×

Yoors


exit_to_app Inloggen

480
camera_alt
Afbeelding toevoegen
60
Diaantjes nieuwe leven

Diaantjes nieuwe leven


Al een hele tijd niet meer actief geweest op Yoors, tenminste niet zoals ik zou willen. Dit heeft natuurlijk vele redenen, maar ik ben er echt nog wel hoor. Ik heb het afgelopen jaar, maar vooral het laatste half jaar een enorme verandering doorstaan en daar wil ik graag wat over vertellen.

Sinds begin 2015 kamp ik met ACNES, een zenuwbeknelling in de buikwand. Hierover heb ik een aparte blog, dus voor meer informatie hierover verwijs ik jullie graag naar:

ACNES update anno september 2017

Mijn verhaal over ACNES en een update 

Toch is die ACNES het begin geweest van hoe ik nu in het leven sta. Vele ACNES patiënten hebben overgewicht, gekregen door het feit dat ze niet goed of zelfs totaal niet kunnen bewegen, zware medicatie als morfine slikken en hele dagen op bed liggen. Ik had dat ook en dat was voor mij het excuus om dus ook nergens naar te kijken. Ik was een zogenaamde emotie eter en at echt alles wat ik maar tegenkwam. Altijd als ik alleen was, want ziek thuis zijn en helemaal alleen hele dagen, is niet leuk. Vrienden komen de eerste tijd op bezoek, maar na een aantal maanden is daar nog maar weinig van over.

Ik had dus overgewicht en ja, je leest het goed. Ik had overgewicht, want inmiddels ben ik 28 kilo afgevallen. Vaak krijg ik de vraag met welk dieet en dan zeg ik heel simpel, geen! Want een dieet houd je namelijk niet de rest van je leven vol. De rest van je leven moeten shaken, speciaal koken, pillen slikken etc........... nee, ik moet er niet aan denken. Ik heb mijn levensstijl veranderd. Hoe? Dat ga ik je nu uitleggen.

In februari dit jaar kwam ik contact met mijn lifestyle coach. Zij is patiënte bij de tandartspraktijk waar ik werk en ik wist dat zij 39 kilo afgevallen is. Ze heeft inmiddels een eigen bedrijf en begeleid vrouwen die kampen met overgewicht. Dat afvallen meer is als anders eten, kwam ik door haar achter. Twijfelachtig vroeg ik aan haar "kan ik dit dan wel"? Zonder aarzelen was haar antwoord "ja zeker kun jij dit". Toch nog licht terughoudend besloot ik naar een workshop avond te gaan en dat was het begin van mijn huidige levensstijl. Dit voelde goed, dit paste bij mij.

Niet streng leven, maar bewuste keuzes maken. Ik bleek bijvoorbeeld zelfs te weinig te eten en dan doe je je lichaam dus tekort, waardoor je aan kunt komen. Samen met mijn coach bekeken wat bij mij paste en dat gebasseerd op calorieën. Ik had per dag ongeveer 1500 calorieën nodig. Via een app op mijn telefoon hield ik bij wat ik at en wist ik dus ook of ik mijn dagelijks hoeveelheid al binnen had. Ik mag alles eten, maar maak nu keuzes. Op mijn bord nu bijvoorbeeld 1/3 aardappels en 2/3 groente. Wil je graag een vol bord? Neem dan een boterhambordje, dat is eerder vol. Het is een mindset dingetje. Dat je vooral de strijd aangaat met het stemmetje in je hoofd is een feit, maar ook heel confronterend. 

Ik moest gaan leven als de vrouw die ik wilde zijn. Hoe ziet die vrouw eruit? Mooi, slank, gezond, fit en sexy. Dat is voor iedereen verschillend, maar dat is wat ik wilde. Ik heb een moodboard gemaakt met daarop afbeeldingen van de vrouw die ik wilde zijn en die hangt (nog steeds) op de spiegel van mijn kledingkast. Dat het werkt is een feit, want de kilo's vlogen eraf. Gemiddeld 1 kilo per week en nu ongeveer 0,5 kilo per week, soms iets minder. Langzaam werd ik de vrouw die ik wilde zijn. Je kledingmaat die steeds kleiner wordt, wow wat doet dat je goed. Wat gewicht betreft ben ik nog niet waar ik wil zijn, nog 7 kilo te gaan. Op dit moment maatje 40 en wetende dat ik van maat 50-52 kom is dat behoorlijk veel. Tja, 28 kilo is heel veel, visualiseer dit eens met 28 pakken suiker die je mee moet slepen. 

Zoals ik zei, het is zoveel meer als anders eten. Ik ben gaan zwemmen en gaan wandelen. Ik heb getracht weer te zumba dansen, maar mijn ACNES laat dit helaas niet toe. Ik ben heel anders over het leven gaan nadenken en daar moeten een aantal mensen om mij heen erg aan wennen en heeft me dit zelfs vriendschappen gekost. Ik weet niet of jullie wel eens van Michael Pilarczyk gehoord hebben, maar hij schreef o.a. het boek "Master your mindset" en dat is een dingetje............  maar iets wat dus wel bij mijn nieuwe levensstijl past. Mijn mindset is veranderd en dat heeft op heel veel een invloed, waaronder een voor mij heel belangrijke, namelijk mijn ACNES. Het is een boek wat ik iedereen aan kan raden en google hem maar eens en luister naar wat video's of podcasts van hem.

Was ACNES voorheen iets wat op de voorgrond stond, staat dat nu op de achtergrond. Natuurlijk is het niet weg en heb ik veel pijn, vooral tijdens de piekaanvallen, maar ik heb me daar in berust. Ik ben namelijk Diaantje en niet ACNES. Diaantje geniet van het leven en is een zelfverzekerde jonge en stralende sexy vrouw van 51 jaar. Mijn man is gelukkig erg blij met Diaantje 2.0 zoals ik me vaak noem hahaha. Als ik nu een aanval krijg, dan accepteer ik dat. Hoe vreemd dit misschien ook klinkt. Ik geef me er dan aan over en ga op de bank liggen met een warmte kussen op mijn buik, want dit geeft verlichting. Helaas duurt een aanval een uur of 3-4 en dat is best heftig, maar daarna zakt het af. Ik ben daarna nog een dag of 3 zwakjes, want pijn is heel uitputtend. Je energie is dan ver weg, maar na die dagen herpak ik mijzelf weer en ga verder. Op een vreemde manier, lijk ik minder aanvallen te hebben en kan ik zelfs beter overdag met de "normale" pijn omgaan. Het is er, maar ik ben er niet mee bezig. Diaantje is Diaantje en dat wil ik graag zo houden. Ik weiger ook medicatie in te nemen. Zoals het nu gaat, heb ik dat ook niet nodig. Aanvallen kon ik in het verleden ook niet voorkomen door morfine te slikken, dus waarom zou ik mijn lijf vol rotzooi stoppen? Ik kan niet in de toekomst kijken, maar zoals ik nu in het leven sta, hoort daar dus geen medicatie bij. 

Donderdag 26 oktober heb ik een PRF behandeling op de OK en die moet uitsluitsel geven of er een 4e operatie gaat plaatsvinden. In mijn bovenstaande blog kun je lezen over de voorgaande periode. Ik hoop zelf dat dit kan, niet omdat ik graag geopereerd wil worden, maar omdat ik dan voor de volle 100% kan gaan genieten als de vrouw die ik wil zijn, die ik eigenlijk al ben. 

Vooralsnog is de ACNES dus nog een onzekere factor in mijn leven. Helaas kan ik mijn beroep als tandartsassistente niet volledig meer uitoefenen, want stilstaan kan ik totaal niet meer. Dus werk ik halve dagen en doe uitsluitend balie werkzaamheden. Op die manier blijf ik met mijn werk verbonden en geniet ik toch van al het moois wat mijn vak toch ook met zich meebrengt. Ja, het is een mooi vak hahaha. Ik heb een vervangster die mijn taak aan de stoel overgenomen heeft en dat is goed zo. Diaantje komt daar wel weer, daar vertrouw ik op.  Een mooie spreuk zegt "ik leef vandaag en niet morgen, want morgen is het weer vandaag". 


Ik denk dat ik nu maar eens stop met dit lange verhaal. Ik kan misschien nog wel uren hierover vertellen, maar dan hou ik ook nog wat over voor een volgende blog hahaha. Wil je hier meer over weten, vragen staat vrij en ik ben een open boek en zal alles eerlijk beantwoorden.

Laat ik nog wel voorop stellen dat dit mijn verhaal is en ik niet over een andermans situatie kan en wil oordelen. Iedereen leeft zijn leven op zijn manier en iedereen beleeft een ziekte dus ook op zijn of haar manier. Ik heb respect voor mijn mede mensen en heb een hekel aan oordelen en veroordelen, dus dat is iets wat ik nooit zal doen! Toch hoop ik dat ik iemand met mijn verhaal kan inspireren om eens kritisch naar je leven te kijken en zich af te vragen "leef ik als de man/vrouw die ik wil zijn". 

Beloon de maker en jezelf

Word gratis lid.marijke
heel duidelijk verhaal. En nee geen ziekte is hetzelfde en geen mens ervaart cq voelt het hetzelfde.
08-01-2018 15:52
08-01-2018 15:52
LivingThaGoodLife
Kende het nog niet, maar had deze gelezen (niet gereageerd nog dus) hopelijk slaan alle behandelingen aan.. klinkt heel erg belemmerend (zacht uitgedrukt natuurlijk)
14-12-2017 14:44
14-12-2017 14:44
GeGe
Mooi en duidelijk geschreven
05-11-2017 07:57
05-11-2017 07:57
Ratelaar
Wow dat het jou nog lukt om halve dagen te werken. Ik heb 4 uurtjes in de week geprobeerd en zit nu thuis door zware pijn aanvallen. Zit nu wel op het eind van deze zware 4 maanden en nu is het weer werken om conditie op te bouwen. https://yoo.rs/gbuyert/blog/chronische-ziek-zijn-veranderde-mijn-leven-1507330869.html?Ysid=86449
28-10-2017 09:13
28-10-2017 09:13
'Klein'
Een goed en helder verhaal, heel openhartig ook! Knap dat jij zo in het leven kunt staan ondanks je ziekte! Wat je schrijft over vandaag en morgen daar ben ik het mee eens, want uiteindelijk is het Altijd vandaag!
23-10-2017 22:27
23-10-2017 22:27
Hans van Gemert
Mooi en helder geschreven, goed bezig!
22-10-2017 23:58
22-10-2017 23:58
Karin van der Straaten
Mooi en duidelijk-open/eerlijk blog. k Ben ff gaan googlen natuurlijk en dacht oef das niet niks. zelf neuropathie..dus ook zenuwepijn.. en toch weer anders...veel sterkte en knap hoe je jezelf weer op t juiste spoor kreeg
22-10-2017 20:52
22-10-2017 20:52
Ingeborgenzwerm
Wat een inspirerende blog kan niet anders zeggen...
22-10-2017 20:44
22-10-2017 20:44
Sabrina van den Heuvel
Respect voor jou! En idd, dat is ook wat ik altijd tegen mensen zeg , je levensstijl aanpassen! Aan een dieet heb je niks en is zelfs niet gezond. Thanks voor het delen :)
22-10-2017 20:27
22-10-2017 20:27