Gezellig uit eten?

Gezellig uit eten?


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Gisteren avond ben ik samen met mijn man gezellig uit eten geweest. Samen alvast zijn verjaardag vieren, want morgen is hij jarig. 

We gingen naar ons favoriete restaurant in Rosmalen en dat is Texas eet en geniet. Een restaurant met een ontzettend goede keuken en een "all you can eat" concept. Je placemat is de kaart en je mag zelf bepalen wat en hoeveel je eet, maar wel telkens maar 1 gerecht. Het zijn grotere porties overigens als tapas. Je krijgt genoeg tijd tussendoor om alles ook wat te laten zakken, maar je hoeft ook niet te verhongeren. Ideaal voor ons. 

Wat ons gisteren ineens opviel, was dat het merendeel van de gasten niet zo gezellig samen zaten als wij. Peter en ik hadden genoeg te praten, we hebben vooral ook veel gelachen en genoten van het eten. 

Wat was er dan anders bij de andere gasten? Ze zaten allemaal tussendoor steeds in hun mobiele telefoon! Je ziet het overal en ik vraag me dan toch echt serieus af of ze elkaar dan echt niks te zeggen hebben. Kun je dan niet beter gewoon thuis eten? Waarom "gezellig" naar een restaurant om vooral bezig te zijn met je telefoon?

Het was voor ons o.a. een reden om steeds weer te lachen. Peter kon zo met zijn ogen draaien en dan wist al ik weer genoeg. Wij laten onze telefoon waar hij hoort, in de tas of broekzak. Geluid uit! Mocht er een reden zijn om toch standby te moeten zijn, dan zal hij misschien op tafel liggen, maar ook dan zonder geluid aan. Bijvoorbeeld bij een ernstig ziek familielid, maar eigenlijk zou ik in die situatie waarschijnlijk ook niet eens gezellig uit eten willen gaan.

Wat doe jij in het restaurant? Laat je je telefoon weg of zit je ook steeds erop te staren? 

