uitgeslapen heb! Diaantje presteerde het om pas om 09.30 uur wakker te worden! Amazing, want dat is voor mij echt laat. Ach, het is vakantie en ik moest bijkomen van al die gezelligheid! 

Zoals gezegd, zaterdag bestond wederom uit gezelligheid. Onze buurman, die maandag bij ons het gerookte Ardeens gebraad had gegeten, is overstag gegaan en heeft ook een "rook" BBQ gekocht. Die moest natuurlijk uitgeprobeerd worden. Peter en ik waren uitgenodigd en nog een goede vriend van hem. Later schoven er nog 2 vrienden aan. Diaantje zat dus tussen 4 mannen, maar gelukkig sta ik mijn mannetje. Hieronder zie je het voorbereiden van de rookoven. Echt een mooi en fijn ding om mee te werken. De tuin van de buurman moet nog afgewerkt worden, maar de vijver is er al. Hij is echt huge! Doorsnede 4 meter en diepste punt is 1.80 meter! Er zwemmen behoorlijk wat grote koi karpers in en die eten ook gewoon uit je hand. Heel apart om dat te ervaren. Hieronder een paar daarvan op de foto gezet. 

Dit was het resultaat van het eerste "rook" project van onze buurman. Ook een heerlijk stukje varkensvlees. 

Op de foto zie je de helft ervan, want we hadden hem in 2 delen gedaan i.v.m. de verwachte bereidingstijd. Hij ging er pas rond 18.15 uur op en aten we pas rond 22.00 uur dit heerlijke stukje vlees. 

Vooraf hebben we met 4 personen een lekkere forel op, maar die hadden we gebakken op de gewone BBQ.

Verder gewoon een gezellige avond, heerlijk wijntje erbij voor mij en voor de mannen een pilsje. Ook een muziekje ontbrak niet, dus ik heb lekker eventjes solo gedanst.

De hond van de buurman vond dat wel apart, want die dacht dat hij wel mee kon dansen. Dus die sprong regelmatig tegen me aan. Zal hieronder een foto van het "beestje" plaatsen. 

Geen erg beste foto, maar dit is Daemon! Een prachtige Stefford van 2 jaar oud. Dus nog lekker wild.

Ontzettend lief beestje en altijd blij als er bezoek komt.

Hij is gewend aan veel mensen om zich heen en hij accepteert ons gelukkig ook erg goed. Helaas hebben ze een slechte naam, maar Daemon heeft echt mijn hart gestolen. 

En dan kom ik aan het eind van deze week. Het is nu zondagochtend en vanmiddag gaan we het kliekje vlees van de buurman opeten. Dat doen we in onze tuin en ik maak er dan nog wat lekkers bij. Verder zal de dag bestaan uit genieten van het zonnetje en afkoelen in de jacuzzi. 

Over een week volgt het laatste blog, want dan zit de vakantie erop. Ik kijk terug op een mooie 2e week! 

Foto header is gisteren avond gemaakt bij de buurman met mijn telefoon. Bron van die foto met leegelopen poppen is mij onbekend. Ik heb hem via FB gevonden. 
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties