Diaantjes "reis" naar de Big City


Het stond al weken op onze agenda, vrijdag 9 maart samen met mijn vriendin naar de Dental Expo in de Rai te Amsterdam. Een beurs voor tandartsen, assistentes en bedrijven die daar een link mee hebben. Ik heb getwijfeld echter tot gisteren ochtend gezien de huidige situatie met mijn buikje. Toch besloten om de gok te wagen en vooral regelmatig tussendoor te gaan zitten. Ik zou later thuis wel "dealen" met de consequenties, want je wilt toch ook wel leuke dingen kunnen doen.

Zo gezegd zo gedaan. Om 14.00 uur namen we de trein richting Den Bosch om daar over te stappen naar de trein naar Amsterdam. Een aantal van jullie hebben mijn blog vast gelezen over mijn trein "trauma". Mijn vriendin heeft vroeger in Amsterdam gewoont en is redelijk bekend daar. Toch vindt ik het moment dat ik in de trein stap, altijd weer een dingetje. Zeker nu, want de OV9292 app gaf wel 2 soorten routes aan. De ene zei overstappen in Utrecht en de andere zei rechtstreeks naar Amsterdam Centraal. Er zou een station zijn bij de RAI, maar die vond ik niet in de app en tja, dan neemt Diaantje geen gok. Zelfs niet met mijn vriendin erbij.............

Besloten om een trein later te pakken en rechtstreeks te gaan, in ieder geval één stressfactor minder! Gelukkig verliep dit allemaal soepel. Mijn vriendin stiekem lachend, want ik was dan toch wel het "provinciaaltje" wat naar de "grote stad" ging. Ik vindt het een belevenis en al die mensen in Amsterdam, man o man. Ik zou dat nooit alleen gedurft hebben! Mijn vriendin had het goed uitgezocht en we moesten met tram 4 naar de RAI. Tja, en toen had gisteren Amsterdam te kampen met een hele grote stroomstoring............. geen tram dus naar de RAI. Dan nemen we de metro, was de reactie van mijn vriending, want die reed gelukkig wel. Oké, trauma nummer 2, want ik zei aarzelend, die gaat onder de grond door toch? Ja, zei ze volmondig en moest weer lachen. Ik had echter geen keus en hoppa, wij onderweg naar de juiste metro. 

Kijk, ik kon toch nog wel lachen en vond mijzelf heel stoer, want ik zat toch maar mooi in de metro. Hier op de foto nog niet onder de grond natuurlijk haha.

Gelukkig verliep ook dit goed. Ik maak me ook gewoon veel te druk hierover. Mijn vriendin kan er hartelijk om lachen, maar ik lach vaak om haar. Zij rijdt namelijk nooit over de snelweg met haar auto. Uitsluitend binnendoor weggetjes en vaak met een hele omweg dus. 

Normaal als we ergens heen gaan met de auto, rijd ik altijd. Nu voor het gemak gekozen voor de trein en uit voorzorg. Als ik namelijk teveel pijn zou krijgen door het extra lopen, had ik niet goed terug kunnen rijden met de auto. Ik moet goed aan mijzelf denken, dus dit was echt de beste oplossing.

Gelukkig ging alles redelijk goed en konden we vanaf de Metro lopend naar de RAI toe, was ongeveer nog 500 meter.

Toch had ik daar wel eventjes een soort van blunder gemaakt en kan ik daar dus ook meedoen aan de blunder challenge van Ingrid!

Ik had van tevoren treinkaartjes geregeld via de spoordeelwinkel, want dat scheelt enorm in de prijs. Goed aan gedacht en ze direct ook in mijn tas gedaan. Ik vergat echter één dingetje en dat waren de (gratis) toegangskaarten, die hingen thuis nog mooi op de koelkast.............. Goed in het zicht, want dat kon ik ze niet vergeten! Gelukkig waren ze digitaal verstuurd en kon ik ze terughalen. Moest even goed zoeken in mijn mail, maar ze zaten er nog in. Lang leven gmail, want die heeft een mapje "alle mail".

We hebben bij binnenkomst eerst even genoten van een lekkere bak koffie en zo kon ik ook nog even bijkomen van het lopen. Zo hebben we onze middag en avond doorgebracht, want de beurs duurde tot 20.00 uur. We hebben veel  leuke gesprekken gehad, ontzettend veel gelachen ook. Prosecco gedronken en wijn, dat kan allemaal op zo'n beurs. De gratis monstertjes vielen dit jaar erg tegen en dat was wel jammer haha. Toch altijd een leuke bijkomstigheid op de Dental Expo. We hebben wel beiden iets gekocht en dat was een massage kussen, kijk hier wat dat precies inhoud. Wij hebben niet die prijs betaald overigens, we hebben een mooie beurs aanbieding gekregen en ook daar zelfs nog wat vanaf kunnen krijgen. Lang leve onze charmes hahaha. 

Dit is dat ding en het masseert d.m.v. draaiende ballen en met gebruik van infrarood warmte.

Ik was erg blij hiermee, want hij helpt ook heel goed op de ACNES plek in mijn rug. Ben er tot nu toe erg blij mee en ga hem zeker dagelijks gebruiken. Het was alleen een erg grote doos toch wel en met de trein iets minder handig. Zat wel een tas omheen overigens.

Moe, maar voldaan begonnen we aan onze terugreis. Iets minder zenuwachtig nu, maar voel me nog steeds niet prettig in een metro en de mensen massa in Amsterdam. Wel even een lekkere Starbucks gescoord voor onderweg natuurlijk! 

Ik ben geen typetje wat daar elke dag zou kunnen zijn, laat staan wonen. Nee, geef mij mijn  "eigen durpke" Rosmalen maar. We waren om 22.15 uur weer thuis.

Thuis direct op de bank, met massage ding achter mijn rug en bijkomen. Nog even Yoors bekeken, maar toch al snel mijn bedje op gezocht. Een heftig protesterende buik, maar daar was ik op voorbereid. Ik ga er echter niet voor thuis blijven zitten, want dan laat ik de ACNES winnen. Vandaag wel een rustige dag gepland. Mijn schoondochter komt hierheen, omdat mijn zoon moet werken op een auto beurs. Het alleen blijven is voor haar nog steeds een beetje eng. Zeker op de 10e van de maand, want dat was de datum waarop in januari haar aorta scheurde.............

Gelukkig gaat het met haar verder naar omstandigheden heel goed en gaan we dus gewoon gezellig samen relaxen vandaag. Kan ik ook meteen mijn "geheime" haakproject verder afmaken ;) 

Fijne dag allemaal en tot ergens vandaag ;) 

bron header Pixabay

p.s. geen foto online van mijn vriendin, want zij is anti social media en heeft ook totaal geen accounts waar dan ook. 

signup

Word jij ook blogger bij Yoors?

Door het lezen van deze blog ontvang ik punten, die omgezet worden in geld. Dat geld doneer ik aan Stichting Roparun. Wil jij ook gaan bloggen? Wordt dan lid via onderstaande link en ontvang direct 125 YP en daarmee ontvang ik (Stichting Roparun) ze ook! Om te reageren op blogs, dien je lid te zijn. Je kunt ook lid zijn, zonder zelf blogs te plaatsen. 

Aanmelden via Diaantje