Heerlijk genieten aan zee!

Heerlijk genieten aan zee!


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Toen Encaustichris, a.k.a. Christel, mij vorige week vroeg “wanneer kom je weer”, had ik mijn antwoord snel klaar. Ik wist dat het deze week beter weer ging worden en zei dus spontaan “volgende week”. Gelukkig was dit mogelijk en vertrok ik gisterenochtend richting “Blijmuiden”.

Het staat er toch echt met grote letters en een mega smiley!

BLIJMUIDEN 

De dag startte heerlijk in haar tuin met een bakje koffie. 

Christel had bedacht dat ik vandaag niet aan de lijn moest denken en ik kreeg een heerlijk wafel met aardbeien. Dat was smullen natuurlijk. 

Een heerlijk begin van een mooie dag. 

Zo leuk ook dat ze een plant in de tuin heeft die “Lady Di” heet en die stond mooi in bloei vandaag. 

Hiernaast zie je deze mooie "Lady Di" en hij is echt prachtig! 


Na de koffie besloten we richting een viskraam te gaan om daar een portie kibbeling te gaan eten als lunch. Dat dit een hele speciale viswinkel is, had ik begrepen, want onze Marie-José is daar al eens geweest met Christel en hebben toen het roken van vis mogen bewonderen. Helaas werd er niet veel gerookt toen wij er waren, behalve in 1 rookkamer, want daar lag heerlijke zalm.

 Deze vishandelaar heeft echter nog een geweldige hobby. Hij verzamelt alles uit de jaren 50 en heeft een waar museum zowat naast zijn viswinkel. Prachtige auto’s, een heuse nagebootste diner en allerlei leuke snufjes. Hij is nog bezig met het nabootsen van een huiskamertje. Geweldig al om te zien en vooral ook de bakelieten platen. Hieronder zal ik d.m.v. foto’s laten zien wat er zo gaaf was. Ik was echt diep onder de indruk van al dit moois en ik heb tevens een kort videofilmpje gemaakt van de jukebox. 

Hieronder, zie je links de originele poster van de aankondiging van het optreden van o.a. Buddy Holly en Ritchie Valens. Helaas bleek later dit hun laatste optreden te zijn geweest. Het vliegtuig waarin zij zaten stortte neer op 3 februari 1959 en alle inzittenden kwamen daarbij om het leven. Die dag staat nu bekend als "The day the music died".

Na het eten van de kibbeling gingen we dan richting strand. Ik kan daar zo van genieten. Het gevoel wat het strand en de zee mij geeft is echt onbeschrijflijk. Ik kom er tot rust en wordt helemaal ontspannen. Als er ooit een droom mag uitkomen, dan is het wonen aan het strand!

We liepen heerlijk langs de kustlijn. Christel op het zand, maar Diaantje natuurlijk lekker met haar voetjes in het water. Dat hoort er voor mij echt bij. Ondertussen druk zoekend naar mooie schelpjes, waar ik eventueel mooie engeltjes van zou kunnen maken. Gelukkig vond vooral Christel er heel veel.

Heel veel mooie schelpjes!

Vooral de dubbele, die dus nog niet los en/of open zijn, zie je heel erg veel aan het strand.

We gingen vooral voor de modelletjes waar ik dan weer schelpen engeltjes van kan maken.

Helaas waren die er niet heel veel, maar we hebben er toch een aantal gevonden. Vooral ook veel met van die soort kratertjes erop. Wat dat precies is, weten we niet! 

Even gek doen in het water en de wind was behoorlijk sterk, want ik moest echt uitkijken dat ik mijn evenwicht niet verloor.

Gelukkig beloofde Christel eerste een foto te maken voor ze me dan zou komen redden hahaha.

Schatje is het toch hè! 

Op een gegeven moment vroeg ik aan Christel of ze van mij een foto in de duinen wilde maken. Dat vond ze geen probleem. Toen we echter richting de duin liepen, viel ons ineens iets op. Het was namelijk redelijk bezet daar met allemaal blote mannen…………. We vroegen ons natuurlijk af of we per ongeluk op het naakt recreatie stuk waren aangekomen, maar wel heel toevallig allemaal mannen! We besloten maar een ander stukje duin op te zoeken voor de foto, want al die blote piemels hoeven er voor mij niet bij hahaha. Het was zeker hilarisch en zeker toen er ook 2 besloten te gaan zwemmen toen wij er langs liepen. Ze gingen het water in, wij waren voorbij en ze kwamen het water weer uit. Wellicht moesten ze even afkoelen.

Er ontstond wel een geweldig idee voor een nieuw 18+ verhaal, dus die kunnen jullie binnenkort ook verwachten!

