×

Yoors


Inloggen
×

YoorsHoe gaat het nu met Diaantje?

Hoe gaat het nu met Diaantje?


Tijd voor een update over mijzelf, want ik krijg steeds vaker vragen daarover. Dus bij deze!

Zoals de meeste weten, ben ik uitbehandeld bij de pijnpoli en wacht ik (nog steeds) op een oproep voor de chirurg. Ik zou hier zelf over kunnen bellen, maar ik heb momenteel geen behoefte aan operaties, dus dat doe ik niet.

Inmiddels ben ik wel twee keer naar de osteopaat geweest en ik moet zeggen dat ik echt al verschil merk. De logica over waarom ik pijn in mijn buik heb, is volgens de osteopaat ook zo anders als die van de chirurg. Juist het steeds weer opnieuw opereren in hetzelfde gebied, is zo slecht! Littekenweefsel op littekenweefsel! Dat zenuwen daar uiteindelijk in bekneld raken  is niet zo gek! Vandaar ook mijn overtuiging om zeker nu, geen vierde operatie aan te gaan. 

Het is niet goed uit te leggen wat hij precies doet, maar ik ga het proberen. Tijdens de eerste afspraak heeft hij mij "gescreend" en ik blijk naast de buikpijn, behoorlijk "scheef" in elkaar te zitten haha. Dus naast het buikprobleem, is er bij mij meer aan de hand. Door zijn handen op bepaalde plekken op mijn lichaam te leggen, zet hij mij recht en maakte hij o.a. het littekenweefsel in mijn buik los. Ik voel hier nauwelijks iets van. Soms reageert je lichaam er wel op, maar meer als zijn handen voel ik vaak niet. Behalve als hij met mijn rug aan de slag gaat, daar heb ik momenteel ook het meeste last van. 

Ik blijf trouw oefenen en ga vanaf de komende week ook weer zwemmen. Volgens de osteopaat de beste beweging om juist het weefsel in mijn buik soepel te houden. Ik mag dit niet overbelasten en ga dus echt één keer per week zwemmen. 

Naast mijn bezoekjes aan de osteopaat, krijg ik sinds kort ook Reiki behandelingen via een Yoorslid. Ook dat doet mij erg goed. Ik merk dat ik beter in mijn vel zit, me rustiger voel en alles beter kan händelen. Ik krijg goede tips en adviezen. Het gaat via een behandeling op afstand. Ik lig gewoon thuis op de bank, dit is wel zo ook afgesproken en ik heb dan een kaarsje branden en een wierookstokje. Ik lig dan ongeveer 5 minuten van te voren al klaar, met mijn ogen dicht, maar voel precies wanneer de behandeling start. Een hele aparte gewaarwording, maar wel heel erg fijn en na de behandeling (15 minuten) voel ik ook als ze klaar is. Wat zij bij mij voelt, kan ik vaak heel goed plaatsen, want ik krijg altijd later die dag feedback.

Met mijn buik gaat het dus momenteel erg goed. Ik heb beduidend veel minder pijn. Dat is voor mijn gevoel dus ook echt tweeledig. Zowel de Reiki als de osteopaat, dragen hier aan bij. Ik zit , ondanks de trubbels met mijn schoondochter, veel beter in mijn vel. Ik merk dat ik steeds meer kan, want ik test natuurlijk wel uit wat ik kan doen. Ik weiger stil op de bank te blijven zitten! Daarom heb ik ook besloten om vanaf maandag weer twee uurtjes te gaan werken. Ook dat niet meteen volledig doen, rustig opbouwen. Dagelijks van 10.00 uur tot 12.00 uur zal ik weer aanwezig zijn op de praktijk en daar balie werkzaamheden verrichten. Rustig opbouwen en dan zie ik wel hoe het loopt. Ik blijf luisteren naar mijn lichaam! 

Er komt een hectische tijd aan op mijn werk, want mijn baas moet een zelfde soort operatie ondergaan als dat mijn schoondochter heeft gehad. Hij heeft echter uitsluitend een buik aneurysma, maar dat is ook behoorlijk ingrijpend. Hij zal op 20 juli daaraan geopereerd worden. Aansluitend is de praktijk drie weken gesloten i.v.m. vakantie, maar daarna zal hij nog een aantal weken afwezig zijn is de voorspelling. Hoe dit daar allemaal gaat lopen, weet ik dus niet. Patiënten worden tijdelijk door een andere tandarts en andere praktijk behandeld. Hoe ik in dat verhaaltje ga passen, weet ik nog niet. Daarnaast ben ik erachter gekomen, dat de praktijk per 1-1-2020 verkocht is. Jammer dat hij dit niet zelf aan mij en mijn collega verteld heeft en wij gaan hierover ook nog met hem in gesprek. Ik weet wel zeker dat ik vanaf die datum werkloos ben! De praktijk is verkocht, zonder personeel..... dat staat duidelijk in het contract. 

Het gaat dus goed met Diaantje en dat is echt super fijn! De emoties door de ziekte van mijn schoondochter, spelen me wel regelmatig parten en dat merk ik dan ook wel aan mijn stemming. Echter dit levert geen probleem meer op voor mijn pijn. Ik kreeg voorheen altijd direct veel extra pijn en dat is nu onder controle. Waar het nou precies aan ligt, weet ik niet, maar dat ik me goed voel is een feit. Diaantje doet het echt nog rustig aan, maar kijk absoluut met nog meer vertrouwen naar de toekomst. Ik zal altijd blijven vechten en opgeven is geen optie! 

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!