Huis kopen?


Al 21 jaar woon ik in mijn huidige woning. Een huurwoning, waar ik ook al die jaren met plezier heb gewoond. Was het vroeger nog leuk om te huren, dat is het nu niet meer.

Vroeger werden zowat alle mankementen aan ons huis gemaakt en was de prijs acceptabel. Tegenwoordig draai je als huurder op voor practisch alle onkosten en betaal je je blauw aan huur. Elk jaar is het weer een verrassing wat de jaarlijkse verhoging gaat zijn. Al heel lang roepen we dat het eigenlijk te absurd is.

Toen ik hier 21 jaar geleden kwam wonen, betaalde ik nog geen 500 gulden huur per maand. Vanaf juli 2019 ga ik € 918,00 per maand betalen............... en dat gaat toch echt te gek worden. In 2020 zal dat dus richting € 1000,00 gaan vrees ik. Dit huis is dat absoluut niet waard. Ik denk totaal geen energie label en anders zeker een G! Inmiddels ook al zovaak van verhuurder gewisseld, dat ik de tel kwijt ben geraakt. Steeds weer nieuwe regels en wetten, dat is echt niet leuk meer.

We hebben dus besloten om toch eens ons goed te laten informeren over het kopen van een huis. Ik dacht dat we te oud zouden zijn om nog als "starter" gezien te worden, maar blijkbaar is dat toch niet zo. We kunnen absoluut nog een huis kopen. Dus we gaan binnenkort praten met een hypotheek adviseur en eens kijken hoe en wat.

We weten niet zoveel over het kopen van een huis anno nu. Vroeger hadden we beide een eigen woning, Peter in België en ik hier in Nederland tijdens mijn eerste huwelijk. Er gaat dus behoorlijk wat op ons afkomen, veel informatie en heel veel tips. Vooral de tips zijn welkom, want we willen niet graag voor verrassingen komen te staan.

Dit weekend dus de knoop definitief doorgehakt en besloten om het te gaan doen. Nu dus samen aan het zoeken naar een leuk huis wat bij ons past en voldoet aan de wensen die wij hebben. Zodra we alles goed hebben laten berekenen kunnen we dus ook echt huizen gaan bekijken. Ik vind het toch wel heel erg spannend hoor! Ik woonde hier al toen Peter 18 jaar geleden naar Nederland kwam, maar nu gaan we dus echt samen een huis uitzoeken en dat voelt goed.

Vanaf volgende week hebben we zomer vakantie en dus alle tijd om ons nog beter te gaan verdiepen in "huis kopen land". Wellicht gaan we zelfs Rosmalen verlaten, want daar zijn de prijzen behoorlijk hoog en we willen liever geen tophypotheek. We hebben geen haast, dus kan best zijn dat het nog een jaar duurt en we eerst nog heel goed extra gaan sparen. Al zoeken we bij voorkeur wel een instapklaar huis, dus heel veel willen we niet hoeven te doen in ons mogelijk toekomstige huis.

Het lijkt me leuk om dus onze zoektocht naar een nieuw huis te delen met jullie. Ik ga echt niet wekelijks updaten, maar zodra ik wat leuks te melden heb, ga ik dat zeker hier doen. Ik ben tenslotte behoorlijk drukjes en niet meer dagelijks online.

Wordt vervolg dus................

bron header: Pixabay bewerkt met Pizap