Gelukkig heeft het strand daar veel duinen, dus er was wel een plekje vrij om een foto te maken. Christel had de smaak echter te pakken en het werd zowaar een mini fotoshoot. Met haar kleine zak cameraatje heeft ze echt hele mooie foto’s gemaakt. Diaantje eventjes in de rol van “beach fotomodel” en nee, niet in bikini! Gewoon een makkelijke korte broek en bloesje. De wind was echter behoorlijk stevig en doordat ik mijn kwebbel niet kan houden, knarste er al snel veel zand in mijn mond. We hebben echt lol gehad tijdens het maken van de foto’s. Hieronder mogen jullie ze bewonderen. 

Tja, dat zand moest natuurlijk wel uit mijn mond, dus besloten we iets te gaan drinken en tevens een lekker ijsje te gaan eten. We vonden een heerlijk plekje op een terras en bestelde een “Dame blanche”. Helaas was er niet veel keus in ijs, maar als je de foto hieronder zo ziet, dan snap je waarom we het niet erg vonden haha. Niet zomaar een schaaltje ijs, maar gewoon een mega groot “soepbord” leek het wel. 

Daarna besloten we weer richting de auto te lopen. We zijn denk ik zo’n uurtje of 3 aan het strand geweest en hebben echt een heel stuk gewandeld. Het gaat echt goed met mijn buik, want ik heb totaal nergens last van gehad. Ik had wel even een baalmomentje, want ik bleek 2 gemiste oproepen te hebben gehad van Q-musiq. Diaantje had namelijk ook een lijstje van 25 nummers ingestuurd voor de foute top 500 en die wordt deze week gespeeld. Bij alle nummers moet je vertellen waarom je die plaatst en dan loop je de kans om gebeld te worden en in de uitzending te komen…….. Ik heb nog snel teruggebeld, maar helaas pech voor mij. Ik bekeek even de playlist op dat moment en ik vermoed dat ze me gebeld hebben m.b.t. het nummer “Het is altijd lente in de ogen van de tandartsassistente”. Ik blijf het een leuk nummer vinden!

Weer bij Christel thuis, zijn we lekker in de tuin nog van het zonnetje gaan genieten en ondertussen was ook de partner van Christel thuis gekomen. Was erg gezellig en uiteindelijk ging Christel een heerlijke maaltijd voorbereiden. Het werd een kip-kerrie maaltijd met rijst en hij was echt heel erg lekker. Daarna nog een lekker toetje chocolade-mouse…………. Tja, de lijn heb ik dus echt niet aan gedacht gisteren haha. Dit soort dagen mogen en horen er ook te zijn. Vandaag gewoon weer even back to basic!

Rond 20.00 uur besloot ik om weer richting huis te gaan, want het is toch wel eventjes rijden. Het was gelukkig niet zo druk meer als op de heenweg. Toen deed ik er 1,5 uur over en naar huis ging in iets meer als een uurtje. Ik kan terugkijken op een geweldige leuke dag met dus ook nog eens inspiratie voor een nieuw 18+ verhaal. Samen met Christel over gebrainstormd en dat was ook wel eens leuk om te doen!

Dit was ook zeker niet de laatste keer dat ik die kant op ging, want eigenlijk zou ze me ook nog wat leren over encaustic-art. Dat doen we dan wel een keer op een dag dat het wat slechter weer is. 

Foto's diner van Diaantje, foto's van de zee door Christel en de separators van Knutseljuf EdeBeoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (14 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Je hebt een heerlijke dag gehad dat is wel duidelijk. Hoop dat je er nog van aan het na genieten bent.
Wat betreft je strand verhaal 18+ zo iets broeit bij mij ook al een tijdje. Maar zal vast anders zijn dan wat jullie hebben verzonnen. Hier broeit ook nog iets over 50 soorten brood. Is ook voor 18+ dan. Ik ga snel verder lezen loop door ons weekje weg wat achter. 🤣
| 11:35 |
Ik heb zeker een heerlijke dag gehad, strand en zee doet me altijd zo goed! Ik ben wel heel benieuwd naar jouw nieuwe 18+ verhaal haha. Ik loop ook achter hoor met lezen, maar het zonnetje wint momenteel toch echt van Yoors 😉
| 12:52 |
Ja en ons weekje weg deed ook nog mee om niet te yoorsen
| 16:04 |
Wat een gezellige dag zeg!
En wat een leuke foto's. 
| 13:26 |
Ja echt zo leuk weer!
| 15:53 |
Wat een leuke dag hebben jullie er van gemaakt! Weer vol avonturen zeg maar, haha! De blote mannen toch maar geschrapt uit het 18+ verhaal? 😉😁
| 02:30 |
Het was zeker heel erg leuk enne..................... er zat toch echt 1 blote man in het 18+ verhaal #Karel 😜
| 06:19 |
Ja, dat is ook zo. ik zat nog teveel aan de dames te denken waarschijnlijk... Karel was natuurlijk de kers op de taart zeg maar...😂
| 01:03 |
Zoiets hahaha 
| 06:56 |
Hihi! 😁
| 02:18 |
Klinkt als een heerlijk vullende dag..  heel herkenbaar strand en zand in je mind. Zouden blote mannen op vrouwen vallen?
| 05:01 |
Het was zeker een heerlijke dag en ja die blote mannen.............. wij snapte het ook niet echt. Net alsof ze wilde dat we hen zagen. Kunnen inderdaad homosexueel geweest zijn, maar is niet per definitie. Ik was er tenslotte ook met een vrouw, we waren alleen niet bloot haha. Kunnen dus net zo goed vrienden geweest zijn, dat bedoel ik. Maakt me ook niet uit, het viel alleen op dat ze precies toen het water in gingen en er heel snel weer uit 😉
| 07:17 |
Bedrijfsuitje of zo?
| 09:47 |
Ja, of gewoon werkoverleg haha, maakt ook helemaal niet uit. Ik kan overal tegen, maar was gewoon erg opvallend! 
| 14:44 |
ik heb ff mee genoten goed?? Heerlijk zo'n dag hoor. 
| 23:13 |
Ja hoor, dat is helemaal goed haha en het was echt heerlijk! 
| 07:04 |
dat proefde ik wel uit je blog. Top!!
| 21:29 |
Wat een mooi verslag van een heel toffe dag! En wat een leuke, spontane foto's van jou!
| 20:53 |
Dank je wel en ja, Christel maakte me gewoon zo aan het lachen en ik was zo relaxed en dat zie je dus in de foto's haha
| 20:55 |
En je hebt de vorige nog niet eens gelezen of niet gereageert in ieder geval haha
| 20:29 |
Mooie foto's, ja je mag gezien worden hoor!! 😊
| 16:25 |
Haha, dank je wel, dat doet me goed ☺️
| 20:08 |
😊👍
| 20:10 |
Volgende 18+ komt zo overigens haha
| 20:11 |
Ook met beeldmateriaal enzo?? 😝😝😝
| 20:24 |
Natuurlijk, maar niet het materiaal dat je verwacht hahaha
| 20:25 |
hoe weet je wat ik verwacht?? hahahaha.... 😁😁
| 20:27 |
Tja................... ik voel dat soort dingen aan hihihi
| 20:28 |
no comment 😂😂😂😂
| 20:30 |
Weer een geslaagde dag met mooie foto’s! Leuk!
| 14:45 |
Zeer geslaagd en dank je wel 😄
| 16:21 |
Dat was een herinnering pm niet snel te vergeten
| 11:43 |
Deze dag gaan we zeker niet snel vergeten, een dag vol belevenissen!
| 13:51 |
Dat was weer een gezellig dagje samen dames!
| 11:40 |
Dat was het zeker en krijgt zeker een vervolg! 
| 13:50 |
Dat was een enerverend, opwindend en inspirerend dagje voor de dames! 😜
| 10:09 |
Ja, het was een hele mooie dag met vele aspecten included hahaha
| 10:56 |
Een mooi dagje, dames!
En er ging heel wat die mondjes in, als ik het zo lees :-)
| 10:04 |
Ja, dat lees je goed hahaha 
| 10:55 |
Wat ontzettend gezellig en leuk allemaal! En die Relaxfoto.... hihi wat zei ik er op FB bij?
| 10:02 |
Precies Relaaaaaaaaaaaaaaaaaaaxed hahahaha
| 10:04 |
hihihihi
| 10:10 |
Hè, wat een nare dag was het 😂😂😂😂😂 knarrrrrŕrrs. Hadden we maar niet zoveel moeten lachen en kleppen 😎☀️💙
| 09:54 |
Ja, was echt heel vervelend 😂😂😂😂😂 Die mondjes van ons ook hahaha 😋
| 09:55 |
🙊😂
| 09:57 |

private lease goedkoop
private lease goedkoop
Fun & Entertainment
prEiffeltoren
prEiffeltoren
Fashion & Lifestyle
Onderzoeken
Food & Drinks
Mosselen sofrito
Mosselen sofrito
Gezondheid & Geest
Vegan haren wassen
Vegan haren wassen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen