×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


Een nachtmerrie..... update 21-01-2018 GOED NIEUWS

Een nachtmerrie..... update 21-01-2018 GOED NIEUWS


Update onderaan deze blog!

Dit is een blog waarin ik zelf vertel wat er woensdag gebeurt is. Ik ben Ingrid dankbaar voor het plaatsen van een bericht en ik heb al jullie reacties daarop gelezen. Ze waren allen hartverwarmend. Ik zal nog steeds minimaal aanwezig zijn en deze blog regelmatig updaten. Voorlopig even geen andere blogs, tot ik daar zelf weer de behoefte aan heb.

Woensdag 10 januari, op de 75e verjaardag van mijn vader, krijg ik rond 13.00 uur een telefoontje van mijn dochter. Zij verteld mij dat mijn schoondochter met spoed naar het ziekenhuis is gebracht met vermoedelijk hart problemen. Iets na 15.00 uur krijg ik een telefoontje van mijn zoon. Mijn schoondochter vecht op dat moment voor haar leven op de OK. Hieronder hoe het begon.

Woensdag ochtend is mijn schoondochter nog gewoon naar de huisarts geweest op de fiets notabene. Niet voor de klachten die zij later kreeg. Thuis werd ze namelijk steeds beroerder, kreeg pijn in haar kaken en rug. Ook deed haar rechterbeen heel veel pijn. Ze heeft de huisarts gebeld, maar de assistente zei haar dat het waarschijnlijk een griepje was en ze maar een paracetamol moest innemen. Ze belt haar moeder en die belt ook naar de huisarts. Wederom wordt ze niet serieus genomen. Ze besluit om naar haar dochter toe te gaan en treft een asgrauwe dochter aan en belt direct de huisarts met het verzoek om een ambulance. Niet beseffend dat ze dat zelf ook meteen had mogen doen. Gelukkig wist ze de huisarts te overtuigen en kwam de ambulance heel snel. Die zagen direct dat het goed mis was en mijn schoondochter werd direct naar het ziekenhuis in Den Bosch gebracht. Daar bleek na een CT scan dat ze daar niet geholpen kon worden en is ze met spoed naar het UMC gebracht. In de ambulance is ze al OK klaar gemaakt en in Utrecht stond het OK team al klaar. Bij mijn schoondochter was de aorta vanaf de hals tot aan haar dijbeen gescheurd. We hoorde later, dat als ze een half uur later gearriveerd was, ze dit niet overleefd zou hebben.

Na het telefoontje van mijn zoon, zijn mijn man en ik direct in de auto gestapt en naar Utrecht gereden. Daar begon een voor ons zenuwslopende nacht. Om 01.30 uur kwam het verlossende telefoontje van de chirurg dat de operatie achter de rug was en hij zou zo bij ons langskomen om te vertellen wat er gedaan is.

Mijn schoondochter heeft nu een prothese aorta boven het hart. In de buik moet ook nog iets aan de aorta gedaan worden, maar dat is voor later. Op dit moment geen levensbedreigende factor, maar mocht dit veranderen, dan zal ze direct geopereerd gaan worden. Om 03.00 uur mochten we eindelijk haar zien op de IC en wat was dat schrikken. Daar ligt een jonge vrouw van 27 jaar, voor mij nauwelijks herkenbaar. Het beeld daarvan krijg ik ook niet meer van mijn netvlies af. Om 04.00 uur besluiten we naar huis te gaan om toch ook wat rust te krijgen. Mijn zoon en de moeder van mijn schoondochter blijven slapen in de familie kamer.

Ik heb een uurtje in bed gelegen, maar ik kon niet slapen en de tranen bleven maar komen. Dit was zoiets onwerkelijks, zo verschrikkelijk om mee te moeten maken. We zijn al vroeg weer terug naar Utrecht gegaan en daar kregen we te horen dat mijn schoondochter terug naar de OK zou gaan, want op de CT was iets te zien wat leek op een kleine scheur. Dus weer een harde klap. Gelukkig bleek dit niet zo te zijn en is alles schoongespoeld en weer gesloten.

We krijgen daarna langzaam af en toe contact met haar, want ze gaan haar af en toe wakker maken. Mijn schoondochter is een ontzettende bikkel en een vechter, want tot onze grote verbazing mocht uiteindelijk gisteren avond ook de beademing er al af. Nu kon ze ook een beetje praten, wel behoorlijk onder invloed van de morfine, maar toch verstaanbaar. We gaan om 20.00 uur naar huis met een geruster hart en ik heb ook eindelijk kunnen slapen thuis.

Vanmorgen, vrijdag 12 januari, krijgen we een grote verrassing als we aankomen op de IC. Het gaat zo goed met mijn schoondochter, dat ze al naar de medium care mag. Daar is ze rond 12.00 uur heen gebracht en het gaat gelukkig nog steeds heel goed. We hebben nog een lange weg te gaan, maar dit gaat boven verwachting nu heel goed. We moesten rekening houden met een maand in Utrecht, maar als dit zich zo blijft voortzetten, kan ze wellicht al sneller naar het ziekenhuis in Den Bosch. Dit is nog onzeker, maar we hebben goede hoop.

Mijn schoondochter heeft Ehlers Danlos type 3 en vaatproblemen zijn een voorkomend probleem binnen dit ziektebeeld. Gezien haar leeftijd, was ze nog niet daarvoor onder controle.......

Voor nu verder geen veranderingen meer. Mijn zoon gaat vannacht thuis slapen, want op de medium care is het niet gebruikelijk dat partners blijven slapen. Ik zal deze blog regelmatig updaten, maar verder voorlopig dus niet reageren op andere blogs en ook zelf geen blogs plaatsen. Wellicht na het weekend weer, maar voor nu ben ik ook erg moe en mijn eigen lijf is ook heel heftig aan het protesteren. Ik zal af en toe jullie reacties hier lezen en beantwoorden, voorzover ik daar op dat moment behoefte aan heb en kan. Morgen is het feest voor mijn vader en ik wil daar wel bij zijn, dus ik moet nu even mijn rust nemen. Aan het einde van de middag weer naar Utrecht om bij mijn schoondochter en zoon te kunnen zijn.

Dank je wel allemaal voor jullie Yoors vriendschap en de steun die ik van jullie mag ontvangen.

Liefs Diaantje xxx

Update 13-1-2018

Mijn schoondochter verbaast op dit moment niet alleen ons, maar ook het voltallige personeel van het UMC. Gisteren middag helemaal geweldig dat ze naar de Medium Care mocht en vanmiddag is ze naar de Cardio afdeling gegaan. Ze heeft nog wel een klein kastje bij haar bed voor de hartslag etc., maar de grote toeters en bellen zijn nu niet meer nodig. Maandag komt de fysio aan bed en er komt een maatschappelijk werkster om te praten. Heel goed dat ze dit zo oppakken in het UMC, want ze is nog heel jong en om dan al zoiets heftigs mee te moeten maken.......... Vooralsnog zijn we dus allemaal helemaal blij met zoals het nu gaat.

Helaas gaat het met mij wat minder goed en heb ik heel veel pijn van mijn ACNES. De slopende tijd en stress gaat nu ook daarin parten spelen. Ik neem iets meer rust en ga op tijd naar bed, want ik ben nog steeds doodmoe. Gelukkig donderdag de proefblokkade in mijn rug en ik hoop dat het goed gaat werken. Morgen gaan we bewust ook niet naar Utrecht, zodat ik even volledig tot mijzelf kan komen. Maandag ga ik wel weer, tenminste dat is wel de bedoeling. Het is nog maar 4 dagen geleden, maar wat hakt dit erin. Vanmorgen toch wel genoten bij mijn vader, wilde niet het feest van zijn 75e verjaardag missen. Die vergeten we ook nooit meer, want dat was de dag dat deze nachtmerrie plaats vond. Ook besloot de vader van mijn schoonzusje op 10 januari te overlijden, niet onverwacht overigens, maar toch wel ook op die dag.........

Zo lekker mijn bedje in en er komt vanzelf weer een update.

