Diaantjes reis naar de Big City

Diaantjes "reis" naar de Big City


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Het stond al weken op onze agenda, vrijdag 9 maart samen met mijn vriendin naar de Dental Expo in de Rai te Amsterdam. Een beurs voor tandartsen, assistentes en bedrijven die daar een link mee hebben. Ik heb getwijfeld echter tot gisteren ochtend gezien de huidige situatie met mijn buikje. Toch besloten om de gok te wagen en vooral regelmatig tussendoor te gaan zitten. Ik zou later thuis wel "dealen" met de consequenties, want je wilt toch ook wel leuke dingen kunnen doen.

Zo gezegd zo gedaan. Om 14.00 uur namen we de trein richting Den Bosch om daar over te stappen naar de trein naar Amsterdam. Een aantal van jullie hebben mijn blog vast gelezen over mijn trein "trauma". Mijn vriendin heeft vroeger in Amsterdam gewoont en is redelijk bekend daar. Toch vindt ik het moment dat ik in de trein stap, altijd weer een dingetje. Zeker nu, want de OV9292 app gaf wel 2 soorten routes aan. De ene zei overstappen in Utrecht en de andere zei rechtstreeks naar Amsterdam Centraal. Er zou een station zijn bij de RAI, maar die vond ik niet in de app en tja, dan neemt Diaantje geen gok. Zelfs niet met mijn vriendin erbij.............

Besloten om een trein later te pakken en rechtstreeks te gaan, in ieder geval één stressfactor minder! Gelukkig verliep dit allemaal soepel. Mijn vriendin stiekem lachend, want ik was dan toch wel het "provinciaaltje" wat naar de "grote stad" ging. Ik vindt het een belevenis en al die mensen in Amsterdam, man o man. Ik zou dat nooit alleen gedurft hebben! Mijn vriendin had het goed uitgezocht en we moesten met tram 4 naar de RAI. Tja, en toen had gisteren Amsterdam te kampen met een hele grote stroomstoring............. geen tram dus naar de RAI. Dan nemen we de metro, was de reactie van mijn vriending, want die reed gelukkig wel. Oké, trauma nummer 2, want ik zei aarzelend, die gaat onder de grond door toch? Ja, zei ze volmondig en moest weer lachen. Ik had echter geen keus en hoppa, wij onderweg naar de juiste metro. 

Kijk, ik kon toch nog wel lachen en vond mijzelf heel stoer, want ik zat toch maar mooi in de metro. Hier op de foto nog niet onder de grond natuurlijk haha.

Gelukkig verliep ook dit goed. Ik maak me ook gewoon veel te druk hierover. Mijn vriendin kan er hartelijk om lachen, maar ik lach vaak om haar. Zij rijdt namelijk nooit over de snelweg met haar auto. Uitsluitend binnendoor weggetjes en vaak met een hele omweg dus. 

Normaal als we ergens heen gaan met de auto, rijd ik altijd. Nu voor het gemak gekozen voor de trein en uit voorzorg. Als ik namelijk teveel pijn zou krijgen door het extra lopen, had ik niet goed terug kunnen rijden met de auto. Ik moet goed aan mijzelf denken, dus dit was echt de beste oplossing.

Gelukkig ging alles redelijk goed en konden we vanaf de Metro lopend naar de RAI toe, was ongeveer nog 500 meter.

Toch had ik daar wel eventjes een soort van blunder gemaakt en kan ik daar dus ook meedoen aan de blunder challenge van Ingrid!

Ik had van tevoren treinkaartjes geregeld via de spoordeelwinkel, want dat scheelt enorm in de prijs. Goed aan gedacht en ze direct ook in mijn tas gedaan. Ik vergat echter één dingetje en dat waren de (gratis) toegangskaarten, die hingen thuis nog mooi op de koelkast.............. Goed in het zicht, want dat kon ik ze niet vergeten! Gelukkig waren ze digitaal verstuurd en kon ik ze terughalen. Moest even goed zoeken in mijn mail, maar ze zaten er nog in. Lang leven gmail, want die heeft een mapje "alle mail".

We hebben bij binnenkomst eerst even genoten van een lekkere bak koffie en zo kon ik ook nog even bijkomen van het lopen. Zo hebben we onze middag en avond doorgebracht, want de beurs duurde tot 20.00 uur. We hebben veel  leuke gesprekken gehad, ontzettend veel gelachen ook. Prosecco gedronken en wijn, dat kan allemaal op zo'n beurs. De gratis monstertjes vielen dit jaar erg tegen en dat was wel jammer haha. Toch altijd een leuke bijkomstigheid op de Dental Expo. We hebben wel beiden iets gekocht en dat was een massage kussen, kijk hier wat dat precies inhoud. Wij hebben niet die prijs betaald overigens, we hebben een mooie beurs aanbieding gekregen en ook daar zelfs nog wat vanaf kunnen krijgen. Lang leve onze charmes hahaha. 

Dit is dat ding en het masseert d.m.v. draaiende ballen en met gebruik van infrarood warmte.

Ik was erg blij hiermee, want hij helpt ook heel goed op de ACNES plek in mijn rug. Ben er tot nu toe erg blij mee en ga hem zeker dagelijks gebruiken. Het was alleen een erg grote doos toch wel en met de trein iets minder handig. Zat wel een tas omheen overigens.

Moe, maar voldaan begonnen we aan onze terugreis. Iets minder zenuwachtig nu, maar voel me nog steeds niet prettig in een metro en de mensen massa in Amsterdam. Wel even een lekkere Starbucks gescoord voor onderweg natuurlijk! 

Ik ben geen typetje wat daar elke dag zou kunnen zijn, laat staan wonen. Nee, geef mij mijn  "eigen durpke" Rosmalen maar. We waren om 22.15 uur weer thuis.

Thuis direct op de bank, met massage ding achter mijn rug en bijkomen. Nog even Yoors bekeken, maar toch al snel mijn bedje op gezocht. Een heftig protesterende buik, maar daar was ik op voorbereid. Ik ga er echter niet voor thuis blijven zitten, want dan laat ik de ACNES winnen. Vandaag wel een rustige dag gepland. Mijn schoondochter komt hierheen, omdat mijn zoon moet werken op een auto beurs. Het alleen blijven is voor haar nog steeds een beetje eng. Zeker op de 10e van de maand, want dat was de datum waarop in januari haar aorta scheurde.............

Gelukkig gaat het met haar verder naar omstandigheden heel goed en gaan we dus gewoon gezellig samen relaxen vandaag. Kan ik ook meteen mijn "geheime" haakproject verder afmaken ;) 

Fijne dag allemaal en tot ergens vandaag ;) 

bron header Pixabay

p.s. geen foto online van mijn vriendin, want zij is anti social media en heeft ook totaal geen accounts waar dan ook. 

signup

Word jij ook blogger bij Yoors?

Door het lezen van deze blog ontvang ik punten, die omgezet worden in geld. Dat geld doneer ik aan Stichting Roparun. Wil jij ook gaan bloggen? Wordt dan lid via onderstaande link en ontvang direct 125 YP en daarmee ontvang ik (Stichting Roparun) ze ook! Om te reageren op blogs, dien je lid te zijn. Je kunt ook lid zijn, zonder zelf blogs te plaatsen. 

Aanmelden via Diaantje
Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (14 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Zo te horen was het een drukke dag. Werkt het kussen goed?
| 19:08 |
Ja, was best wel een drukke dag, niet gek ook dat ik kapot was toen ik thuis was. Het kussen werkt geweldig. Gisteren heeft mijn zoon en mijn man hem ook gebruikt en ze waren er erg van onder de indruk. Gewoon een masseur/fysiotherapeut in huis nu ;)
| 20:07 |
Wat heerlijk
| 21:02 |
Tja de provincie uit was voor mij ook altijd wennen, ook al ben ik 5 jaar lang in de "grote" stad Arnhem gekomen.
Ik vind openbaar vervoer heerlijk en gemakkelijk, maar mis dan soms weer mijn auto.
| 16:03 |
Arnhem is ook best wel druk hoor, als ik daar heen ga voor Hair4Her is het soms ook even goed opletten. Gelukkig is de nieuwe locatie wel veel beter bereikbaar, dat scheelt enorm. Als je inderdaad opgegroeid bent in een dorp, is iets al snel heel groot hoor. Eindhoven ga ik ook niet graag heen en Nijmegen ook niet ;) Rare verkeerssituaties daar allemaal haha
| 18:08 |
Nijmegen moet je aan wennen :-) Keizer Karelplein volgas overheen :-) dan ga je met de stroom mee.
| 18:19 |
Ja, dat is de ergste inderdaad haha en gasgeven lijkt zeker de beste manier ;)
| 18:22 |
Toch een fijne en interessante dag gehad zo te lezen en te zien!
Hopelijk helpt dat massagekussen je een beetje. The big city, ja ik zou dat ook niet zo snel doen geloof ik.
Met OV zou ik niet eens weten hoe dat allemaal moest.
| 11:42 |
Vooral de trein vindt ik lastig, vooral omdat je niet zomaar uit kunt stappen, wat bij een bus bijvoorbeeld wel kan. Weet totaal niet waar het vandaan komt, maar ik heb het haha. Ach, ik heb het overleefd ;) gelukkig iemand bij me, anders zou ik het nooit gedaan hebben hoor. Was een super dag!
| 18:07 |
Nou maar je hebt 't wel gedaan! Mooi dat 't zo'n geweldige dag is geweest!
| 21:52 |
Zo is het, ik heb het wel gedaan ;)
| 21:56 |
Precies! :-)
| 22:08 |
Wat geweldig dat je dit hebt weten te volbrengen zeg
dagen bij moeten komen ook zeker?
leuk verhaal en goed geschreven
| 10:31 |
Vandaag gaat het gelukkig redelijk, maar gisteren heb ik echt helemaal niks gedaan. Tja, zo moet ik de balans vinden en dat is me nu dus gelukkig gelukt. Dank je wel voor je compliment!
| 18:05 |
Lukt je wel, zo doe ik het dus ook..maar wel lastig en best jammer
| 20:32 |
Ja, het is zeker jammer, maar het is zoals het is.................. en ik zal zoveel mogelijk blijven genieten hoor!
| 21:18 |
idem dus hier voor mij.. we maken t leven toch wel tot iets moois
| 21:59 |
Zo is dat XXX
| 22:00 |
Wat fijn dat jullie zo'n leuke dag hebben gehad. En dat je lijf het toeliet.
| 00:15 |
Die liet het toe, doordat ik ook tussendoor echt ben gaan zitten. Thuis komt het vaak er pas echt uit en ben daarom ook vroeg mijn bed in gegaan. Gisteren ook een echte rustdag gehad en het is nu te doen. Komt goed, ik weet een beetje (na 3 jaar) hoe ik er mee om moet gaan ;) Leuk blijft het niet....................
| 08:22 |
Wat een heerlijk blog! Ooit had ik diezelfde drempels als jij, met de trein en het ov in het algemeen. Erg herkenbaar dus :-) Nu woon ik reeds tien jaar in Amsterdam en draai ik mijn hand er niet meer voor om. Nog steeds een vreselijke hekel aan bus en tram, doe zoveel mogelijk op mijn fiets. De trein vind ik minder erg. Goed van jezelf dat je de leuke dingen niet laat schieten vanwege je acnes en echt mooi om te lezen dat je zo’n leuke dag had! Vandaag vierden we op mijn werk het 25 jarige bestaan, vanochtend nog steeds geen stroom....en onze vaste bakker verzorgde het gebak en de lunch. Gelukkig kwam het toch goed, maar wel ff spannend!
| 21:03 |
Dank je wel voor je compliment en echt knap hoor wonen in Amsterdam haha, ik krijg al nachtmerries als ik er aan denk ;) Zo stoer normaal, maar gisteren.................. Zeker een top dag gehad en ik laat me dat ook niet afpakken. Diaantje blijft genieten! Gelukkig nu dus weer stroom bij jullie, maar wel een soort domper op het jubileum dan. De gebakjes zullen beslist toch wel lekker gesmaakt hebben ;)
| 21:09 |
Ik heb ook heel erg aan Amsterdam moeten wennen. Ik ben er nog steeds geen fan van hoor. Maar we wonen mooi en hebben zelfs een tuin! Best bijzonder voor Amsterdamse begrippen. We wonen niet in het centrum en ik werk vlakbij het Vondelpark, dat is een prima balans tussen bruisend en lekker rustig. Ik had zelf ook nooit gedacht dat ik hier terecht zou komen haha! Maar ja, de liefde he...
