Diaantjes terugblik op 2018


Sorry bij voorbaat, ik kon hem gewoon niet korter maken hahaha

 

Januari

Mijn jaar begon helaas niet goed. Op de 75e verjaardag van mijn vader, moest mijn schoondochter onverwachts vechten voor haar leven. Moesten we er zijn voor mijn zoon en hopen op een wonder. Gelukkig bestaan wonderen, want ze heeft zich er doorheen geslagen. Wat een vechtlust heeft deze mooie jonge vrouw. Haar strijd is (nog) niet voorbij, maar ze gaat het redden, dat vertrouwen heb ik gelukkig nu! Ook liefde in deze maand, want mijn dochter kreeg een relatie met een geweldig lieve jongeman. Nu dus bijna 1 jaar saampjes en nog altijd erg gelukkig!

Februari

De maand waarin mijn bestie jarig is. Ook de maand waarin ik weer startte met behandelingen voor mijn buikpijn. Opgeven is nooit een optie geweest, maar ik zag het niet zo meer zitten. De behandelingen sloegen niet of maar heel kort aan. Toch ging ik er weer voor, want ik wilde winnen! Ook de maand dat ik naar de 3e film ging van 50 Shades en ik heb er van genoten. Ook de maand dat ik een ontmoeting had met Christel, ons Encaustic art Yoorsiaantje. Zij verraste me met een bezoekje tijdens mijn verkoopavond t.b.v. de Roparun bij de Shoeby Fashion in Hoofddorp.

Maart

Ook een maand die vooral bestond uit behandelingen voor mijn buikpijn. Toch ook tijd voor ontspanning en ging ik iets vaker naar de voetzoolreflex therapie. Eventjes alles loslaten, dat lukt me daar altijd goed. Tevens deed ik een rommelmarkt en dat was best heel erg leuk. Dat ga ik zeker het komende jaar nog eens doen. Nog veel te veel spullen waar ik niks mee doe en wellicht iemand anders heel blij mee kan zijn.

April

De maand dat mijn allerliefste mannetje jarig is! We vieren het meestal klein en zo ook dit jaar. Met de juiste mensen om ons heen, maar vooral ons gezinnetje. Ook de maand dat ik 2 Yoorsiaantjes ging ontmoeten. Zo ging mijn autootje eerst richting Limburg, want daar woont onze Ingrid. Je weet wel, van al die goede tips. Dat was een geweldig leuke dag en ga ik ook dit jaar zeker nog eens heen. Ook reed mijn autootje richting zee, want daar woont Christel. Heerlijk even uitwaaien, dat doet me altijd zo goed. Toch had ik deze maand ook een ander soort ontmoeting met een Yoorsiaantje, want ik mocht van Sonja een hele eerste Reiki behandeling ontvangen. Dat is het mooie van Reiki, dat kan op afstand en het was echt amazing wat zij voelde bij mij en hoe perfect dit allemaal klopte. Laat ik ook niet vergeten dat ik deze maand met mijn bestie naar de Bee Gees ging. Niet de echte, maar als je ogen dicht deed, zou je bijna denken dat het wel zo was.

Mei

De maand die vooral voor mij op gezondheidsgebied een openbaring was. Zoekend naar mijn weg naar een pijnvrij leven, besloot ik toch het advies ter harte te nemen om een osteopaat te gaan bezoeken. Ik kan nu alleen maar zeggen, had ik dat maar 3 jaar eerder gedaan. Het is echter gelopen zoals het gelopen is en ik kan het niet veranderen. Nu ik dit schrijf en dan bedenk dat het pas 7 maanden geleden is en dan wetende hoe goed het nu met me gaat. Al vaker schreef ik daarover en ik ben er nog steeds zo blij mee. Alles weer kunnen!

Juni

Wederom een heftige maand, want deze maand moest mijn schoondochter voor de 2e keer geopereerd worden. Nu kreeg ze een stent naar haar hals, een bypass naar haar linkerarm en een stent onder haar hart tot aan het middenrif ongeveer. Helaas kreeg een longontsteking erbij en heeft het herstel deze keer heel lang geduurd, maar zoals in januari bleef ze gelukkig een vechtertje. Wat ben ik enorm trots op haar. Ook leuke dingen in juni, want ik ontmoete Enrique. Geweldig leuk was dat, want wij denken namelijk samen heel veel hetzelfde. We zijn beide kreeft van sterrenbeeld, maar ik ben wel 10 jaar ouder haha. Ook Christel zag ik weer in juni, want de zee heeft toch voor mij iets magisch en het is gewoon ook erg gezellig bij Christel. Deze keer kookte ze voor mij en ik heb gesmuld.