bron header: Pixabay 

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (25 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Verstandig en wel zo gezellig... t contact kan nu doorwerken en mooi blijven
| 09:02 |
Precies, wij houden echt contact en niet via dat schermpje ;) 
| 09:06 |
Gelukkig hebben we zelf in de hand hoe we ermee omgaan, letterlijk Haha.
| 07:59 |
Hahaha inderdaad, letterlijk 😉
| 08:07 |
Alleen die gsm is nog belangrijk. We hebben honderden social friends, maar hoe veel real friends hebben we nog?
| 17:41 |
Precies, we denken dat we veel vrienden hebben, maar via FB etc. zijn vooral kennissen en geen vrienden. Echte vrienden zie je in real life, maar ook dat wordt vaak veel minder. Bellen doen we al nauwelijks, want alles gaat tegenwoordig via Whatsapp, daar betrap ik mijzelf ook wel op hoor. Mijn beste vriendin heeft nergens een account, dus met haar moet ik wel real contact hebben haha en dat is ook zoals het hoort. 
| 20:41 |
Ik zet hem op zachtjes en in mijn jaszak, die hangt hier meestal aan de stoel, geen garderobes.
Als er iets in de lucht hangt en ik wordt gebeld kijk ik wie het is, 99 van de 100 keer kan ik die later op de avond terug bellen.
Vrienden weten dat ik dat doe, als het dringend is bellen ze een paar keer achter elkaar.
| 14:32 |
Ja, dat is ook een goede oplossing inderdaad. Als het heel dringend is blijven ze zeker wel bellen. 
| 15:53 |
Gelukkig dat jullie konden lachen om de ongezellige mensen. Lekker gegeten?
| 12:17 |
Wij hadden absoluut een gezellige avond en ontzettend lekker gegeten. Is een heel goed restaurant met een vriendelijk prijs! 
| 12:52 |
Gefeliciteerd met manlief! Ik denk er qua mobiel gebruik net zo over, maak wel eens een foto ermee in het restaurant maar niet er op steeds zitten en maar staren.. dan kun je net zo goed thuis gaan eten dan denk ik zelf. Niet dan?
| 11:22 |
Dank je wel en inderdaad, een foto maken is zeker wel goed. Daar zou ik ook geen moeite mee hebben, maar FB checken etc. dat zul je mij nooit zien doen in een restaurant. Zelfs thuis tijdens het eten niet eens haha
| 12:52 |
Precies.. dat is ook wel zo gezellig haha
| 13:34 |
Allereerst van harte gefeliciteerd met je man! Ik gebruik mijn smartphone alleen om te bellen en te sms-en/whatsappen - wat sporadisch gebeurt - en ik speel er wordament op. Maar nooit in gezelschap. Ik ben niet zo geschikt voor een zombie-rol :)
| 10:47 |
Dank je wel en hij is zeker voornamelijk voor bellen etc. Het is een hip nieuwetijds dingetje, maar in gezelschap zit ik zelf graag zonder dat ding haha, leuke benaming een zombie-rol 😉
| 12:51 |
Gefeliciteerd met de verjaardag van jouw man!
Dat staren naar het scherm zie je nu overall. Ik heb bewust voor simpele telefoon gekozen, zonder internet alleen maar om te bellen.
| 09:41 |
Dank je wel en je hebt misschien ook wel groot gelijk. Bellen is de voornaamste factor van een mobiele telefoon. We zijn gewoon verwend met al die moderne snufjes 😉 
| 09:45 |
Ja goh, mensen moeten het zelf weten natuurlijk maar ik snap 't ook niet zo goed. Wel voor degenen die geboren zijn na de (grootschalige) introductie van de mobiel; die weten echt niet beter. (het zou ze wel geleerd kunnen worden) Iedereen moet vooral doen wat hij/zij wil maar wel het geluid uit in het restaurant! Zelf neem ik 'm mee in m'n broekzak (tegen diefstal) en het geluid uit.
| 00:11 |
Iedereen moet dat ook zelf vinden inderdaad en ik zal de laatste zijn die daar iemand op aan zal spreken, tenzij ze bij mij aan tafel zitten haha. Het voelt voor mij een soort van veilig om hem bij te hebben, je kunt tenslotte dan ten alletijde hulpdiensten bellen. Zeker na het gedoe met mijn schoondochter, maar niet om tijdens het eten mijn FB etc. te checken. 
| 09:43 |
Nee, inderdaad. Net als jij heb ik 'm ook altijd bij me voor pech of nood.
| 18:03 |
Zou ik bijna vergeten je te feliciteren met de verjaardag van je man. Bij deze: proficiat!
| 20:09 |
Geeft toch niks joh, maar dank je wel hoor haha. We hebben een leuke dag gehad, nu lekker op de bank en helemaal niks meer. Tja, we worden oud haha
| 20:31 |
bijzonder he ?  ...ik deel je ervaring . Gisteren waren wij uit eten en zat er iemand achter mij die constant op zijn mobiel dan wel zijn horloge zat te kijken. Of dit het spectrum..verveeld.... modern .... of wellicht en echt stoornis is ... geen idee. gelukkig hadden zijn tafelgenoten wel een conversatie..hij maakte er hoe dan ook geen deel van uit (en kennelijk was dat 'normaal' voor de rest van zijn dinergenoten)  . Gelukkig hebben jullie ook genoten.. dubbel zelfs ;-) 
| 18:23 |
Ja, het is denk ik tegenwoordig bijna normaal. Ik ben blij dat wij dat niet nodig hebben en ook zonder dat ding ontzettend kunnen genieten en lachen samen. Zullen we ook altijd blijven doen 😉
| 20:07 |
Vooral (blijven) doen lieverd !
| 00:57 |
Van harte gefeliciteerd met Peter! Ik stoor mij niet aan mensen die op hun mobiel kijken. Ik vind het zelfs wel lekker rustig. Ik stoor mij wel aan rondrennende en blèrende kinderen van anderen, als ik rustig van mijn betaalde eten wil genieten. En er zijn verschillende redenen, waarom mensen uit eten gaan; voor de gezelligheid, om te overleggen (werk, doe ik nog al eens), omdat men geen zin heeft om zelf te koken, etc.
| 17:02 |
Ik stoor me er niet echt aan natuurlijk, wij eten er niet minder lekker door en het is hun "probleem". Het viel ons zaterdag in ieder geval zo duidelijk op, dat we er wel op gingen letten, maar daar dus wel samen echt lol om hadden. Niet dat we dat anders niet gehad zouden hebben. Zakelijk overleg zou anders zijn inderdaad, maar overduidelijk een stel bijvoorbeeld, man en vrouw is toch wel een beetje raar. Dank je wel voor je felicitaties, het was een gezellige dag vandaag. Killing, maar daar was ik wel op voorbereid haha. 
| 20:11 |
Fijn dat je een gezellige dag had vandaag, ondanks dat het vermoeiend voor je was. Het lijkt me inderdaad ook wel lachwekkend, als je om je heen kijkt en je ziet iedereen op een schermpje kijken en je beseft dat jullie de enige zijn die zich bewust zijn van hun omgeving. Lijkt bijna buitenaards ;-)
| 21:47 |
Ja zoiets inderdaad haha, we leken wel echte buitenbeentjes daar 😉 
| 21:50 |
Ik heb even de tijd genomen om dit van een ander standpunt te bekijken en misschien te verklaren/verduidelijken: yoo.rs/lazyblogger/blog/repliek-op-gezellig-uit-eten-1522674899.html?Ysid=69013 😊
| 15:21 |
Gelezen en gereageerd natuurlijk en ik waardeer hem enorm! Leuke discussie die dan zo ontstaat, maar elkaar wel met respect benaderen, daar hou ik wel van! 
| 20:24 |
😃
| 20:57 |
Wij durven weleens op onze gsm te zitten, comfortabele stilte 😉
| 14:43 |
Ik laat de mijne veel thuis liggen. :)
| 13:10 |
Om de één of andere reden zegt mijn mind dat ik hem mee moet nemen, je weet maar nooit wat er kan gebeuren onderweg naar het restaurant. We hebben tegenwoordig de mogelijkheid om ten alle tijde hulpdiensten te kunnen bellen en dat is denk ik wel de belangrijkste reden voor mij om hem mee te nemen. Ben ook wel iets ouder natuurlijk haha
| 20:26 |
Ik word zwaar giemel van die schermpjes tuurders
| 12:54 |
Hahaha, ik stoor me er niet echt aan, tenminste niet als die mensen niet bij mij aan tafel zitten. Het viel ons gewoon ineens heel erg op, dus ja, dan ga je er ook wel veel meer op letten natuurlijk. 
| 20:26 |
Hihihi afgelopen zaterdag gingen wij ook uit eten met de oudste zoon en zijn vriendin. Mijn telefoon lag op tafel omdat dochterlief aan zou sluiten na het eten voor de gin tonic proeverij in het zelfde restaurant. En ja om ons heen waren er veel bezig met hun telefoon. Ik baal daar ook van en soms geeft dat net als bij jou humor bij ons
| 08:36 |
Dan ligt hij daar dus met een duidelijke reden, dat is toch anders. Er zullen absoluut redenen zijn. Als ik een etentje gehad zou hebben ten tijde dat Gab in Utrecht lag, dan had ik hem ook naast me op tafel gehad bijvoorbeeld. Als ik met een stel vrienden uit eten zou gaan en 1 van hen zou steeds op de mobiel kijken, zou ik wel vragen of het echt dringend is. Ik kan en wil niemand verplichtingen opleggen, maar mag wel zeggen dat ik het niet tof vindt. 
| 20:29 |
Tuurlijk mag jij er wat van vinden ook bij een etentje met vrienden
| 22:17 |
Ik ga zelden naar een restaurant. Vroeger al niet omdat je tussen de vele rokers zat die met hun gepaf mij letterlijk de lucht ontnamen. Waarom rokers uit eten gaan was mij net zo'n groot raadsel. Zij ruiken en proeven minder dan niet rokers en zijn altijd met roken bezig. De gezelligheid met rokers is ook erg eenzijdig .. misschien houdt de telefoon het goede gesprek er in? Samen delen/kijken wat ee op het schermpje te zien valt en verder niet hoeven afwassen? Bij een fast food restaurant binnen 5 minuten de boel naar binnen schrokken vind ik ook niet vallen onder gezellig uit eten.
| 06:41 |
Wij gaan niet heel vaak uit eten, maar zo af en toe is dat wel leuk om te doen. We gaan echter wel voor de gezelligheid samen en daar hoort gewoon geen telefoon bij! Ik ben ook wel blij dat er niet meer gerookt mag worden in een restaurant hoor. 
| 07:28 |
Helemaal mee eens anders kun je ook thuis blijven
| 07:21 |
Gefeliciteerd met je man.
En ja als ik ergens op de WiFi kan zoek ik ieder uur even wat op op vinden.nl om punten voor Euroclix te verdienen. Maar dat kost een paar seconde en dan leg ik hem weer weg. Wat ik wel vaak doe is foto's laten zien op mijn smartphone.
| 22:59 |
Dank je wel, ik zou het niet fijn vinden als iemand in mijn gezelschap dat zou doen. Met kerst zijn wij met ons gezin uit eten geweest en toen heb ik ook echt vooraf gezegd, geen telefoons aan tafel. Dat mag thuis niet en daar dus dan ook niet. Ook al zit je dan een uur of 3. Die berichtjes en/of punten wachten wel toch?
| 07:31 |
Dat is het hem nu juist. Je kunt maar 1 punt per uur maken. Maar vaak past het wel in het gesprek wat we voeren, want dan zoek ik iets op wat we ons allemaal afvragen. En berichtjes hoef ik niet te lezen dat kan ook na het etentje. Maar als er geen WiFi is kan ik ook niets hoor. 
| 08:55 |
Een enkele kee check ik mijn berichten dan. Vind het nl. ongezellig.
| 21:48 |
Zelfs dat doe ik niet tijdens het eten haha, maar doe ik thuis ook niet hoor. Zelfs whatsapp bekijk ik niet. Onder de douche of in bad of zo kun je ook niet op dat ding kijken en er gebeurt geen ramp dan haha
| 07:33 |
Dat laatste is heeeel verstandig.
| 10:50 |
Ongezellig, sowieso aan tafel geen mobiel. Leuk samen uit eten. 
| 21:40 |
Heel ongezellig inderdaad en hier thuis ook nooit een mobiel aan tafel. 
| 07:33 |
Grappig! Ik had het er gisteren nog over hoe ongezellig en ongeïnteresseerd het eruit ziet wanneer de mobiele telefoons gewoon op tafel liggen, wanneer je uiteten bent. Ik houd m altijd in mijn tas, vind t niet kunnen! Maar het is echt opvallend bij hoeveel mensen/ koppels dat ding op tafel ligt! Ook een veelvoorkomend tafereel; stelletjes die elkaar niets meer te melden hebben en de hele avond leeg of star de ruimte in staren. Daar schreef ik eens een blog over. Zal m weer eens n keer opsnorren ;-)
| 21:01 |
Het is inderdaad absurd hoe veel mensen dit dus doen. Facebooken etc. tijdens het eten? Blijf dan gewoon thuis is mijn idee. Snor jij je blog maar eens op haha, ben ik wel benieuwd naar hoor 😉
| 21:19 |
Dat thuis tijdens het eten doen vind ik ook niet kunnen
| 06:42 |
Nee, thuis komt hier ook geen telefoon aan tafel. Heel wat ruzie met mijn kids over gehad, maar ze hebben nooit gewonnen. 
| 07:25 |
Die weinige tijd dat mensen nog delen...
| 07:22 |
Ik heb geen smartphone en manlief ook niet. Dus bij ons blijft hij sowieso uit. Is best een voordeel. 
Alvast gefeliciteerd met je man. 
| 20:30 |
Dat komt denk ik niet zo vaak meer voor, dat mensen er geen hebben haha. Dank je wel! 
| 20:31 |
Je weet, ik ben een beetje apart hahaha. 
| 22:01 |
Mijn man en ik zijn even uitzonderlijk als Elisabeth en haar Meneer de Fotograaf: wij hebben er ook geen:)
| 19:39 |
Ik vindt dat echt geweldig! Ik geef toe dat ik echt niet zonder dat ding kan, maar ik kan absoluut wel hem een paar uur negeren. Bijvoorbeeld in de sauna afgelopen vrijdag, dan ligt hij in ons kastje en komt hij pas weer uit als we naar huis gaan. Lekker rustig! 
| 20:02 |
Ik neem hem vaak niet eens mee :-). Alvast een fijne verjaardag!
| 20:22 |
Dat is wellicht nog wel het beste 😉 Dank je wel alvast haha
| 20:29 |
We houden hem meestal mooi in de tas of broekzak.
Fijn dat het gezellig en lekker was!
| 19:47 |
Mooi zo, veel beter toch haha en het is daar echt goed. Ben jij er wel eens geweest? Aanrader hoor hihihi
| 19:49 |
Dat is toch waar vroeger La Prairie zat? Één keer sinds die tijd. Inderdaad prima.
| 19:52 |
Nee, waar vroeger de Soos Satisfaction zat en voorheen een pannenkoek restaurant. Vlakbij de rotonde richting de Griek. Waar La Prairie zat, is nu weer een nieuwe, brasserie Pastis. 
| 19:55 |
Ah, ook de locatie van de Coelenborch ;-). Sinds die tijd ben ik daar niet meer geweest. Dat wordt weer eens tijd dus :-)
| 21:42 |
Yep, die ja haha 
| 07:44 |
wij doen net als jullie uit en in de tas. Wij verbazen ons er ook steeds over zoveel geld uitgeven aan eten en alleen op je foon staren. Gefeliciteerd met je mannetje😘
| 19:45 |
Ja, ik verbaas me er iedere keer weer over en dank je wel 😘
| 19:48 |
zelfs onze kleinkinderen doen het niet als we uit eten zijn. Met een verjaardag of zo de jeugd af en toe ff met elkaar maar over het algemeen in de zak en mee kletsen.
| 23:31 |
Is toch ook het gezelligste! Wij waren zaterdag op een verjaardag en daar hadden ze van die emoticons op stokjes, toen hebben we wel even wat selfies gemaakt natuurlijk haha. Geen berichten lezen dan, maar echt alleen even foto's maken. Eentje staat er vandaag op mijn FB, maar die had je al gezien vannacht 😉
| 07:39 |
ja tuurlijk er zijn dingen die je gewoon ff doet met je foon voor de leut. Ja die op fb was geweldig!!
| 17:46 |
Precies, gewoon even leuk en dan dat ding weer weg. Niks FB of Yoors, maar gezellig samen zijn. 
| 20:00 |
niks fijner dan dat hé.
| 20:04 |
Absoluut ❤️
| 20:05 |
He gelukkig, dan zijn mijn kleinkinderen dus geen exentrieke weirdo's:)
| 19:41 |
Zeker niet, daar mag je zelfs heel trots op zijn! 
| 20:01 |
:)
| 20:06 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen