Hoe zal het solliciteren gaan?


Al sinds ik woensdag mocht horen, dat ik op sollicitatie gesprek mocht komen, ben ik er mee bezig. Het is zowat het eerste waar ik aan denk als ik wakker wordt en vaak het laatst voor ik ga slapen!

Vooral vandaag wil het maar niet uit mijn hoofd, want morgen is het dan eindelijk zover! Mijn allereerste sollicitatie gesprek sinds jaren. Ik voel me op zich niet serieus, maar voel zeker wel spanning.

Gaat de klik net zo zijn als dat hij telefonisch was? Ga ik het juiste antwoord geven op hun vragen? Wat trek ik aan?

Gewoon zomaar 3 vragen die in mijn hoofd zitten............... en achteraf zal ik denken, dat viel reuze mee haha. Ik weet dat ik die baan aan kan. Ik weet dat het mijn "droom" baan is. Klinkt heel zwaar, maar het is gewoon een baan op mijn lijf geschreven.

Ik heb mijzelf redelijk goed verdiept in deze praktijk. De website goed bestudeerd en filmpjes bekeken die zij gemaakt hebben ter informatie en/of training. Het is een team met alleen vrouwen. Tenminste, zo laat de foto op de website zien, dus het zal beslist kloppen hahaha.

Nou is dat niet mijn ideaal beeld, want werken met alleen maar vrouwen kan soms erg heftig zijn. Anders gezegd, gewoon een groot kippenhok haha. Ja, dat durf ik best te zeggen! Ik zou het meest prettig werken tussen allemaal mannen en dat bedoel ik niet seksistisch! Toch is dit echt de baan voor mij. Werken met mensen en dan vooral werken met kinderen.

De naam van de functie alleen al is geweldig. Hoe klinkt nu vooral het laatste stukje: "balie medewerkster / Directeur gastvrijheid". Diaantje in een baan als directeur haha, dat is toch geweldig!

Toch blijf ik ook nuchter en besef ik me terdege dat de andere 2 sollicitanten net zo goed als ik kunnen zijn. Beter kan natuurlijk niet hihihi. Ik ga het op zijn beloop laten en morgen vooral mijzelf zijn. Meer kan en wil ik niet doen!

Vanaf woensdag met manlief dan even een paar daagjes weg en wie weet hoor ik dan of ik een nieuwe baan ga krijgen! Vanaf woensdag zal ik dus ook niet of in ieder geval heeeeeeel erg weinig online zijn op Yoors. FB sla ik gewoon over, die mis ik niet eens!

Nog eventjes Yoorsen en dan lekker mijn bedje opzoeken, zodat ik morgen fris en fruitig naar het gesprek kan gaan. Kleding heb ik inmiddels uitgezocht, maar kan ik morgenochtend zomaar nog eens veranderen hahaha.

Vele hebben al toegezegd te zullen duimen, dus dat moet goed komen. Om 10.00 uur eventjes goed aan mij denken dus en jullie horen zeker morgen hoe het gegaan is. Eind van de dag een BBQ bij de buurman, dus in de avond niet online morgen. Bedankt alvast dus voor alles en jullie gaan het zeker horen!!!