×

Yoors


exit_to_app Inloggen

480
camera_alt
Afbeelding toevoegen
60
Hoe gaat het nu met Diaantje?

Hoe gaat het nu met Diaantje?


Tijd voor een update over mijzelf, want ik krijg steeds vaker vragen daarover. Dus bij deze!

Zoals de meeste weten, ben ik uitbehandeld bij de pijnpoli en wacht ik (nog steeds) op een oproep voor de chirurg. Ik zou hier zelf over kunnen bellen, maar ik heb momenteel geen behoefte aan operaties, dus dat doe ik niet.

Inmiddels ben ik wel twee keer naar de osteopaat geweest en ik moet zeggen dat ik echt al verschil merk. De logica over waarom ik pijn in mijn buik heb, is volgens de osteopaat ook zo anders als die van de chirurg. Juist het steeds weer opnieuw opereren in hetzelfde gebied, is zo slecht! Littekenweefsel op littekenweefsel! Dat zenuwen daar uiteindelijk in bekneld raken  is niet zo gek! Vandaar ook mijn overtuiging om zeker nu, geen vierde operatie aan te gaan. 

Het is niet goed uit te leggen wat hij precies doet, maar ik ga het proberen. Tijdens de eerste afspraak heeft hij mij "gescreend" en ik blijk naast de buikpijn, behoorlijk "scheef" in elkaar te zitten haha. Dus naast het buikprobleem, is er bij mij meer aan de hand. Door zijn handen op bepaalde plekken op mijn lichaam te leggen, zet hij mij recht en maakte hij o.a. het littekenweefsel in mijn buik los. Ik voel hier nauwelijks iets van. Soms reageert je lichaam er wel op, maar meer als zijn handen voel ik vaak niet. Behalve als hij met mijn rug aan de slag gaat, daar heb ik momenteel ook het meeste last van. 

Ik blijf trouw oefenen en ga vanaf de komende week ook weer zwemmen. Volgens de osteopaat de beste beweging om juist het weefsel in mijn buik soepel te houden. Ik mag dit niet overbelasten en ga dus echt één keer per week zwemmen. 

Naast mijn bezoekjes aan de osteopaat, krijg ik sinds kort ook Reiki behandelingen via een Yoorslid. Ook dat doet mij erg goed. Ik merk dat ik beter in mijn vel zit, me rustiger voel en alles beter kan händelen. Ik krijg goede tips en adviezen. Het gaat via een behandeling op afstand. Ik lig gewoon thuis op de bank, dit is wel zo ook afgesproken en ik heb dan een kaarsje branden en een wierookstokje. Ik lig dan ongeveer 5 minuten van te voren al klaar, met mijn ogen dicht, maar voel precies wanneer de behandeling start. Een hele aparte gewaarwording, maar wel heel erg fijn en na de behandeling (15 minuten) voel ik ook als ze klaar is. Wat zij bij mij voelt, kan ik vaak heel goed plaatsen, want ik krijg altijd later die dag feedback.

Met mijn buik gaat het dus momenteel erg goed. Ik heb beduidend veel minder pijn. Dat is voor mijn gevoel dus ook echt tweeledig. Zowel de Reiki als de osteopaat, dragen hier aan bij. Ik zit , ondanks de trubbels met mijn schoondochter, veel beter in mijn vel. Ik merk dat ik steeds meer kan, want ik test natuurlijk wel uit wat ik kan doen. Ik weiger stil op de bank te blijven zitten! Daarom heb ik ook besloten om vanaf maandag weer twee uurtjes te gaan werken. Ook dat niet meteen volledig doen, rustig opbouwen. Dagelijks van 10.00 uur tot 12.00 uur zal ik weer aanwezig zijn op de praktijk en daar balie werkzaamheden verrichten. Rustig opbouwen en dan zie ik wel hoe het loopt. Ik blijf luisteren naar mijn lichaam! 

Er komt een hectische tijd aan op mijn werk, want mijn baas moet een zelfde soort operatie ondergaan als dat mijn schoondochter heeft gehad. Hij heeft echter uitsluitend een buik aneurysma, maar dat is ook behoorlijk ingrijpend. Hij zal op 20 juli daaraan geopereerd worden. Aansluitend is de praktijk drie weken gesloten i.v.m. vakantie, maar daarna zal hij nog een aantal weken afwezig zijn is de voorspelling. Hoe dit daar allemaal gaat lopen, weet ik dus niet. Patiënten worden tijdelijk door een andere tandarts en andere praktijk behandeld. Hoe ik in dat verhaaltje ga passen, weet ik nog niet. Daarnaast ben ik erachter gekomen, dat de praktijk per 1-1-2020 verkocht is. Jammer dat hij dit niet zelf aan mij en mijn collega verteld heeft en wij gaan hierover ook nog met hem in gesprek. Ik weet wel zeker dat ik vanaf die datum werkloos ben! De praktijk is verkocht, zonder personeel..... dat staat duidelijk in het contract. 

Het gaat dus goed met Diaantje en dat is echt super fijn! De emoties door de ziekte van mijn schoondochter, spelen me wel regelmatig parten en dat merk ik dan ook wel aan mijn stemming. Echter dit levert geen probleem meer op voor mijn pijn. Ik kreeg voorheen altijd direct veel extra pijn en dat is nu onder controle. Waar het nou precies aan ligt, weet ik niet, maar dat ik me goed voel is een feit. Diaantje doet het echt nog rustig aan, maar kijk absoluut met nog meer vertrouwen naar de toekomst. Ik zal altijd blijven vechten en opgeven is geen optie! 

