Ik heb Blub vermoord...

Ik heb Blub vermoord...


settings
  • Instellingen
  • Positie

    Automatische scrolling

Een jaar en 2 dagen geleden, vond ik het tijd voor een nieuw huisdier en dat werd Blub. Het is zo leuk om een goudvis in een kom te zien zwemmen en na een paar dagen, schrok Blub al niet eens meer als ik dichterbij kwam. 

Ik heb hele gesprekken gevoerd met hem, maar nu heb ik Blub dus vermoord...............

Hoezo vermoord en wat heb ik dan gedaan?

Blijkbaar is het dus heel slecht om een vis in een vissenkom te doen. Ik zei nog tegen mijn man, 2 dagen geleden, dat we Blub een jaar hadden en dat ik blij was dat hij het zo goed deed. Tot ik hem gisteren raar zag zwemmen, hij lag ook vaak op zijn kant en dat is niet goed. 

Vanmorgen lag Blub dan ook boven te drijven in zijn kom en ik vroeg me af wat er mis gegaan kon zijn. Er zat gisteren wel wat schuim in de kom. Heel raar, want ik maak hem nooit schoon met sop en het was nu ook ruim een week geleden. Op mijn zoektocht op het WWW kwam ik een website tegen en daar stond het. Een vis in een kom is gewoon een marteling voor het beestje. 

In een vissenkom zit te weinig water en het allerbelangrijkste, veel te weinig zuurstof! Plantjes geven wel zuurstof af, maar dat is te weinig en 's nachts nemen de planten zelf ook zuurstof op in plaats van stikstof. Zo staat het op die website.... Als de kom net schoon is, zit hij boordevol nieuwe zuurstof en is de vis heel blij en dus actief, maar eens houd het op! Diezelfde website verteld nog veel meer over waarom een vissenkom dus heel slecht is.

Voor Blub is het te laat, maar ik wil toch wel heel graag een nieuw visje of misschien wel 2 of 3. Dus Diaantje heeft vandaag een klein aqaurium gekocht. Netjes hem nu eerst ingericht en pas over een week of 2 komen er visjes in. Ik wil liever niet te boek staan als serie moordenaar ;) 

Dit is het nieuwe paleisje voor de toekomstige visjes. Nu alleen nog maar water en planten, maar ik ga geduld hebben en heel goed voor het juiste klimaat zorgen.

Voor Blub is mijn wijsheid te laat gekomen, maar ik hoop dat ik een goede herkansing kan maken bij mijn nog uit te kiezen visjes.

Wel koudwater vissen, want die hebben geen verwarmingselement nodig. 

Diaantje gaat het goed doen, want nu weet ik dus waarom het fout ging met Blub! 

signup

Word lid en beloon de maker en jezelf!



Beoordeel

Reviews en Reacties:

5.0 / 5 (14 reviews)
expand_more
Verberg reacties
Ach zielig voor Blub Maar gelukkig krijgen je andere vissen een mooi verblijf.
| 20:26 |
Gelukkig wel ja haha
| 20:45 |
Spijtig van je visje
| 15:35 |
Ja, toch wel jammer........... maar de volgende gaat het beter krijgen, daar ga ik wel van uit! 
| 16:39 |
Toch triest altijd als een diertje doodgaat... Maar hopelijk heb je straks meer succes, het begin ziet er alvast goed uit!
| 15:00 |
Ja, je baalt gewoon toch wel. Je denkt dat je goed ervoor zorgt en dan blijk je toch iets fout te doen.......... maar de volgende krijgt een goede herkansing haha. Komt goed! 
| 16:40 |
Ja, dat snap ik wel. Alle begin is ook moeilijk toch? Maar het gaat je nu vast lukken! 😉
| 19:12 |
Dat heet leren van je fouten  Nu je het weet pak je het anders aan . Ja voor Blub is het te laat ... vanaf nu heb  en krijg je blije vissen die blij en vrij 'bluppen'. 
| 10:23 |
Precies, het zal nu alleen maar beter worden. Daar ga ik wel van uit hahaha
| 10:25 |
jawel lieverd, ben ik van overtuigd
| 17:47 |
Mooie nieuwe bak en het is gewoon niet goed goudvissen in een kom maar zelfs buiten in onze grote vijver gaat wel eens een vis dood, misschien was het ook gewoon blub's tijd! Guppies zijn leuk sierlijk en kleurrijk en er zijn zoveel mooie goudvissen! Succes met je nieuwe bak fijn dat je het zo goed aanpakt!
| 06:53 |
Daar ben ik nu dus ook achter en inderdaad, het was misschien ook wel Blub zijn tijd. Ik ga binnenkort eens mooie visjes uitzoeken, iets wat ook niet heel veel kennis vraagt. Ik kan zo genieten van dat zwemmende visje haha. Als ik op de bank lig, kijk ik uit op het plekje waar nu het aquarium staat. Alleen nog maar plantjes en de bubbels zijn nu ook weg inmiddels, maar over een tijdje weer vol leven ❤️
| 07:02 |
Heel veel succes met blup II misschien gupjes erbij doen? Die had ik vroegher
| 06:14 |
Die maken zoveel babietjes hahaha, ik ga nog even nadenken. Als het maar gezellig rond zwemt 😉
| 06:29 |
Succes dan maar ga ik zo werken vandaar zo vroeg....
| 06:32 |
Werkze, ik ben altijd vroeg 😉 morgen echt vroeg, om 4 uur opstaan.............
| 06:33 |
Wij gaan naar de obade morgen dus dan ook vroeg ja. Denk aan je
| 06:36 |
Maken veel baby maar jammer genoeg eten ze zelf ook veel baby's< viel hier altijd wel mee wat overleefde ze kunnen bijna nergens heen om zich te verstoppen in een kleinere bak!
| 06:54 |
Dat klopt dan ook wel weer inderdaad........... ik ga me eens in guppen verdiepen! 
| 07:03 |
Wat een mooi vissenpaleis.
Die kom zou ik heel decoratief vullen met een plantje. 
Arme blub!
| 01:37 |
De kom is best groot, ongeveer 30cm doorsnede dus plantje erin......... ga ik over nadenken. Moet ik ook eerst bedenken waar ik hem ga zetten, plekje is nu ingenomen door het nieuwe paleis haha En ja, arme Blub.......... heeft ie toch niet verdiend! 
| 06:31 |
Veel succes met de nieuwe visjes. 
| 23:30 |
Dank je wel 😄
| 23:45 |
ach arme blub maar zo gaat het met de meeste goudvissen. Als het dan zo slecht is waarom verkopen ze het dan nog steeds. Maar goed jij hebt nu een heel mooi paleisje voor de toekomstige blubjes aangeschaft.
| 22:19 |
Precies, waarom verkopen ze dan vissenkommen............. ach de volgende gaat het nog beter hebben, hoop ik hahaha
| 22:20 |
ja bij jou wel ja. Heb het zelf ook altijd verkeerd gedaan. Mijn goudvis sprong er altijd uit.
| 20:16 |
Dat deed Blub niet haha, hij zwom gewoon netjes rondjes......... Zodra er visjes in zitten laat ik het weten natuurlijk haha
| 20:36 |
ja leuk. Ik vond die tip van die guppies niet verkeerd trouwens. Die zijn zo leuk!! Wij hebben ook een aquarium gehad.
| 23:48 |
Ja, maar ik lees overal dat guppies in een warmwater bak moeten en dat is dit niet. Zal beslist wel goed gaan, maar weet niet of ik dat risico ga nemen. Er zijn ook vissen die wel blijven leven in een kom, maar het is dus niet goed............. Denk dus dat er 2 of 3 goudvisjes inkomen of sluierstaartjes. 
| 04:08 |
ohw sluierstaartje lijkt me leuk!!
| 21:38 |
Wie weet hahaha
| 18:31 |
komt vast wel een x in een blog.
| 23:46 |
Arme Blub! Nu weet je hoe het wel moet. Nieuwe ronde, nieuwe kansen!
| 21:34 |
Precies! Gaat goed komen met Blub 2.0 en zijn gevolg haha
| 21:37 |
Dus Blub de tweede heeft een kasteel gekregen ;-)
| 21:04 |
Nou, het kasteel is er al, maar er is nog geen Blub 2.0 haha Moet eerst nog behangen worden en geschilderd etc. 😉
| 21:05 |
Ja en even rouwen hoor, want dat hoort er nu eenmaal bij ;-) Sterkte!
| 21:06 |
Ja, dat ook nog natuurlijk hihi, dank je wel! 
| 21:08 |
😘
| 21:09 |
Het zegt niet alles hoor. Mijn goudvissen zijn 8 en minimaal 7 geworden, in een kom! Het tweede paar is na vijf jaar in de vijver van mijn broer gaan wonen. Blub moet dus al niet zo sterk zijn geweest. Sterkte..... :-)
| 20:50 |
Het ging ook in 1 dag meteen hoppa............. schrok gewoon van die website haha, ben dus heel benieuwd hoe de nieuwe het gaan doen! Aan mijn inzet zal het niet liggen haha
| 20:53 |
Je wordt vast vissen-oma met zo'n onderkomen
| 21:16 |
Daar doe ik het voor hahaha
| 21:17 |
En 6 hoeken om ze in te zetten als ze niet luisteren hihihi
| 21:17 |
Hoe ontactisch van me. Sterkte met dit verlies...
| 20:46 |
Ja, ikke helemaal in diepe rouw................ het is je vergeven xxx
| 20:52 |
Zweet van voorhoofd veegt...
| 20:55 |
Een vriendin had een vis die sprong van blujdschap telkens even uit de kom. Op eeen dag had ze dat niet in de garen en vond ze em ernaast. Reanimeren ging niet meer...

En eh je zult het niet van mij verwachten maar ik ben 's zomers wel af en toe seriemoordenaar c.q. dierenbeul..... vliegen komen hier naar binnen maar verlaten het pand niet levend....
| 20:45 |
Nee, dat had ik echt niet van je verwacht haha en inderdaad een vis reanimeren is een beetje moeilijk...........
| 20:51 |
🤣
| 20:55 |
En je lacht weer, goed zo, ik ben op dreef hahaha
| 21:00 |
Ga doorrrr, ga doooorrrr...
| 21:00 |
Natuurlijk mevrouw hihihihi
| 21:03 |
Ahh blubblub is niet meer..
| 20:42 |
Nope, Blub is in de vissenhemel.............. 
| 20:43 |
Is er ook een vliegenhemel?
| 21:00 |
Vast wel 😉
| 21:03 |
Het wordt druk in het uitspansel
| 21:44 |
Wie weet, maar vliegen in een aquarium................ lijkt me geen succes haha
| 21:51 |
Vliegende vis..
| 21:53 |

Persoonlijk kanaal
Arbowetten bestonden toen nog niet
Gezondheid & Geest
mentale fysiotherapie
mentale fysiotherapie
Muziek, Kunst & Cultuur
Portret tekenen
 
×

Yoors


exit_to_app Inloggen