×

Yoors


Inloggen
Registreren
×

Yoors


het zwanenmeer - charkov opera & ballet theater

het zwanenmeer - charkov opera & ballet theater


Al weken keek ik er naar uit en vandaag was het dan zover. Samen met mijn bestie ging ik naar het Zwanenmeer!

Niet iets wat ik zelf zou uitkiezen, want ik hou meer van de heftige muziek haha. Mijn bestie heeft een bucketlist en dit stond daar op en kan ze nu dus afvinken.

Gelukkig hoefde we er ook niet ver voor weg, want hij speelde in Den Bosch in het Theater aan de Parade.

Ik mocht vandaag vroeger weg van mijn werk, zodat ik thuis even rustig kon omkleden. Daarna met samen naar Den Bosch gegaan en in het centrum heerlijk gegeten bij Picasso. Ik had "spaghetti like hell" en die was echt enorm lekker. Goed begin van de avond dus haha.

We waren op tijd in het theater en hebben daar nog lekker een kopje koffie gedronken en vlak voor 19.00 uur gingen we naar de zaal. Hij was volledig uitverkocht en dat was wel gaaf en een heel gemeleerd publiek.

Ik had echt meer een "upstanding" publiek verwacht, maar echt in alle rangen en standen waren er mensen en ook een paar jonge kinderen. 

Het geheel was inclusief een live orkest en precies om 19.00 uur klonken de eerste noten, maar bleef het doek nog dicht. Spannend dus!

Op het moment dat het doek open gaat, ben je in de ban van dit prachtige ballet. Wij hadden een perfecte plaats en konden heel goed de gezichtsuitdrukkingen zien. Net even wat makkelijker om het goed te snappen, al is het verhaal natuurlijk heel bekend en draait alles om de liefde. 

Het decor is echt heel mooi en de live muziek maakt het allemaal nog mooier!

Heel irritant zijn dan de toeschouwers die vinden dat ze foto's moeten maken en filmen. Bij een concert zeg ik nog ja, maar bij zoiets als het Zwanenmeer doe je dat gewoon niet. Mijn telefoon zat in mijn tas met het geluid uit! Ik heb dus ook geen eigen foto's. Alleen de flyer die ik meegenomen heb en daar zelf een foto van gemaakt. De balletschoenen (spitzen) in de header komen van Pixabay.

Na een uur was er een korte pauze en om 21.15 uur was de voorstelling afgelopen. Ik kan niet anders zeggen als dat het prachtig was! We hebben genoten van alles, inclusief van de mooie billen van de mannelijke dansers haha. Goed gespierd zijn die balletdansers en dat is in die maillotjes goed zichtbaar! 

Ik kan het absoluut iedereen aanraden om een keer naar een ballet voorstelling te gaan. Het is zo ontzettend mooi! 
expand_less

Meest gestemde postsexpand_less

Recente postsexpand_less

Volgersexpand_less

Collecties