×

Yoors


Inloggen
×

YoorsGenieten aan zee!

Genieten aan zee!


Toen ik een tijdje terug eventjes behoorlijk met mijzelf in de knoei zat, bood Encaustichris spontaan aan om een dagje naar zee te komen. Ik had haar al eerder ontmoet tijdens een VIP koop avond bij Shoeby Fashion, waar ik voor Stichting Roparun mijn creaties mocht verkopen. We hadden toen een leuke klik, dus ik hoefde niet lang na te denken om in te gaan op haar aanbod. De zee werkt voor mij ontspannend en dat heb ik momenteel heel erg nodig.

De datum hadden we al snel vast gezet en toen konden we nog niet voorzien hoe het weer zou zijn. Wat hadden we de perfecte dag uitgekozen, want afgelopen donderdag 19 april, was het een prachtige zonnige dag! Ik had even kleding stress, want ik bleek nauwelijks nog iets te passen van mijn zomercollectie van vorig jaar haha. Nieuw rokje gekocht dus maar en gelukkig paste er nog wel wat topjes.

Gewapend met zonnebrandcreme en heel veel goede zin, ging ik met mijn altootje op pad. Ik kon gelukkig goed doorrijden, want ik reed niet tijdens de spits. Na een uur en een kwartier rijden, stond ik bij haar voor de deur. Ik had een klein kadootje meegenomen en we zijn eerst lekker in haar tuin iets gaan drinken. Heerlijk was het daar! 

Toch gingen we natuurlijk richting zee, want daar was ik tenslotte voor gekomen. Maar eerst gingen we in de buurt een heerlijk ijsje eten. Aan de hand van onderstaande foto's vertel ik meer over deze dag. 

Het was moeilijk kiezen, want ze hadden daar echt een enorme keuze in smaken.

Ik koos voor het gemak een bakje, knoeit net effe wat minder haha.

De smaken waren, chocolade, hazelnoot en mergpijpjes ijs. Natuurlijk een dikke dot slagroom er bovenop!

Vandaag gingen we niet lijnen, niet dat ik dat nog doe, maar ik let normaal wel goed op wat ik eet. Ik had mijn Acnes thuis gelaten en dus mijn verantwoorde eetmodus ook! 

Zeg nou zelf, dit ziet er toch lekker uit! 

Tja, daar sta ik dan. Lekker met mijn voetjes in het water. Het was niet eens koud. Tasje voor de schepjes standby natuurlijk. 

Ik had namelijk eerder die ochtend in mijn Mesostichon verteld dat ik schelpen ging zoeken.

Ik heb er heel veel gevonden, maar die gaan jullie op een later tijdstip nog zien. 

Buiten schelpen, vonden we ook heel veel krabbetjes. Dit is denk ik wel de allermooiste foto die Encautichris daarvan gemaakt heeft. 

Al deze foto's zijn namelijk door haar gemaakt of in ieder geval met haar fototoestel. 

Trots laat Encaustichris hier een krabbetje zien en natuurlijk maakte ik deze foto met haar camera. 

Heel trots laat ik er ook ééntje zien en hij kreeg van mij de naam Karel. Vraag me niet waarom.

Tja, ik hou wel van een beetje gek doen, dus ik deed alsof ik Karel op wilde eten. Natuurlijk heb ik Karel na deze foto netjes terug in zee gegooid. Hieronder nog wat losse foto's van wat wij gevonden hebben.

Een selfie mag natuurlijk niet ontbreken. Het mag duidelijk zijn dat we enorm genoten hebben en heel veel gelachen. 

Als afsluiting lekker eten en ja, dan moet je toch even goed de kaart lezen en heel serieus hahaha. 

Het werd een varkenshaas met sate, kroepoek en frietjes. Het was erg lekker! 

Ik kan terugkijken op een geweldige dag, niet wetende dat ik hem eigenlijk daags erna al weer heel goed zou kunnen gebruiken....... Binnenkort dus nog maar een keertje overdoen en dan laat ik ook de Acnes weer thuis. Op advies van iemand had ik die bij wijze van spreken in een potje gedaan en de deksel heel goed dicht gedaan. Dan blijkt dus maar ook hoe ontspannend voor mij de zee werkt, want ik heb die dag niet of nauwelijks pijn gehad. Het laatste stuk over het strand naar het restaurant, toen pas moest ik zeggen dat ik blij zou zijn als ik kon gaan zitten. Al met al dus absoluut voor herhaling vatbaar. Ik was die avond om 23.00 uur thuis, kapot, maar zo voldaan! 

In korte tijd nu twee ontmoetingen met geweldige Yoorsiaantjes gehad, want nog maar een week geleden mocht ik Ingrid voor het eerst ontmoeten. Er zullen beslist nog meerdere ontmoetingen volgen, want oh wat heb ik hier heel veel leuke, lieve en hartelijke mensen virtueel ontmoet. 

Who's next? 


signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!