Liefs Diaantje xxx

Update 16-01-2018

Ik ben zo blij dat ik wederom een positieve update kan plaatsen, want het gaat echt heel goed met mijn schoondochter. Ze is nog steeds verbonden met een klein cardio kastje, maar mag inmiddels al uit bed. Gisteren is er een maatschappelijk werkster geweest en dat was een fijn gesprek. Ik mocht erbij zijn op vezoek van mijn schoondochter. Haar moeder is dusdanig overbezorgd dat mijn schoondochter daar last van heeft. Gelukkig is dit goed besproken nu en krijgt ze dus ook begeleiding om daar mee om te gaan. Ze krijgt donderdag een CT scan en als die goed is, mag ze waarschijnlijk 22 januari al naar huis, misschien zelfs nog voor het weekend. Ligt allemaal aan hoe het blijft gaan natuurlijk. Ze gaat thuiszorg krijgen en blijft verder onder behandeling in het UMC voor haar hart, vindt ze zelf fijner en heeft ze graag een ritje naar Utrecht voor over. Haar leventje zal drastisch gaan veranderen, maar we zijn zo blij dat ze nog bij ons is. Alle gebedjes en kaarsjes hebben daar zeker aan bijgedragen, maar vooral haar vechtlust! Ik zal deze blog nog 1 keer updaten als ze inderdaad thuis is. We gaan verder en ook al zal dat nog heel veel trubbels geven, we zijn voor nu erg postief.

Nogmaals dank je wel voor de warmte die ik hier van jullie mag ontvangen.

Liefs Diaantje xxx

Update 18-01-2018 slecht nieuws

In eerdere berichten vertelde ik dat mijn schoondochter waarschijnlijk vrijdag naar huis toe mocht en om 17.30 uur kreeg ik vandaag een blije schoondochter aan de lijn. Ze mocht inderdaad naar huis had de vaatchirurg gezegd. Helaas heeft hij dit gemeld, zonder dat er overleg is geweest met de cardioloog. Die heeft namelijk de CT scan ook bekeken en zag vocht bij het hart. Dit is niet goed. Morgen krijgt ze dus aanvullende onderzoeken. Mijn zoon mocht daar blijven slapen vannacht, zodat hij er direct bij is morgenochtend. Ook krijgt ze nu een ander bed, want door haar Ehlers Danlos heeft ze veel pijn in haar rug en slaapt ze niet fijn. Ze krijgt voor vannacht een slaaptabletje, want ze was behoorlijk overstuur toen ik haar net sprak. Niet het bericht wat ik nog had verwacht te horen...........

We geven niet op en ook zij beseft dat het beter is. We blijven vechten en hopen op een goede afloop. Nog eventjes spannend dus....... Ik hoop dat mijn volgende update positiever is!

Liefs Diaantje xxx

Update 21-01-2018 GOED NIEUWS

Vanmorgen nog op bezoek geweest bij mijn schoondochter in Utrecht. Ze voelde zich goed en zat vol spanning te wachten tot ze weer een echo zou krijgen. Ze heeft vrijdag een drain gekregen voor het vocht in het hartzakje en ze mocht pas naar huis als daar geen vocht meer zou zitten. Gisteren zat er nog teveel, dus helaas niet naar huis. Toen mijn man en ik net daar weg waren, kreeg ze de echo. We hadden nog een verjaardag vanmiddag van een neefje die 16 werd en we stonden net daar voor de deur, toen mijn zoon belde. Hij had ontzettend goed nieuws, want mijn schoondochter mocht vandaag om 17.00 uur dan eindelijk naar huis. Ze moet de komende week terug voor nog een extra echo ter controle, want ze weten nog niet wat de oorzaak van het vocht is en of het dus terug kan komen. Verder krijgt ze elke 3 maanden voorlopig een CT en bij pijn in haar rechter kuit en/of voet, moet ze direct contact opnemen met het ziekenhuis. Dit i.v.m. de buikaorta die dan wellicht met spoed geopereerd moet worden. Voorlopig hoeft dit nog niet, maar wordt dus goed onder controle gehouden. Ze gaat een lang revalidatie traject tegemoet en we moeten vol spanning het DNA onderzoek afwachten. Dat duurt helaas 3 maanden, maar dan weten we zeker of ze toch het vaattype heeft van Ehlers Danlos. Vroeger was dat type 4, maar onlangs zijn de benamingen veranderd.

Voor nu ontzettend blij en opgelucht dat ze eindelijk thuis is. Ik heb jullie al vaak bedankt, maar bij deze wil ik nogmaals iedereen bedanken voor de hartverwarmende steun die ik van jullie mocht ontvangen. Wat is Yoors toch ongeloof geweldig. Zoveel lieve mensen hier. Bedankt voor alle kaarsjes en gebedjes. We zijn er nog lang niet, maar stap 1 is gedaan. Ze is veilig thuis bij haar man, mijn topper van een zoon! Trots op zijn kracht en liefde voor zijn vrouw. Heel jong getrouwd, maar zo'n liefdevol huwelijk al ruim 2 jaar! Dat mag van mij nog heel lang duren.

Liefs Diaantje xxx
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties