×

Yoors


Inloggen
×

YoorsHeerlijk genieten aan zee!

Heerlijk genieten aan zee!


Toen Encaustichris, a.k.a. Christel, mij vorige week vroeg “wanneer kom je weer”, had ik mijn antwoord snel klaar. Ik wist dat het deze week beter weer ging worden en zei dus spontaan “volgende week”. Gelukkig was dit mogelijk en vertrok ik gisterenochtend richting “Blijmuiden”.

Het staat er toch echt met grote letters en een mega smiley!

BLIJMUIDEN 

De dag startte heerlijk in haar tuin met een bakje koffie. 

Christel had bedacht dat ik vandaag niet aan de lijn moest denken en ik kreeg een heerlijk wafel met aardbeien. Dat was smullen natuurlijk. 

Een heerlijk begin van een mooie dag. 

Zo leuk ook dat ze een plant in de tuin heeft die “Lady Di” heet en die stond mooi in bloei vandaag. 

Hiernaast zie je deze mooie "Lady Di" en hij is echt prachtig! 


Na de koffie besloten we richting een viskraam te gaan om daar een portie kibbeling te gaan eten als lunch. Dat dit een hele speciale viswinkel is, had ik begrepen, want onze Marie-José is daar al eens geweest met Christel en hebben toen het roken van vis mogen bewonderen. Helaas werd er niet veel gerookt toen wij er waren, behalve in 1 rookkamer, want daar lag heerlijke zalm.

 Deze vishandelaar heeft echter nog een geweldige hobby. Hij verzamelt alles uit de jaren 50 en heeft een waar museum zowat naast zijn viswinkel. Prachtige auto’s, een heuse nagebootste diner en allerlei leuke snufjes. Hij is nog bezig met het nabootsen van een huiskamertje. Geweldig al om te zien en vooral ook de bakelieten platen. Hieronder zal ik d.m.v. foto’s laten zien wat er zo gaaf was. Ik was echt diep onder de indruk van al dit moois en ik heb tevens een kort videofilmpje gemaakt van de jukebox. 

Hieronder, zie je links de originele poster van de aankondiging van het optreden van o.a. Buddy Holly en Ritchie Valens. Helaas bleek later dit hun laatste optreden te zijn geweest. Het vliegtuig waarin zij zaten stortte neer op 3 februari 1959 en alle inzittenden kwamen daarbij om het leven. Die dag staat nu bekend als "The day the music died".

Na het eten van de kibbeling gingen we dan richting strand. Ik kan daar zo van genieten. Het gevoel wat het strand en de zee mij geeft is echt onbeschrijflijk. Ik kom er tot rust en wordt helemaal ontspannen. Als er ooit een droom mag uitkomen, dan is het wonen aan het strand!

We liepen heerlijk langs de kustlijn. Christel op het zand, maar Diaantje natuurlijk lekker met haar voetjes in het water. Dat hoort er voor mij echt bij. Ondertussen druk zoekend naar mooie schelpjes, waar ik eventueel mooie engeltjes van zou kunnen maken. Gelukkig vond vooral Christel er heel veel.

Heel veel mooie schelpjes!

Vooral de dubbele, die dus nog niet los en/of open zijn, zie je heel erg veel aan het strand.

We gingen vooral voor de modelletjes waar ik dan weer schelpen engeltjes van kan maken.

Helaas waren die er niet heel veel, maar we hebben er toch een aantal gevonden. Vooral ook veel met van die soort kratertjes erop. Wat dat precies is, weten we niet! 

Even gek doen in het water en de wind was behoorlijk sterk, want ik moest echt uitkijken dat ik mijn evenwicht niet verloor.

Gelukkig beloofde Christel eerste een foto te maken voor ze me dan zou komen redden hahaha.

Schatje is het toch hè! 

Op een gegeven moment vroeg ik aan Christel of ze van mij een foto in de duinen wilde maken. Dat vond ze geen probleem. Toen we echter richting de duin liepen, viel ons ineens iets op. Het was namelijk redelijk bezet daar met allemaal blote mannen…………. We vroegen ons natuurlijk af of we per ongeluk op het naakt recreatie stuk waren aangekomen, maar wel heel toevallig allemaal mannen! We besloten maar een ander stukje duin op te zoeken voor de foto, want al die blote piemels hoeven er voor mij niet bij hahaha. Het was zeker hilarisch en zeker toen er ook 2 besloten te gaan zwemmen toen wij er langs liepen. Ze gingen het water in, wij waren voorbij en ze kwamen het water weer uit. Wellicht moesten ze even afkoelen.

Er ontstond wel een geweldig idee voor een nieuw 18+ verhaal, dus die kunnen jullie binnenkort ook verwachten!

Gelukkig heeft het strand daar veel duinen, dus er was wel een plekje vrij om een foto te maken. Christel had de smaak echter te pakken en het werd zowaar een mini fotoshoot. Met haar kleine zak cameraatje heeft ze echt hele mooie foto’s gemaakt. Diaantje eventjes in de rol van “beach fotomodel” en nee, niet in bikini! Gewoon een makkelijke korte broek en bloesje. De wind was echter behoorlijk stevig en doordat ik mijn kwebbel niet kan houden, knarste er al snel veel zand in mijn mond. We hebben echt lol gehad tijdens het maken van de foto’s. Hieronder mogen jullie ze bewonderen. 

Tja, dat zand moest natuurlijk wel uit mijn mond, dus besloten we iets te gaan drinken en tevens een lekker ijsje te gaan eten. We vonden een heerlijk plekje op een terras en bestelde een “Dame blanche”. Helaas was er niet veel keus in ijs, maar als je de foto hieronder zo ziet, dan snap je waarom we het niet erg vonden haha. Niet zomaar een schaaltje ijs, maar gewoon een mega groot “soepbord” leek het wel. 

Daarna besloten we weer richting de auto te lopen. We zijn denk ik zo’n uurtje of 3 aan het strand geweest en hebben echt een heel stuk gewandeld. Het gaat echt goed met mijn buik, want ik heb totaal nergens last van gehad. Ik had wel even een baalmomentje, want ik bleek 2 gemiste oproepen te hebben gehad van Q-musiq. Diaantje had namelijk ook een lijstje van 25 nummers ingestuurd voor de foute top 500 en die wordt deze week gespeeld. Bij alle nummers moet je vertellen waarom je die plaatst en dan loop je de kans om gebeld te worden en in de uitzending te komen…….. Ik heb nog snel teruggebeld, maar helaas pech voor mij. Ik bekeek even de playlist op dat moment en ik vermoed dat ze me gebeld hebben m.b.t. het nummer “Het is altijd lente in de ogen van de tandartsassistente”. Ik blijf het een leuk nummer vinden!

Weer bij Christel thuis, zijn we lekker in de tuin nog van het zonnetje gaan genieten en ondertussen was ook de partner van Christel thuis gekomen. Was erg gezellig en uiteindelijk ging Christel een heerlijke maaltijd voorbereiden. Het werd een kip-kerrie maaltijd met rijst en hij was echt heel erg lekker. Daarna nog een lekker toetje chocolade-mouse…………. Tja, de lijn heb ik dus echt niet aan gedacht gisteren haha. Dit soort dagen mogen en horen er ook te zijn. Vandaag gewoon weer even back to basic!

Rond 20.00 uur besloot ik om weer richting huis te gaan, want het is toch wel eventjes rijden. Het was gelukkig niet zo druk meer als op de heenweg. Toen deed ik er 1,5 uur over en naar huis ging in iets meer als een uurtje. Ik kan terugkijken op een geweldige leuke dag met dus ook nog eens inspiratie voor een nieuw 18+ verhaal. Samen met Christel over gebrainstormd en dat was ook wel eens leuk om te doen!

Dit was ook zeker niet de laatste keer dat ik die kant op ging, want eigenlijk zou ze me ook nog wat leren over encaustic-art. Dat doen we dan wel een keer op een dag dat het wat slechter weer is. 

Foto's diner van Diaantje, foto's van de zee door Christel en de separators van Knutseljuf Ede