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!
Schorelaar
fijn dat het beter gaat, mooie update maar wel spannend met je baan (en natuurlijk je schoondochter)
29-06-2018 17:26
29-06-2018 17:26
Gerrit112ph
Mooi om te lezen dat het beter gaat 
11-06-2018 22:36
11-06-2018 22:36
'Klein'
Mooi dat het beter gaat met jou, Diaantje! En opereren zou misschien juist een laatste redmiddel moeten zijn i.p.v. een eerste. Maar goed, ik ben geen dokter. Apart, die Reiki-behandelingen op afstand en dat je dat ook echt merkt! Vooral doorgaan op de door jou ingeslagen weg denk ik. Die praktijk dat is letterlijk en figuurlijk wel een verhaal apart inderdaad. Niet fijn zo, dat kan ik me wel voorstellen.
10-06-2018 19:40
10-06-2018 19:40
wakeupkitty
Wat heerlijk dat het merkbaar beter gaat. Jouw werkever zal waarschijnlijk wel meer mankeren. Wellicht een moeilijke, maar ook verstandige zet. Komt tijd, komt raad. Jij redt het beslist!
10-06-2018 09:12
10-06-2018 09:12
caro.sael Davinchy
Leuk te horen dat het goed gaat met jou :) heb je nog een jaar en half om ander werk te zoeken x stay positive
10-06-2018 05:45
10-06-2018 05:45
marijke
dat klinkt heel goed joh. Ga zo lekker door en schuif die operatie op de lange baan. Wie weet hoeft die straks niet eens meer.  Top dat je hiervoor gekozen hebt.
10-06-2018 00:08
10-06-2018 00:08
Schapenkopje
Fijn te lezen dat het zo goed gaat met je. Fijn ook dat het aanslaat. Maar wat vervelend dat je nu weet dat je baan 01-01-2020 niet meer is. Ik zou als ik jou was alvast om me heen gaan kijken.
09-06-2018 18:22
09-06-2018 18:22
Gertiena
Fijn te horen dat het wel goed gaat ondanks alle shit. Doe kalm aan en wil niet te snel.
09-06-2018 16:45
09-06-2018 16:45
HeArt&SoulConnection
heerlijk te horen dat het je goed gaat , ondanks alles wat speelt .  Jammer van je werk, ik begrijp dat het je pijn doet dat je werkgever het niet zelf heeft willen/kunnen vertellen ! Een warme knuffel !
09-06-2018 15:16
09-06-2018 15:16
jolandemooij
Wat fijn dat je lijf de goede kant op gaat. Wel jammer van je werk.  Ik las trouwens net wat de Roparun heeft opgebracht. Wat een bedrag zeg!
09-06-2018 12:35
09-06-2018 12:35
lekkerereceptenvoor2
Fijn dat behandelingen van de osteopaat en de reiki je helpen. Hopelijk kun je hiermee een operatie af wentelen. Balen dat je baas zijn praktijk heeft verkocht. Afwachten dan maar hoe het verder gaat. 
09-06-2018 12:35
09-06-2018 12:35
Karin van der Straaten
Mooi, de osteopathie is  grandioos..ben er ook vele malen geweest en jouw blog is voor mij een reminder en natuurlijk ga ik direct mailen voor een afspraak, kan hij de beklemde zenuw ook losmaken. Mijne tussen Oosterbeek en Arnhem..Maurits de groot is een erg goede zelfs . Reiki op afstand heeft ook voor mij heel veel gedaan..gossie ..je bent op ene goede weg en land ,..gaaf Mijn broer had met kerst ook zo n operatie als je baas krijgt..die is er een half jaar zoet mee geweest .. zal  ook niet zo snel e r zijn.. liefs en sterkte  met het vervolg
09-06-2018 12:10
09-06-2018 12:10
FrutselenindeMarge
Ben weer helemaal bij en hoop op nog meer verbeteringen op de tijd
09-06-2018 11:43
09-06-2018 11:43
Encaustichris
Wat fijn te lezen dat de behandelingen aanslaan!!! Ik zit hier plaatsvervangend te stralen voor jou :-). Baas is vreemd bezig... Ik denk dat hij de confrontatie niet ziet zitten... ga vooral door met zo goed voor jezelf zorgen. Je verdient het!!  
09-06-2018 10:12
09-06-2018 10:12
Miranda Tabor
Dank je wel, voor de up-date. Veel te doen, op het moment en dan werk kwestie er nog bij. Mooi verhaal over de Reiki. Het is, denk ik, veel prettiger, gezonder en krachtiger als je het op deze manier op weet te lossen. De medische wereld heeft lang niet overal een antwoord op. Nu heb je min of meer het heft zelf in handen en bepaald je wat goed voelt en resultaat heeft. Een goed voorbeeld. 🌹👍
09-06-2018 09:51
09-06-2018 09:51
Sonja
Fijn dat het allemaal iets beter gaat en bouw alles maar langzaam op en blijf vooral doorgaan met dat waar jij je het beste bij voelt! En maak je maar niet bezorgt over je baan en het verkopen van de praktijk, dat wat jij nodig hebt komt te zijner tijd wel op je pad! Denk eraan met kleine stapjes kom je er ook! Fijn dat de Reiki mede bijdraagt aan een verbetering van hoe jij je voelt, doet me goed om dat weer terug gekoppeld te krijgen!!
09-06-2018 09:42
09-06-2018 09:42
Simple YulEnTintje OYV
Heel fijn om te horen dan de behandelingen verminderen de pijn. Stapje voor stapje...
09-06-2018 08:46
09-06-2018 08:46
Ingrid Tips en meer
Allereerst ben ik heel blij dat de pijn een stuk minder is. 😍 Dank voor je update.❤️ Niet leuk als je je baan zou verliezen, maar nu heb je wel andere dingen aan je hoofd. Ook al is het niet zo netjes van je baas om jullie niet te verwittigen😒, 2020 duurt nog even en hij zou het jullie dan even van te voren te kennen moeten geven. (2 Mnd.?) Operaties heeft niemand zin in denk ik 😉
09-06-2018 08:29
09-06-2018 08:29
Judith Evelien
Watben jij toch een powervrouw! Echt goed om te lezen dat het goed met je gaat en hoe je luistert naar je eigen gevoel. Wel eigenaardig dat je baas niets heeft gezegd over de praktijk, want het heeft nogal wat consequenties voor jou en je collega.
09-06-2018 08:09
09-06-2018 08:09