Juli

Dit was absoluut een mooie maand. Natuurlijk mocht ik een jaartje ouder worden, maar vond ik ook een geweldige leuke nieuwe baan. Op vakantie zijn en dan dit nieuws horen, was echt geweldig. Samen met mijn mannetje heb ik Brussel, Gent en Brugge wat beter ontdekt. Helaas minder gezien als gewenst, maar het was een enorm hete zomer en wandelen was niet echt lekker nu. Iets eerder naar huis gegaan en daar lekker genoten in de schaduw en van een koelere jacuzzi. Die heeft deze zomer ook echt overuren gemaakt. Met mijn mannetje, bestie en vrienden heerlijke zomeravonden gehad. Genoten van een drankje, veel BBQ’s en uren in die jacuzzi.

Augustus

Eindelijk was het zover en ging ik starten bij mijn nieuwe werkgever. Een hele drukke, maar super leuke nieuwe baan. Heel erg de drukte onderschat, maar ik heb inmiddels mijn weg daar redelijk in gevonden. Ook de maand dat mijn schoondochter haar verjaardag mocht vieren en na de slechte start van het jaar, was dit geweldig!

September

Dit is de maand dat mijn kinderen geboren zijn. Mijn zoon op 15 september en mijn dochter op 5 september. Ook de maand dat de “moment4her” dag plaats vond. Drie prachtige vrouwen die voor 1 dag helemaal in het zonnetje gezet werden. Helaas hebben we vorige week afscheid moeten nemen van 1 van deze kanjers…. Mijn schoondochter kreeg een controle CT-scan en alles zag er gelukkig goed uit. Ze hoeft pas in maart terug om te beoordelen hoe het met de aorta in haar buik gaat, want dat stukje is nog niet geopereerd en ik hoop dat dat nog even kan wachten. Even een jaartje rust zou haar zeker goed doen.

Oktober

De maand dat mijn dochter eindelijk haar propedeuse in ontvangst mocht nemen. Wat ben ik trots op haar! Een jonge, mooie en heel zelfstandige vrouw die weet wat ze wil. Ze gaat verloskundige worden en een hele goede ook! Wat ik ook deed was deze maand eindelijk het sporten weer op gaan pakken. Een nieuwe sportschool in mijn dorpje, bood eindelijk mogelijkheden voor mij. Een luxe sportschool, maar wel met de juiste begeleiding. Ik ga er zo’n 3 keer per week heen en het voelt geweldig!

November

De maand van knopen doorhakken, want deze maand besloot ik om te gaan stoppen met Diaantjes Creaties in de huidige vorm. Iets wat me veel moeite koste, maar wel nodig was. Inmiddels loopt de uitverkoop van alle spulletjes en kan ik nog 1 keer een mooi bedrag doneren. Yoorspunten zal ik blijven doneren overigens en voor Hair4Her blijven fungeren als vrijwilligster ook. Ook was november voor mij even heel confronterend toen ik extra onderzoek nodig bleek te hebben na mijn mammografie. Gelukkig “vals alarm” en kon ik opgelucht de decembermaand tegemoet gaan. Ook iets goed gedaan, want deze maand was eindelijk het “moment4youth” weekend. Geweldig om jongeren te zien genieten en eventjes hun ziekte te mogen “vergeten”.

December

De laatste maand van het jaar, een maand die in het teken van kerstmis en het nieuwe jaar staat. De kerstboom wordt gezet en plannen gemaakt voor samenzijn met de dierbaren. Verdriet bij mijn schoondochter die nu alles langzaam herinnert van het drama van januari. In tranen komt vertellen niet mee te kunnen gaan naar het restaurant. Natuurlijk een goede oplossing daarvoor gezocht, want haar geluk staat voor mij voorop. Op de valreep ook nog iets gedaan voor Hair4Her, want we kregen echt last minute de mogelijkheid om te collecteren bij de Gelredom. Toch blijft de decembermaand voor mij een dingetje en breekt ergens altijd even mijn hartje en komen er tranen. Soms rond de kerst, maar soms ook tussen kerst en nieuwjaar. Tja, dan laat ik de tranen er zijn en besluit ik een jaaroverzicht te maken. Die emoties komen toch vooral voort uit het afgelopen jaar. Ik kan het niet goed plaatsen, maar tranen horen er blijkbaar voor mij bij in december. Voel ik me even alles behalve gelukkig……….. maar Diaantje herpakt zich en gaat natuurlijk verder. Het leven is te mooi om verdrietig te zijn en ik ga vooral genieten van al het moois wat 2019 gaat brengen. Dat is iets waar ik absoluut in geloof, want elk jaar brengt heel veel moois!

 

Dit was mijn jaar in “vogelvlucht” al is het wel een lange vlucht geworden haha. Dank je wel allemaal voor een geweldig mooi jaar, want wat geniet ik van alles op Yoors. De vriendschappen, het begrip voor elkaar en de lieve berichtjes die ik vaak mag ontvangen.