Huis kopen, update 24-06-2019


Op 12 juni plaatste ik onderstaande blog over het feit dat we besloten hadden om uit te gaan kijken naar een huis. Niet langer blijven huren, maar toch kiezen voor het kopen van een woning. Ik beloofde jullie mijn weg naar een nieuwe woning mee te laten volgen, vandaar deze nieuwe blog. 

Wat is er gebeurd sinds 12 juni?

Toen we eenmaal de knoop doorgehakt hadden, zijn we natuurlijk gaan zoeken via Funda naar een geschikte woning. De meest makkelijke manier en ik denk ook wel de meest complete site en/of app om dit te doen. We hadden ons budget geschat en met dat getal zijn we gaan zoeken. 

We zoeken in principe tussen onze beide werkplaatsen in en dat is dus tussen Veghel en Oss. Toch kon ik het niet laten om ook in Rosmalen te zoeken, want daar wonen we tenslotte al zolang. Helaas is Rosmalen een vrij dure plaats om te wonen, maar toch zijn er wel een paar woningen die binnen ons budget paste. Het budget laten we overigens woensdag helemaal goed berekenen, want dan hebben we een afspraak hiervoor.

Op 14 juni kwam er een nieuwe woning online bij Funda en dat is een woning in Rosmalen. Ik klikte hem aan en was meteen verrast door wat ik zag. Ik weet niet of dat bij een huis kan, maar dit was voor mij liefde op het eerste gezicht. Ik zei dit tegen mijn man en ook hij was verrast over dit huis. Eigenlijk is het een appartement, maar dan met 2 woonlagen. Beneden woonkamer en keuken en boven 2 slaapkamers. Het is het onderste appartement en heeft dus ook een tuin. De tuin is precies wat wij zoeken, want het is voor ons toch wel heel belangrijk dat de jacuzzi erin kan staan. Tja, je kunt maar een eis hebben hahaha.

Afgelopen vrijdag 21 juni was het daar open huis en zijn we natuurlijk gaan kijken. Heel spannend, want dit zou zomaar ons toekomstige huis kunnen zijn. Ik was al verliefd, maar na het bezichten wisten we het beide zeker. Dit is precies wat we zoeken. Voldoende ruimte voor ons tweetjes en op een perfecte locatie. Ik denk ongeveer hemelsbreed ongeveer 200-300 meter vanaf ons huidige huis. Dus ook lekker op loopafstand van het centrum en dichtbij de uitvalswegen naar de snelweg. 

Aangezien het een open huis was, volgt er een andere manier van kopen. Je moet nu namelijk een bod uit gaan brengen en dat doen dus alle geïnteresseerden. Dat maakt het best lastig. We willen het natuurlijk heel graag, maar we willen ook niet teveel gaan betalen. Gaan we juist boven de vraagprijs zitten, bieden we de vraagprijs of gaan we er een stukje onder zitten? We zijn (nog) niet zo thuis in huizenkoopland, dus dat maakt het voor ons moeilijk. 

Gelukkig hebben we aanstaande woensdag al om 8.30 uur de afspraak bij de hypotheek adviseur, want we hebben die dag namelijk de tijd om tot 17.00 uur een bod uit te brengen. Daarna gaan ze dit beraden en horen we vrijdag of wij eventueel de mogelijke kopers zijn. 

We vinden het echt heel spannend, maar we proberen wel nuchter te blijven. Dit huis is perfect, maar er zal eventueel beslist ook wel iets anders op ons pad komen. Toch voel ik me net een klein kind haha. Ik wil het, ik wil het, ik wil het!!! 

Voor zover dus een update en ik had niet verwacht dat ik dit al zo snel zou kunnen vertellen. Natuurlijk hou ik jullie op de hoogte en wie weet kan ik vrijdag wel heel goed nieuws melden. Of een dag erna of zo haha. Ik heb tenslotte nog vakantie en ben niet veel online. Zaterdag overdag natuurlijk ook nog de Muddy Angel Run en je kunt me nog steeds daarvoor sponsoren via de link in de blog. 

Wordt vervolgd......