Het "moment4youth" weekend, wat was het geweldig!


Zoals jullie weten, had ik het afgelopen weekend iets moois op mijn agenda staan. Ik zou een bijdrage gaan leveren aan het allereerste "moment4youth" weekend wat door Stichting Hair4Her georganiseerd is. 

Hair4Her - een geweldig doel, gesteund door Stichting Roparun

Lees hier wat Hair4Her precies is en doet! 

De planning was dat ik zondag met deze jongeren (18-23 jaar) een creatieve activiteit ging doen en het leek ons leuk om met hen een moodboard te maken. Er stond echter nog een mooie activiteit op de agenda. Eén die afhankelijk was van het weer, namelijk een rondvlucht. 

Hoe gaaf zouden de jongeren dit vinden! 

Helaas was de weersvoorspelling voor zaterdag niet goed en werd aan mij gevraagd of ik die dag al kon komen i.p.v. zondag. Ik had hier rekening mee gehouden en had alles klaar staan.

Helaas was het zondag ook nog slecht weer, maar de jongeren krijgen een terugkom dag in het voorjaar om alsnog de beloofde rondvlucht te maken. 

Ik was mooi op tijd in Teuge, want daar is het slaaphotel gevestigd. 

De jongeren hadden allemaal een eigen slaapkamer en die waren voorzien van alle luxe.

Eventjes de kanker "vergeten" en genieten van alles wat voor hen in petto stond.

Het was een emotioneel weekend, maar wat hebben ze allemaal genoten! 

Vele activiteiten zijn georganiseerd. Zo zijn ze wezen paintballen, hebben ze in een vluchtsimulator gezeten, yogales gehad, kookworkshop gedaan, Djembe workshop, met koeien geknuffeld en ontzettend veel lol gehad samen. Ik heb van al die activiteiten twee collages gemaakt. De foto's zijn via Hair4Her en ik heb toestemming om die te gebruiken. Als verrassing was er ook een Roparun team onverwacht op bezoek gekomen en die slaan een jaar de Roparun over. Namens hun team boden ze nu een cheque aan t.w.v. €1000,00 en dat is een heel welkom bedrag. Dit soort weekenden kosten heel veel geld en alles wordt betaald met sponsorgelden. 

De jongeren hebben daarnaast ook toestemming gegeven voor het gebruiken van foto's waarop hun gezicht zichtbaar is! 

Tja, en natuurlijk willen jullie nu zien wat ik met deze groep geweldige jongelui gedaan heb. In de header is het al zichtbaar, maar ik ga het met foto's iets beter laten zien.

Zoals verteld ging ik met hen een moodboard maken. Een moodboard kan gevuld zijn met vanalles. Dat kunnen foto's zijn, teksten en/of voorwerpen. Dat moodboard kun je vullen met dingen over hoe je je nu voelt, hoe je je toekomst ziet of hoe je graag zou willen dat je toekomst eruit ziet. Het kan je helpen om door te blijven gaan en te vechten. Iets wat deze jongeren allemaal moeten. Het zijn jongeren die allemaal op wat voor manier kanker in hun leven hebben. Dat kan bij zichzelf zijn, maar ook bij directe familie als ouders of broer/zus. Het maakt voor dit blog niet uit om te vertellen wat de beweegredenen per deelnemer was. 

Ik had 2 soorten basis meegenomen. Dat was een metalen rek en een houten rek. Dit houten rek is eigenlijk een deel van een lattenbodem voor een bed. De maat bepaal je zelf, want je knipt het aantal latten eraf die je wilt gebruiken.

Daarnaast had ik gezorgd voor diverse tijdschriften, spreukkaarten, letters, organza, knijpertjes, scharen en lijm. Hieronder een collage die laat zien hoe ze vol enthousiasme aan de slag gingen. 

Dan nu het eindresultaat. Ik heb niet heel goed de tijd gehad om goede foto's te maken, maar ik heb wel steeds tussendoor foto's van bovenaf gemaakt en ik denk dat ik met de komende 9 foto's goed het resultaat laat zien. 

Het was ook voor mij een geweldige ervaring en ik heb genoten van het feit dat ze zo enthousiast waren over de moodboards. Ze hebben allemaal hun eigen verhaal en geen enkel moodboard is hetzelfde. Ik vind ze stuk voor stuk mooi en kan ook totaal niet zeggen dat ik er één mooier vind als de andere. 

Dit is iets wat ik daarom ook heel graag wil blijven doen. Het zien van de lach op de gezichten, maakt het alles waard. Ik moest bijna 100km rijden, want Teuge is niet bepaald om de hoek bij Rosmalen. Toch zou ik het ook zo weer doen!

We hadden zelfs een BN'er onder de jongeren, want Lisanne Spaander was één van de deelneemsters. Wellicht kennen jullie haar zelf geschreven nummer "Vechtersbaas". Een prachtig nummer wat voor velen heel herkenbaar is. Lisanne was natuurlijk dit weekend ook "gewoon" een jongere en samen met de andere 9 deelnemers heeft ze genoten. Omdat het nummer zo goed aansluit bij dit blog, daarom ervoor gekozen om het toe te voegen. Met dit nummer sluit ik ook dit blog en ben ik dankbaar dat ik deel uit mocht maken van dit geweldige weekend!