Diaantjes eerste zomervakantie week


Inmiddels zit mijn eerste vakantie week erop en wordt het toch eens tijd voor een blogje.

De vakantie die voor mij begon met een sollicitatiegesprek op dinsdag 24 juli. Vol gezonde spanning vertrok ik die ochtend ruim op tijd richting Oss. Natuurlijk een half uur te vroeg, dus even om de hoek in mijn auto blijven zitten haha. Het werd een heel leuk gesprek en ik had direct een klik met de praktijk manager. Toen ik daar ruim een uur later naar buiten liep, kon ik alleen maar denken "dit is mijn baan" en "hier wil ik werken"! Het voelde gewoon goed!

Woensdag zou ik wat horen, maar oh wat duurde die dag lang. We vertrokken rond 09.30 uur richting Brussel, want we zouden naar een nichtje van mij gaan. Door de hitte besloot zij met haar partner thuis te blijven, dus zijn manlief en ik samen de omgeving gaan verkennen. Daar volgt hieronder zo een verslag van, maar wil eerst dit verder vertellen.

Wij zouden wel gaan eten bij mijn nichtje en rond 17.45 uur kwam dan eindelijk het verlossende telefoontje en kreeg ik te horen dat ik aangenomen was. Mijn nichtje toverde direct een fles Cava tevoorschijn, want daar moest op geproost worden! Cheers to my new job! 

Na een super gezellige avond, vertrokken we naar ons hotel. Helemaal in feeststemming en euforisch kon ik aan mijn vakantie beginnen. Aanvankelijk zou ik per 1 augustus in dienst komen, maar mijn nieuwe werkgever vond dat ik de vakantie met mijn man zeker verdient had en daarom begin ik nu met ingang van 13 augustus.

We hadden die woensdag gepland om naar Brussel te gaan, maar hebben toch gekozen voor wat natuurplekjes. We zijn o.a. in Halle geweest en hebben ook lekker door de bossen gewandeld rond een grote vijver.

Op deze foto is goed te zien dat het water tekort erg groot is, want er zit nog nauwelijk water in het beekje. Later kwamen we zelfs echt droge "beekjes" tegen.

Via foto's vertel ik wat we zoal gedaan hebben. Ik heb minder foto's gemaakt als dat ik normaal gesproken zou doen. Het weer was niet echt uitnodigend om heel veel foto plekjes te zoeken. Verkoeling was vooral heel erg belangrijk.

Kleine collectie dus, maar wel mooie foto's! 

Dit was rond de vijver en ik vind die "sigaren" op een stokje altijd leuk om op de foto te zetten haha.

En ja hoor, ook ik heb een wesp kunnen fotograferen. 

Deze foto moest ik wel maken, die heb ik ook naar onze vrienden gestuurd met een knipoog. Ze kennen ons! We vonden een heus speelbos hahaha. 

Deze foto laat zien hoe droog het overal was. 

In Beersel stond een oud kasteel/ruïne en we besloten die te gaan bekijken. Natuurlijk kon ik me niet inhouden en moest manlief deze foto van me maken. 

Tja, vroeger geen luxe wc, maar gewoon een houten bak en alles linea recta naar het omliggende water. 

Deze foto is gemaakt vanaf de binnenplaats van het kasteel. 

Hele stijle trapjes, maar we hebben er toch wel een paar beklommen. 

Een mooie duidelijke foto van het kasteel. Prachtige blauwe lucht! 

Het was bloedje heet, maar zoveel mooier als met regenachtig weer.

We sloten deze dag, zoals hierboven beschreven. Bij mijn nichtje in Brussel. 

Dag 2, donderdag 26 juli vertrokken we al vroeg richting Gent, want dat was ons volgende doel. Al jaren roep ik dat ik daar eens heen wil en dit jaar stond het eindelijk op onze vakantie planning! 

Het beeld van Jacob van Artevelde op de vrijdagmarkt in Gent. Vooral bekend (volgens wikipedia) als Gents opstandelingenleider. 

Tja, als je naar Gent gaat, dan mag een bezoekje aan een herberg met meer dan 500 soorten bieren niet ontbreken! 

Wij besloten voor een echt Gents biertje te gaan en kozen dus voor een Gentse Strop Rebel. Een heerlijk fris biertje met een alcohol percentage van 6,9%. 

Gewoon zomaar een foto! 

Het "beroemde" politie buro van Flikken Gent. Peter en ik zijn beide dol op Belgische crimi's en daar is Flikken Gent er eentje van! 

Vele watertjes door Gent heen en er vaarde ook vele bootjes. Al staan die hier niet op de foto. Ik vond het prachtig om te zien al die "oude" huizen.

Zoveel moois te zien in Gent! 

Dan kom je ineens dit straatje tegen en dat nodigde wel uit om te gaan bekijken. 

Dit vond ik zelf de mooiste graffiti die er op dit moment was. Zal zeker regelmatig veranderen denk ik. 

Na even afgekoeld te zijn op onze van arico voorziene hotelkamer, zijn we lekker gaan eten. Geen zin in grote maaltijden, dus gekozen voor echte Belgische frietjes haha. Ons hotel lag ook net buiten het centrum en bood geen eetgelegenheid. Gelukkig op korte afstand een goede frituur (zo heet dat in België) en waarom ook niet? Heerlijk even binnen daar opgegeten, maar we konden niet alles op. Met dit weer is je eetlust toch echt minder haha. 

De volgende dag vertrokken we naar onze laatste bestemming en dat was Brugge. Wat een verschil is dit met Gent! Gent was mooi, maar Brugge is gewoon geweldig! Gent vond ik persoonlijk een "vieze" stad, maar Brugge was absoluut adembenemend mooi en schoon. 

Het Belfort van Brugge was één van het eerste wat we zagen. Hij staat op de grote markt. 

Standbeeld van Pieter de Coninck  en Jan Breydel. 

Snappen jullie hier de logica van? Ik in ieder geval niet hahaha. Blijft echt België zeg ik dan met een knipoog. 

De hierboven staande foto's zijn gemaakt in een kerk die we in Brugge tegen kwamen. Ik vond vooral het Maria beeld heel indrukwekkend, want dat stond op een vlonder in het water. Je kon met een schommel daarheen, maar dat wilde teveel mensen, anders had ik het beslist gedaan. 

We sloten deze dag af met een lekkere lunch en zijn daarna richting huis vertrokken. Het was die dag zo heet, dat rondlopen gewoon niet meer te doen was. 

Thuis direct bikini aangetrokken en de jacuzi geopend. Die was op dat moment 30 graden, want hij had even uitgestaan. Dat was geen probleem en bood heerlijke verkoeling. 's-Avonds kwam mijn vriendin en één van onze buurmannen nog een borreltje drinken. 

Het was een korte vakantie, maar toch wel heel erg mooi en naar Brugge ga ik zeker nog eens terug. Niet als het bijna 40 graden is, want dat was echt jammer. Ik ga echter niet klagen over het weer hoor, we moeten ons gewoon aanpassen en niet meer doen als dat echt nodig is. In de vakantie is dat niet veel dus hahaha. Er volgt komende week nog een blog over onze 2e vakantie week, al zal die waarschijnlijk een stuk korter zijn. 

Vanmiddag krijgen we bezoek, dus niet veel Yoorsen vandaag. Wel de ochtend gestart met zwemmen om 07.00 uur en dat is zo lekker met die mooie blauwe lucht boven je en al een stralende zon aan de hemel. 

Fijne dag allemaal en geniet van elke dag, dat doe ik ook! 

Live, laugh & love!