| 23:49 |
Tja de liefde inderdaad haha, maar klinkt wel redelijk rustig zoals je het beschrijft. Ik zal er ongetwijfeld wel aan wennen als ik er moest gaan wonen, maar voorkeur blijft mijn durpke hihihi
| 08:18 |
Ach zoiets heb ik met jou ook mee mogen maken. Met De Waterbus van Papendrecht naar Rotterdam???
Maar om parkeerkosten te besparen wel de oplossing.
| 17:37 |
Ja, ook met jou heb ik zoiets ondernomen. Toch vond ik de waterbus minder eng, maar wel super fijn inderdaad om parkeerkosten te besparen en nog gezellig ook ;)
| 21:09 |
En heel veel gezien op de terug weg want in de ochtend was het nog donker
| 21:37 |
Klopt helemaal, vond het wel wat hebben zo in het donker. Denk er met plezier aan terug!
| 21:43 |
ohhh meis heerlijk zulk genieten jullie. Die heb je maar mooi weer binnen toch!!
| 16:56 |
Precies, die heb ik binnen en pakt niemand me meer af! Ik heb echt genoten van een dagje uit!
| 21:10 |
hoop dat de schade vandaag meevalt??
| 00:06 |
Vandaag had ik sowieso een rustdag. Mijn schoondochter is geweest, later kwam ook nog mijn dochter en haar vriend. Einde van de dag kwam ook mijn zoon en die zijn blijven eten. Heb dus vooral op de bank gezeten/gelegen en dat is dan prima. Rust doet wonderen en ik plan dat dus na zo'n dag, dan is het ook vol te houden!
| 08:20 |
fijn en een gezellige dag gehad ook zie ik.
| 23:19 |
Genoten van jouw belevenissen. Vind je de metro eng omdat hij ondergronds gaat? Een vorm van claustrofobie?
Ga je b.v. in Parijs of Londen ook niet in de metro?
Jouw vriendin is mbt social media een geestverwante van mij :)
| 15:18 |
Ik ben ooit in Parijs geweest toen ik 20 was denk ik en had toen een vriend die vloeiend frans sprak, kan me niet herinneren dat ik toen angst had. Ik heb gewoon echt behoefte aan duidelijkheid en weet graag ruim van te voren waar ik aan toe ben. Zou bijna denken soms dat het autisme van mijn zoon via mij komt....... London was ik 16 en met school, dus met een grote groep. Weet niet goed waar die angst vandaan komt, maar hij is er wel. Ja, mijn vriendin is echt anti social media en ik respecteer dat dus ook. Ze wil niet online. We zijn inmiddels 18 jaar bevriend, maar ze heeft dat nooit willen doen en is ook prima zo ;)
| 21:13 |
Het is dus geen claustrofobie. Jammer van die angst, want je kunt daardoor een aantal verrassende ervaringen mislopen.
Mss kun je jouw vriendin ervan overtuigen dat ze bij yoors kan zonder foto of haar echte naam :)
| 21:29 |
Ik zal het eens aan haar voorstellen, wie weet ;)
| 21:36 |
Hoppa! Die dag heb je in de pocket! Heerlijk zo'n massage-ding!
Enneh..... succes met het geheime haakproject, ik ben heel benieuwd!
| 11:31 |
Ja, lekker ding is het haha. Net nog eventjes gebruikt en mijn zoon en manlief ook nog eventjes. Die dag zit zeker in de pocket en met dat haakproject komt het wel goed ;) Hoop hem morgen of anders maandag af te hebben. Vandaag niet veel gedaan met mijn huis vol bezoek haha.
| 21:14 |
Superverslag, lekker luchtig geschreven.
| 11:20 |
Dank je wel, weer eens iets anders ook om te schrijven. Leuk om te doen ook, wie weet wat er allemaal nog eens uit mijn "pen" komt rollen haha
| 21:15 |
Mooi verslag, leuk om te lezen en goed dat je je toegangskaartjes in ieder geval digitaal bij je had.
En: gelukkig rijden de Amsterdamse metro's ook hele stukken bóven de grond :-)
| 10:06 |
Dank je wel en ik was zeker blij dat ik ze terug kon vinden in de mail. Zou echt zuur geweest zijn. Dan hadden we € 15,00 per persoon moeten betalen............. Gelukkig ging het grootste stuk inderdaad boven de grond, weet ook niet hoe ik aan die angst kom, maar zou er wel vanaf willen. Het is niet dat ik het weiger te doen, maar voel me gewoon niet prettig dan.
| 21:16 |
Leuk verslag, leuke dag, keileuke foto van jou, dikke middelvinger naar de acnes.
| 10:01 |
Dank je wel en precies, een hele dikke middelvinger naar de acnes haha
| 10:02 |
;)
| 10:18 |
Leuk verslag, Hoofddorp, Amsterdam, geef je een seintje als je Haarlem bezoekt?
| 09:52 |
Hahaha, zal ik zeker doen als ik Haarlem bezoek. Hoofddorp ben ik pas geweest, maar gewoon met de auto hoor. Haarlem ben ik volgens mij nog nooit geweest.........
| 09:53 |
Ik weet dat je in Hoofddorp was, vandaar.
| 10:01 |
Oh ja, natuurlijk haha ;)
| 10:02 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen